DealExtreme - zakupy
Też zauważyłem poprawę. Sporo przesyłek dochodzi w D+1, cała reszta w D+2. Jak chcą dogonić poczty z zachodu to niech zlikwidują ten podział na priorytety i zwykłe bo moim zdaniem to głupota.clorox pisze: sam system jako taki działa coraz lepiej i wcale nie jest dużo w tyle za zachodem. (patrz uruchomienie śledzenia przesyłek)
Potwierdzam. Ale co tu się dziwić.. mają może 40 produktów a DX 1000 razy tyle. Nie wspomnę już o ilości zamówień.Komarek34 pisze:A przesyłka z SolarForce pobiła wszystko-wyszła na drugi dzień!Sklep warty polecenia.
No i właśnie w rozmachu DX widzę te nasze problemy.
Wiele Ci u nich dóbr wszelkich a i klientów co nie miara.
A że żółte rączki niewielkie i na dukaty łase,przyjmują zamówień ponad miarę.
I zaległości w przerobie mają
A podział na ekonomiczne i priorytetowe to nie tylko NASZ pomysł......
Wiele Ci u nich dóbr wszelkich a i klientów co nie miara.
A że żółte rączki niewielkie i na dukaty łase,przyjmują zamówień ponad miarę.
I zaległości w przerobie mają
A podział na ekonomiczne i priorytetowe to nie tylko NASZ pomysł......
Ostatnio zmieniony czwartek 11 lis 2010, 23:40 przez Komarek34, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Czy opłaca mi się kupić 12 sztuk tego, czy jest prawdopodobieństwo nałożenia mi opłat celnych przy takim zamówieniu?
Poczytaj czy kwota 37,32$ podlega opodatkowaniu/ocleniu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Że tak zapytam, co masz zamiar z tym zrobić?Timmy pisze:Czy opłaca mi się kupić 12 sztuk tego, czy jest prawdopodobieństwo nałożenia mi opłat celnych przy takim zamówieniu?
Ja myślę, że na pewno bez opłat. Nie jest tak że, zaniżają wartość zamówienia? Po drugie przesyłki lotnicze rzadziej są opodatkowane. Ja zamawiałem ostatnio z Kanady na ~150$ a wartość na deklaracji kilkakrotnie. Wysyła kurierem, zapłaciłem tylko 22% VATu, około 50zł.Komarek34 pisze:Raczej bez opłat.
I co to da? Jedynie mogą dołożyć jeszcze więcej, bo na deklaracji chińczyków wartość zamówienia może być zaniżona.Timmy pisze:Jeśli mi to opodatkują to mogę się jakoś do tego odwołać? Tzn. wyślę im screena zamówienia, a oni zmniejszą VAT?
Juz zostało to zrobione, ale jakoś się nie przyjeło. I słusznie, temat o DX jest zbiorczy, nikt go nie bedzie czytał od deski do deski, a problemy z pocztą dotyczą przede wszystkim DX. Rozbicie tego wątku byłoby niepraktyczne - bo nie wiadomo czy o zaginioną paczkę z dx zapytac tutaj czy w temacie o poczcie.clorox pisze:1) Poponuję wydzielić dyskusje dotyczącą Poczty Polskiej do oddzielnego wątku
Skoro piszecie, ze to normalne, to tydzien jeszcze poczekam, skoro i tak pisanie do nich nie przyspieszy sprawy.
Nie chcę reklamować forum, więc ukryję link.
Taka ciekawostka cło za grę 117PLN!!!
Taka ciekawostka cło za grę 117PLN!!!
Tylko,że UC to nie głupcy i wszystko zależy od "woli" celnika.
Kupiłem kiedyś na e-b... 2 obiektywy. Oba o wartości powyżej 200$.Wartość"prezentu"na deklaracji 49$ przy każdym.
Poszły na dwa różne adresy. Jeden dostał VAT drugi nie.Do teraz nie wiem dlaczego.. I tyle w temacie "radosnego podejścia UC"
O ile sobie przypominam,Vat jest od 50EUR a CŁO od 150EUR.
Nasze "prezenty" z DX maja zaniżaną wartość. Kupowałem już na Focal za 210$ i opłat nie dostałem Zadeklarowana wartość prezentu była 20$.....
Kupiłem kiedyś na e-b... 2 obiektywy. Oba o wartości powyżej 200$.Wartość"prezentu"na deklaracji 49$ przy każdym.
Poszły na dwa różne adresy. Jeden dostał VAT drugi nie.Do teraz nie wiem dlaczego.. I tyle w temacie "radosnego podejścia UC"
O ile sobie przypominam,Vat jest od 50EUR a CŁO od 150EUR.
Nasze "prezenty" z DX maja zaniżaną wartość. Kupowałem już na Focal za 210$ i opłat nie dostałem Zadeklarowana wartość prezentu była 20$.....
Pozdrawiam
Tak, żeby nie było tylko samej krytyki, to napiszę o moim "przypadku". W lipcu ubiegłego roku kupiłem na ebayu obiektyw. Kosztował 199$ z darmową wysyłką z Chin (Air Mail). Zapłaciłem w piątek rano polskiego czasu. Jakie było moje zdziwienie, w czwartek, a więc 6 dnia od zapłaty dostałem awizo z poczty. Przesyłka już była. 6 dni z Chin? A jednak to możliwe. Myślałem, że była nadana gdzieś z Europy, ale nie - stempel był Chiński. Do dzisiaj nie wiem jak to zrobili.
Drugi przypadek: kupiłem na allegro kantarek dla psa. Wysyłka z Tarnobrzegu do Szczecina. Paczka "szła" tylko 3 miesiące.
Bardzo szybko dochodzą przesyłki z Niemiec, przeważnie już trzeciego dnia. Może dlatego, że na terenie Unii nie ma cła.
Drugi przypadek: kupiłem na allegro kantarek dla psa. Wysyłka z Tarnobrzegu do Szczecina. Paczka "szła" tylko 3 miesiące.
Bardzo szybko dochodzą przesyłki z Niemiec, przeważnie już trzeciego dnia. Może dlatego, że na terenie Unii nie ma cła.
Kupiłem 2 latarki, jedna miałą kiepską uszczelke-wciełą sie itp, pozatym łuszcząca sie krawędź odbłyśnika, napisałem, dodałem zdjęcia, dostałem maila że przepraszają, że oferują 6$ obniżki itp, chciałem dostać jeszcze taniej pewien sprzęt - wiatromierz- z racji zajmowania sie latawcami pociągowymi, napisałem że zrobie im testy porównawcze,wrzuce na forum latawcowe witp.. brak odpowiedzi na moje propozycj testów - jakby nie czytali maili..koniec końców dostałem linke z obniżoną płatnością - o te 6 $ - na sprzet jaki chciałem, zapłaciłem i czekam. troche długo to trwa,przysyłają jakieś kretyńskie linki z nr zamówien i nic sie nie zgadza albo nr zamówienia dotyczy tego które dawno dostałem albo numer nie działa -nie można monitorowac itp , Wkurzyłem sie wysłałem nowego maila - przez formulaż zgłaszania uszkodzenia przedmiotu -jakby opisując przesyłke jaką otrzymałem - ale w treści wpisałem to ze nie mam nr zamówienia, nie mam informacji kiedy wysłali itp i prosze o te dane, zeby wysłać ten formularz musiałem dodać jakies żdjecie, dodałem byle jakie zdjecie z komputeraza, zupełnie niedotyczące latarki,czy sprzętu jaki zamawiałm po obniżonej cenie, w odpowiedzi taki sam mail wysłany widocznie z automatu że żałują, przepraszają i że oferują 6$ zniżki na nastepny produkt .
Ciekawy jestem czy wogóle otrzymam ten mój wiatromierz ża który zapłaciłem obniżoną cene - ale widać ze bardzo łątwo rozdają upusty na kolejny sprzęt, nie namawiam nikogo do okłamywania itp bo pewnie i tak jest to monitorowane, poczekam jeszcze jakiś czas i zobaczymy czy dostane swoją przesyłke. Jesli nie przyślą to więcej nic u nich nie kupuje .
Właśnie dostałem maila ze przepraszają za niedoczytanie poprzedniego maila, mają jakieś opuźnienie na poczcie w honkongu wiec przesyłki wychodzą opuźnione itp.
Ciekawy jestem czy wogóle otrzymam ten mój wiatromierz ża który zapłaciłem obniżoną cene - ale widać ze bardzo łątwo rozdają upusty na kolejny sprzęt, nie namawiam nikogo do okłamywania itp bo pewnie i tak jest to monitorowane, poczekam jeszcze jakiś czas i zobaczymy czy dostane swoją przesyłke. Jesli nie przyślą to więcej nic u nich nie kupuje .
Właśnie dostałem maila ze przepraszają za niedoczytanie poprzedniego maila, mają jakieś opuźnienie na poczcie w honkongu wiec przesyłki wychodzą opuźnione itp.