Jak sprawdzić ile driver daje A w poszczególnych trybach..?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
bandit

Jak sprawdzić ile driver daje A w poszczególnych trybach..?

Post autor: bandit »

Witajcie,
jestem absolutnym laikiem w tym temacie.. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można sprawdzić jak jest ustawiony driver w poszczególnych trybach? Ile amperów daje w leda ? Będę wdzięczny o taką informację. Może być również na pw jeśli komuś się będzie chciało.. :-)

Dodam że szukałem na forum ale niestety jakoś nie udało mi się odnaleźć takiego wątku..

* Będę wdzięczny o przeniesienie moje tematu do odpowiedniego działu. Przez niedopatrzenie umieściłem go w kafejce..
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

O nie!! Posty: 206 a ty pytasz o takie rzeczy :|
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Najprościej i najpewniej zrobisz to mierząc prąd jakim zasilana jest dioda.
Podstawy pomiarów rozjaśnią Ci bardziej temat.
Można to jeszcze obliczyć znając prąd maksymalny oraz wartości sterujące (PWM, napięcie, rezystancja). Najczęściej sterowanie jest sygnałem PWM, a wtedy wątpię abyś znalazł wartości parametru, bardzo często podawana jest wartość procentowa prądu maksymalnego, a wtedy to już prosta matematyka zostaje....

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Faktycznie.. aż mi wstyd.. dokonałem już interesujących mnie pomiarów. można skasować mój wątek. :-)

Ps Poprawie się na przyszłość.. :-)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Fluxor, mam prośbę, przestań KOMENTOWAĆ a zabierz się za pisanie bardziej treściwych postów. Nie wiesz jak pomóc to się nie odzywaj proszę :evil:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Calineczka pisze:Fluxor, mam prośbę, przestań KOMENTOWAĆ a zabierz się za pisanie bardziej treściwych postów. Nie wiesz jak pomóc to się nie odzywaj proszę :evil:
Racja. nie ma co komentować, ale użytkownik wykazał się całkowitym lenistwem. Na forum istnieją odpowiednie tematy a wyszukiwarki internetowe cały czas działają.

Wiem że forum jest od pomocy, ale coraz częściej wyręcza ludzi w najprostszych pytaniach czy problemach. Niedługo pojawią się pytania "jak wejść na google".
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

skaktus, post można raportować a Fluxor nie pierwszy raz bawi się w moderatora/policjanta.
ODPOWIEDZ