Niedroga latarka
Witam
Pozdrawiam
Trudno mi się doszukać sensu takich pomiarów, gdyż praktycznie cały czas driverek będzie pracował poniżej granicy zasilania. Te 4,2V ma ogniwo po wyjęciu z ładowarki i chwilę potem, po podłączeniu obciążenia natychmiast spadnie. No ale nie przesądzajmy, zobaczymy wyniki.adam1271 pisze:Ja narazie czekam na ten 4.2-8.4V to porównam go przy zasilaniu 1*18650 i 2*18650.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Tak,z http://www.internationaltradingcompany.net/
Zakup -23.10
dostawa - 04.10
Przesyłka otwierana i plombowana przez UC. (Nic nie doliczyli oczywiście). Pierwsza otwierana przesyłka na mój adres....
Zakup -23.10
dostawa - 04.10
Przesyłka otwierana i plombowana przez UC. (Nic nie doliczyli oczywiście). Pierwsza otwierana przesyłka na mój adres....
Pozdrawiam
do oswietlania terenu trzeba bylo brac cos takiego http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22567 ok 82zl poniewaz xp-g to swieczka przy tym p7
Może dla tego, że to średnie rozwiązanie jesli nie chcesz od razu poprawiać i modyfikować?? Ani nie ma zasięgu, ani tych obiecywanych lumenów ani nawet czasu pracy... Do tego miałem tego typu latarkę i po kilkunastu minutach pracy w trybie maksymalnym zagotowała się dioda a sterownik odszedł na wieczny odpoczynek - strasznie kiepskie chłodzenie. Nawet nie skończyłem testować i już musiałem przerabiać.evolucja pisze:Nikt wcześniej czegoś takiego nie proponował.
Pozdr.
Pikom
Pikom
kazdy amator bedzie potrafil posmarowac diode i gwinty dobra pasta termo a to juz zapobiegnie spaleniu drivera . 600lm to powinna dawac a to juz sporo swiatla. do rozbijania namiotu i podobnych spraw nie potrzeba zasiegu. ostatnio w motoryzacyjnym poprosilem o jakas paste do zaciskow od hamulcow i dostalem za 5zl plynna miedz(powina duzo lepiej przewodzic cieplo od silikonu)
Mam taką płynną miedź. Niestety grzejąc się wydziela opary. W hamulcach to bez znaczenia ale w zamkniętej głowicy latarki.... Są też pasty do elektroniki które miedź zawierają..rolex24 pisze:kazdy amator bedzie potrafil posmarowac diode i gwinty dobra pasta termo a to juz zapobiegnie spaleniu drivera . 600lm to powinna dawac a to juz sporo swiatla. do rozbijania namiotu i podobnych spraw nie potrzeba zasiegu. ostatnio w motoryzacyjnym poprosilem o jakas paste do zaciskow od hamulcow i dostalem za 5zl plynna miedz(powina duzo lepiej przewodzic cieplo od silikonu)
Pozdrawiam
Nie przesadzajmy, dotychczas używam latarki z telefonu - diody led z aparatu. Wszystko co mocniejsze od tego spowoduje moje zadowolenie.
Płynna miedź? Kupcie lepiej porządną pastę do procesorów, a jak potrzeba coś skleić to Therompox i będzie to 100x lepsze niż te wszystkie silikonowe wynalazki za 5 zł
[ Dodano: 12 Listopad 2010, 11:45 ]
Otrzymałem właśnie latareczkę. Możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę ją uruchomić gdy nie otrzymałem jeszcze aku 18650?
Płynna miedź? Kupcie lepiej porządną pastę do procesorów, a jak potrzeba coś skleić to Therompox i będzie to 100x lepsze niż te wszystkie silikonowe wynalazki za 5 zł
[ Dodano: 12 Listopad 2010, 11:45 ]
Otrzymałem właśnie latareczkę. Możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę ją uruchomić gdy nie otrzymałem jeszcze aku 18650?
Witamevolucja pisze: Otrzymałem właśnie latareczkę. Możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę ją uruchomić gdy nie otrzymałem jeszcze aku 18650?
trzy akumulatorki R6 połączone szeregowo i najlepiej nie takie świeżo naładowane, tylko, żeby miały te 4V (zależy jaki tam jest driverek).
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?