Wymiana szybki w latarce.
Wymiana szybki w latarce.
Witam.
Jak w temacie. Pękła mi szybka w latarce, czy jest możliwość jej wymiany Jeśli tak to gdzie najlepiej ją zanieść
Jak w temacie. Pękła mi szybka w latarce, czy jest możliwość jej wymiany Jeśli tak to gdzie najlepiej ją zanieść
Z wyglądu bardzo przypomina tą latarkę: http://www.thephotonshop.co.uk/page12.htm
Nie mogę nigdzie znaleźć firmy mojej latarki, jedyne co pisze to 5W w miejscu gdzie na wyżej wymienionej latarce jest nazwa firmy.
Nie mogę nigdzie znaleźć firmy mojej latarki, jedyne co pisze to 5W w miejscu gdzie na wyżej wymienionej latarce jest nazwa firmy.
Starczą , weź szczypce z ostrymi czubkami lub ucinaczki . Wsadź w 2 dziurki na płytce i wykreć cały moduł z ledem .
Jak już wykręcisz ,zmierz średnicę reflektora lub wew średnicę głowicy . Jak już zmierzysz idziej do pobliskiego zegarmistrza i zamawiasz najtańszą szybkę , drożej nie warto bo koszt lepszej szybki przekroczy wartość latarki
Jak już wykręcisz ,zmierz średnicę reflektora lub wew średnicę głowicy . Jak już zmierzysz idziej do pobliskiego zegarmistrza i zamawiasz najtańszą szybkę , drożej nie warto bo koszt lepszej szybki przekroczy wartość latarki
elektroda.pl
No to mi wygląda na szybkę Φ18 (lub w okolicy)
Patrząc na głowicę od tyłu, masz sterownik (to ta płytka z zielonym kółkiem) wsadzony do piguły, otóż po bokach płytki sterownika, są dwa niewielkie wycięcia, w które wkładasz końcówki cienkich szczypiec lub pęsety i wykręcasz z głowicy. Wyjdzie piguła z LEDem oraz reflektor, osobiście wątpię aby też miał gwint i był przykręcony, ale gdyby nie chciał wyjść to też spróbuj go odkręcić. Potem wystarczy wypchnąć szybkę i ją zmierzyć.
Pozdrawiam
Patrząc na głowicę od tyłu, masz sterownik (to ta płytka z zielonym kółkiem) wsadzony do piguły, otóż po bokach płytki sterownika, są dwa niewielkie wycięcia, w które wkładasz końcówki cienkich szczypiec lub pęsety i wykręcasz z głowicy. Wyjdzie piguła z LEDem oraz reflektor, osobiście wątpię aby też miał gwint i był przykręcony, ale gdyby nie chciał wyjść to też spróbuj go odkręcić. Potem wystarczy wypchnąć szybkę i ją zmierzyć.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Podepnę się pod temat.
Poszła mi szybka w EagleTac T100C2. Udało mi się wykręcić moduł, ale w związku z tym, że szybka była hartowana to nie mam już co mierzyć.
Zmierzyłem wewnętrzną średnicę i wynosi ona 26,5mm od przodu otwór 24mm.
Czy to jakiś standard? Na DX nie widzę szybki w pasującym wymiarze.
Ma ktoś może taką w zapasie lub może podpowiedzieć gdzie ją kupić?
Poszła mi szybka w EagleTac T100C2. Udało mi się wykręcić moduł, ale w związku z tym, że szybka była hartowana to nie mam już co mierzyć.
Zmierzyłem wewnętrzną średnicę i wynosi ona 26,5mm od przodu otwór 24mm.
Czy to jakiś standard? Na DX nie widzę szybki w pasującym wymiarze.
Ma ktoś może taką w zapasie lub może podpowiedzieć gdzie ją kupić?
NiteCore PD20 | NiteCore CR2 | EagleTac T100C2 MKII | Tikka XP z XPG | Tikka XP | Quark MiNi AA Titanium XP-G R5
.:Marcin:., zerknij tutaj. Flashlightlens ma wszystko, czego Ci potrzeba.
-