Witam.
Poszukuję sterownika, który był by w stanie dać powiedzmy 1A i 3,2V, zasilany bezpośrednio z sieci, ewentualnie sterownik 2 lub 3 A.
Całość będzie miała zastosowanie w lampce biurkowej.
I drugi problem - własnie zaadoptowałem chwilowo sterownik z lampy dziennej, samochodowej. Problem jednak jest, o ile to w ogóle problem - mianowicie, w sterowniku mamy 2 cewki, które przy standardowym zasilaniu silnie się nagrzewają - temp. ich to ok 65 st. Jako że nie spotkałem jeszcze "gorących cewek" proszę o info czy to normalne zjawisko.
Zasilanie leda z sieci - sterownik na 1 - 3 A +
Witam
A może coś takiego: driver i do tego jakiś porządny zasilacz impulsowy na 5V. Mam tą przetwornicę i po podłączeniu pod molexa 5V z komputera:
-dioda 3,37V@ 0,7A
-z 5V ciągnie 0,64A
czyli sprawność wychodziłaby koło 75%
Możesz też 3 diody połączyć szeregowo i podłączyć pod zasilacz 12V, sprawność powinna być większa. Maksymalnie można ustawić 1,1A.
A może coś takiego: driver i do tego jakiś porządny zasilacz impulsowy na 5V. Mam tą przetwornicę i po podłączeniu pod molexa 5V z komputera:
-dioda 3,37V@ 0,7A
-z 5V ciągnie 0,64A
czyli sprawność wychodziłaby koło 75%
Możesz też 3 diody połączyć szeregowo i podłączyć pod zasilacz 12V, sprawność powinna być większa. Maksymalnie można ustawić 1,1A.