Witam, z góry chciałem uprzedzić, że z elektroniką mam wspólnego tyle, iż potrafię zepsuć latarkę w zaskakująco krótkim czasie.
...ale do rzeczy.
Posiadam latarkę MTE SF-15 SSC P7-D-SXO, wiem, że toczyły się burzliwe dyskusje na jej temat, jednak mam pytanie co do wymiany drivera.
Zauważyłem, że po kilku minutach pracy jasność dość mocno spada. Wyraźnie to widać po 10 minutach. Nie jest to spowodowane temperaturą, gdyż porawiłem chłodzenie pastą, a takża latarka służy jako lampka na rower, więc ruch powietrza też robi swoje.
Czy zmiana drivera na 8xAMC7135 to chyba ak-47 ze sklepiku wpłynie na to aby latarka tak nie traciła na mocy.
Wiem, że ważne są tu akumulatory, i choć wiem, że nienajwydajniejsze to używam Ultrafire Li-Ion 18650 Pro BRC 3000mAh.
MTE SF-15 SSC P7-D-SXO zmiana drivera
Obawiam się, że zmiana driwera nic tu nie da. Moim zdaniem w Twojej latarce następuje spadek napięcia akumulatora na skutek jego wyładowania a P7 ma raczej wysokie Vf. Stąd spadek jasności występuje szybko. Pomóc by mogło bezpośrednie podłączenie diody do akumulatora ale spadek jasności przy jednym aku jest nieunikniony.