Dla Kodiego

co i jak zrobiłem...
DNF

Post autor: DNF »

To "pokrętło" to włącznik z potencjometrem.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

DNF pisze:To "pokrętło" to włącznik z potencjometrem.
Czy dobrze rozumiem? :
Latarkę włącza się przyciskiem. Moc regulujemy potencjometrem, który działa jak pamięć trybu. Czyli po wyłączeniu i włączeniu latarki mamy tę samą moc.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Hej, z jednej strony mamy potencjometr do regulowania jasności, od dołu jest włącznik latarki.
Dioda jest przylutowana bezpośrednio do miedzianego modułu, driver to murata zmodowana przez Edima , prąd ustawiony jest na 8,2A w diodę, sterowanie układem odbywa się przez mosfet co pozwoli na bezproblemową pracę włącznika. Zasilaniem będzie pakiet składający się z sześciu ogniw 18650, napięcie wynosi 11,1V a pojemność 4Ah.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
rolex24

Post autor: rolex24 »

to jakies marne ogniwa jesli 4Ah
wojtek_krakow

Post autor: wojtek_krakow »

6 ogniw 2000mAh - spięte równolegle (stąd 4000mAh /2x2) po 3 sztuki szeregowo (stąd 11,1V / 3x3,7V)

Więc to normalne ogniwa ;)
rolex24

do takiego zestawu to nie sa normalne ogniwa .powiny byc z 2600 -2800 czyli 5200-5600 lacznie
wojtek_krakow

Post autor: wojtek_krakow »

Ok, rozumiem co miałeś na myśli, w sumie racja.

Tylko te ogniwa 2Ah są śmiesznie tanie i łatwo dostępne, więc i dużo ludzi je stosuje.
rolex24

niestety na allegro ogniw 2000 brak a i 2200 sony juz ciezko dostepne
generalj

Post autor: generalj »

hej!jak długo świeci ta latarka przy 4ah i 11,1V ?pozdrawiam.jarek.Ps.do jakiej temperatury się nagrzewa głowica?-da się to trzymać w ręku??z czego jest radiator ?pozdrawiam.jarek
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Hej, latarka świeci ponad 1h w max, pobór prądu wynosi wtedy 3A, minimalne zejście to 0,25A poboru z aku. Cała latarka jest z PA6, głowica się równomierne nagrzewa gdyż dioda jest przylutowana bezpośrednio do miedzianego modułu o średnicy 27mm i wysokości 20mm, nie ma tu problemu z odprowadzaniem ciepła.
Zamieszczam fotki po zakończeniu pracy, latarka w kolorze czarnym, w zakrętce kapsułka z trytem pełniąca rolę lokalizatora, waga całkowita wraz z akumulatorami wynosi 850g jak dla mnie nie jest to problem, przy tych gabarytach myślałem że będzie znacznie więcej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Latarka pojechała dziś w długą podróż do swojego właściciela, mam nadzieję że będzie mu dobrze służyła. To że latarka powstała to nie tylko moja zasługa, przysłużyło się kilka osób, Calineczka, Edim, Romanroman ;) .
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
karlosboy

Post autor: karlosboy »

Seksowna sztuka ;-)

Pozostaje teraz czekać na opinie właściciela i może jakieś fotki z terenu do tego :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

:o
Czekam z niecierpliwością kiedy Kodi pojawi się w Gdańsku :mrgreen:
Świetnie się prezentuje ale MUSZĘ zobaczyć ją w NOCY :mrgreen:
kodi

Post autor: kodi »

Wow... Resztę powiem jak do mnie dojdzie. Na razie zbieram szczękę z podłogi...
Awatar użytkownika
romanroman

Post autor: romanroman »

:)
karlosboy

Post autor: karlosboy »

kodi, aż tak powaliła na kolana, że do dziś brak wpisu ? :razz:
ODPOWIEDZ