Nie wiem czy to nowość,ale w Carrefour pojawiły się chyba nowe baterie alkaliczne w 16-sto pakach w cenie 9.98 zł.
Co najlepsze napisana jest na nich pojemność 2550 mAh
ciekawe ile w tym prawdy-niebawem się przekonamy bo będę się zabierał do ich "badania"
siedemsetka prawdę nam powie
Oczywiście są one z kraju małych żółtych rączek
PS. w rozmiarze AAA też są
Wyglądają tak
Załączniki
Baterie Carrefour.JPG (149.59 KiB) Przejrzano 7024 razy
Ostatnio zmieniony środa 13 paź 2010, 00:47 przez robertgl17, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobnie jak Pikom zauważył, że pisze się "diod", a nie "diod", ja chciałbym zwrócić uwagę na inny błąd zwyczajowo popełniany, a mianowicie na baterie alkaiczne. Pisze się alkaliczne od alkalicznych roztworów będących elektrolitami
EDIT:
najmocniej przepraszam za literówkę w nicku
Ostatnio zmieniony wtorek 12 paź 2010, 22:37 przez Veldrinn, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry że odkopuję, ale temat bomba! szkoda że nie posiadam takiej ładowareczki do mierzenia pojemności Zawsze mnie interesowało jaką pojemność mają baterie R6 które można kupić na szaberplacu w cenie 2 zł za 4 sztuki, chociaż ostatnio nawet widziałem 4 szt za zeta (giełda Mysłowice), oraz jak mróz na którym handlarze przetrzymują baterie wpływa na ich pojemność i samo-rozładowanie. To do dzieła panowie
ps: skoro temat o bateriach to może zrobić galerię: baterie świata i wrzucać fotki wszystkiego co jest na rynku a kto ma ładowarkę z pomiarem niech wrzuca od razu pomiary co wy na to?
galad pisze:
ps: skoro temat o bateriach to może zrobić galerię: baterie świata i wrzucać fotki wszystkiego co jest na rynku a kto ma ładowarkę z pomiarem niech wrzuca od razu pomiary co wy na to?
Jeśli ktoś rozładuje zwykłą baterię, to będzie ona do wyrzucenia. Nie każdy ma ochotę wyrzucać pieniądze w błoto dla zaspokojenia czyjejś ciekawości. Aby twój pomysł wypalił, należałoby stworzyć fundusz dla testujących, aby mogli kupić baterie albo przesłać testującym własne baterie do zbadania.
Ja tylko sugeruję!, nikogo nie zmuszam, jak już zdążyłeś się zorientować forumowicze na własny koszt trochę baterii przetestowali, a ja tylko zasugerowałem żeby potestowali baterie z targowisk i jeśli mieli by ochotę wrzucili by jej zdjęcie wraz z cena i pojemnością po pomiarze. Tyle i aż tyle chciałem przedstawić w mym poście.
Panowie, spokojnie.
Kto chce ten na własny koszt testuje.
Druga sprawa, moim zdaniem powtarzalność parametrów ogniw z targowisk jest żadna. Jak przypuszczam Panasonix-y, Duracall-e i inne Sanyaoo są robione gdzie i jak popadnie...
Skupmy się proszę na oficjalnej dystrybucji....
Do celów służbowych musiałem przetestować kilka baterii AA w warunkach poboru energii jak w mikrofonach bezprzewodowych. Poniżej wyniki - pojemność i czas trwania rozładowania zmierzone przez MH-C9000 przy rozładowaniu 300 mA:
1. Aerocell - 1771 mAh / 389 min
2. Duracell Pro Cell - 1725 mAh / 376 min
3. Panasonic Pro Power - 1586 mAh / 348 min
4. Energizer Industrial - 1580 mAh / 346 min
5. Varta High Energy - 1569 mAh / 343 min
6. Panasonic Evolta - 1295 mAh / 285 min
Ostatnio zmieniony wtorek 15 sty 2013, 21:16 przez Pikom, łącznie zmieniany 1 raz.