Śledzenie naszych przesyłek
- Calineczka
- Kontakt:
Fajnie będzie,jeśli komuś tan temat ułatwi życie choć trochę .
Czekam też cały czas na Wasze adresy firm/poczt z których korzystacie.
Czekam też cały czas na Wasze adresy firm/poczt z których korzystacie.
Ostatnio zmieniony niedziela 14 lis 2010, 23:58 przez Komarek34, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
To może jeszcze śledzenie przesyłek międzynarodowych z Japonii:
http://www.post.japanpost.jp/int/index_en.html
W prawej kolumnie jest pole wyszukiwania pojedynczej przesyłki, a bezpośrednio niżej odsyłacz do bardziej zaawansowanych formularzy.
http://www.post.japanpost.jp/int/index_en.html
W prawej kolumnie jest pole wyszukiwania pojedynczej przesyłki, a bezpośrednio niżej odsyłacz do bardziej zaawansowanych formularzy.
Do China Post proponuję dodać jeszcze ten, pokazuje całą historię naszej przesyłki na poczcie (poprzedni tylko ostatni status).
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
Działa wam to śledzenie przez China Post ? Właśnie wysłano mi towar z buyincoins.com, ale gdy próbuję sprawdzić stan przez te śledzenie, to dostaję informację o braku wyników wyszukiwania. Numer na bank podaję prawidłowy. Co jest grane ? Firma zrobiła mnie w konia, czy może system śledzenia im się wypierdzielił ?
Co gorsza, DX chyba podobnie leci w kulki - podany przez nich nr paczki również nie istnieje w systemie pocztowym. Jeśli paczki jakimś cudem dolecą, to nie kumam już po co jest ten register air mail....
Co gorsza, DX chyba podobnie leci w kulki - podany przez nich nr paczki również nie istnieje w systemie pocztowym. Jeśli paczki jakimś cudem dolecą, to nie kumam już po co jest ten register air mail....
Jedna paczka jest już wysłana ponad dobę temu, w zasadzie niedługo będą 2 doby. Dalej nie ma jej w systemie.
Nie wyrabiam..., ok, mogę poczekać i miesiąc na paczkę, żaden problem. Ale niech to kurcze odbywa się bez takich cudów.
Obecnie walczę z Focalprice - od 12 dni mam status pakowania. Napisałem już do nich, dowiaduję się, że ponoć nie mieli towaru (na stronie pisze jak byk "in stock"), ale już dotarł i wysyłają. Minął kolejny dzień i ani śladu wysyłki. Dam jeszcze obiecane 24h i wycofuję zamówienie, bo potem jak mi jakimś cudem za kolejne 2 tygodnie to pchną, to stracę opcję odzyskania kasy przez paypal w razie zagubienia wysyłki.
Nie wyrabiam..., ok, mogę poczekać i miesiąc na paczkę, żaden problem. Ale niech to kurcze odbywa się bez takich cudów.
Obecnie walczę z Focalprice - od 12 dni mam status pakowania. Napisałem już do nich, dowiaduję się, że ponoć nie mieli towaru (na stronie pisze jak byk "in stock"), ale już dotarł i wysyłają. Minął kolejny dzień i ani śladu wysyłki. Dam jeszcze obiecane 24h i wycofuję zamówienie, bo potem jak mi jakimś cudem za kolejne 2 tygodnie to pchną, to stracę opcję odzyskania kasy przez paypal w razie zagubienia wysyłki.
Tak to już jest z zakupami w Chinach. Niby towar jest na sklepie a czekasz nawet 2 tyg. na wysyłkę.... - miałem tak z Focal jak zamawiałem folderki
Jeśli chodzi o brak trakingu-skontaktuj się ze sklepem,żeby to sprawdził. Tobie ichniejsza poczta nie udzieli informacji.
Co do terminu PP - składaj sprawę zanim on minie. I to niezależnie od tego,czy towar jest w sklepie,na poczcie czy w drodze. PP kontaktuje się ze sklepem i ten składa deklarację rozwiązania problemu.Wtedy albo zwrócą Ci kasę,albo ruszą sprawę.
Jeśli chodzi o brak trakingu-skontaktuj się ze sklepem,żeby to sprawdził. Tobie ichniejsza poczta nie udzieli informacji.
Co do terminu PP - składaj sprawę zanim on minie. I to niezależnie od tego,czy towar jest w sklepie,na poczcie czy w drodze. PP kontaktuje się ze sklepem i ten składa deklarację rozwiązania problemu.Wtedy albo zwrócą Ci kasę,albo ruszą sprawę.
Pozdrawiam
Wyszła, bynajmniej w teorii, paczka z focalprice. Podobny los spotkał drugą paczkę z DX. Mam więc już łącznie 4 zamówienia, a więc 4 nr trackingu. Jeśli ktoś myśli, że jakikolwiek działa, to jest w błędzie. Nie wiem co robić. Wcześniej zamówienia mogłem sprawdzić w zasadzie od razu, teraz niektórym mijają już 2-3 dni i bez zmian.
Może ktoś z Was ma jakiś inny, sprawdzony system śledzenia paczek ? Inny niż te, podane w tym temacie ? Rzucam link do najwcześniej wysłanej paczki:
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/gen ... 74042555HK
Może ktoś z Was ma jakiś inny, sprawdzony system śledzenia paczek ? Inny niż te, podane w tym temacie ? Rzucam link do najwcześniej wysłanej paczki:
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/gen ... 74042555HK