Niedroga latarka

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
evolucja

Post autor: evolucja »

Dziękuję.

Zapakowane w żółtą kopertę oblepione chińskimi nalepkami. Wysłano jako 'Gift' o wartości 5$. Małe to to. Mogło być nawet 2 razy większe. Wykonane ładnie; montaż ~20 sekund; solidne dokręcanie, równe gwinty. Latam jak głupi po całym domu i świecę w każdy ciemny kąt teraz :mrgreen: :mrgreen:
Komarek34

Post autor: Komarek34 »

evolucja pisze: Latam jak głupi po całym domu i świecę w każdy ciemny kąt teraz :mrgreen: :mrgreen:
A więc miłej zabawy z nową latarką :) Miło,że jesteś zadowolony z zakupu. To najważniejsze.

P.S
Uważaj jeno byś w tej "pogoni za cieniem" gdzie w ścianę nie wyrżnął, bo można wiele innych światełek zobaczyć :o :lol:
Pozdrawiam
evolucja

Komarek34 pisze:A więc miłej zabawy z nową latarką Miło,że jesteś zadowolony z zakupu. To najważniejsze.
Właściwie to nie wiem czy jestem zadowolony. Na razie świeciłem nią latając z całym pająkiem w postaci 3xAA, więc nie było to zbyt przyjemne. W dodatku nie mogłem zmierzyć jakie napięcie na nich było, więc nie wiem czy 18650 będzie świecił gorzej czy lepiej.
Generalnie spodziewałem się chyba jednak czegoś delikatnie więcej. Ale pełną ocenę będę mógł wydać dopiero jak dostanę aku.
Komarek34 pisze:bo można wiele innych światełek zobaczyć
Skąd wiesz? :mrgreen:
Komarek34

Bo jak bryknąłem ostatnio o futrynę to myślałem,że choinkę przed czasem postawili :mrgreen:

A tak poważnie-jestem przekonany ,że będziesz zadowolony z body.
SF to moim zdaniem bardzo przyzwoite budżetowe lampki. Sam mam (miałem-bo sprzedały się za dobrą cenę) L2P i jakość wykonania moim zdaniem lepsza niż konkurencja.
Pozdrawiam
evolucja

Body oczywiście jest super, małe i fajnie leży w łapie. Głównie rozchodzi się o to czy mi tego światła wystarczy. Znaczy inaczej, światła wystarczy na pewno. Ale spodziewam się delikatnego szoku mojego, jak i rodziny czy znajomych, czegoś w stylu 'jak to małe ...piiii... tak mocno może świecić!!!'.
Bo z tego co poświeciłem sobie dzisiaj w dzień to świeciło mocno, ale dziury w ścianie nie wypaliło :mrgreen:

Kurcze, skąd tu dorwać 18650 na te kilkanaście dni zanim paczka z DX dojdzie.... :twisted:
Komarek34

Też tak miałem jak złożyłem C2 na XP-G. Najpierw-kurcze,liczyłem na więcej. Ale jak to porównałem z żarnikowym ML 3D to już byłem :mrgreen:
Wtedy dopiero zobaczyłem,że małe może wiele.....

A może masz jakiegoś znajomego"komputerowca" i znajdziesz 18650 z baterii od lapka?
Pozdrawiam
evolucja

Trochę zbyt euforyczny był ten wczorajszy post. Podłączyłem ją jeszcze raz do trzech świeżo naładowanych AA. Moje zaniepokojenie o ilość światła masakrycznie zmalało jak tylko zaświeciłem ją na pełnej mocy przy całkowitej ciemności w domu.

Duuużo światła :mrgreen:

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Wreszcie będzie porządna, mała latareczka w domu, w którym zawsze był problem gdy nagle wystąpiło zapotrzebowanie na coś do poświecenia. I radziliśmy sobie jakimiś tanimi żarówkowymi światełkami za ~10zł z targu...

Niesamowite jak z takiej diodki 2x2mm może wydostać się taka ilość światła pozwalająca oświetlić pół domu. A to przecież malutka latareczka. Aż się boję pomyśleć jak świecą te mające pod tysiąc lumenów.
DNF

Post autor: DNF »

evolucja pisze:Aż się boję pomyśleć jak świecą te mające pod tysiąc lumenów.
I tak za słabo :wink:
tomasz_kombi

Post autor: tomasz_kombi »

Uszanowanie Koleżankom i Kolegom !

Aby nie zakładać kolejnego wątku typu "pomocy!" pozwalam sobie podpiąć się do tematu :)
Tym bardziej, że upatrzona latareczka jest zewnętrznie bardzo podobna do tej którą ostatecznie wybrał kol. evolucja.
Nieznacznie tylko mniejsza ale masywniejsza (trochę cięższa), z możliwością zasilania różnymi ogniwami.
Pytanko: Nadaje się toto na rower (i nie tylko) ? Generalnie jazda miejska i zasięgów potrzebnych do jazdy po ciemnym lesie nie potrzebuję (myślę, że w 90% będzie wykorzystywana w trybie LO i Strobe).
W komplecie chcę kupić uchwyt ale koniecznie z możliwością regulacji w poziomie bo montaż będzie w miejscu gdzie rura kierownicy nie jest prostopadła do kierunku jazdy.
Rozważam takie coś ale może macie lepsze typy ?

Z góry dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ