Zachorowałem, pomocy...

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kanox

Zachorowałem, pomocy...

Post autor: Kanox »

Witam serdecznie szanownych forumowiczów :!:

Postanowiłem się jednak zarejestrować i poprosić o pomoc. Od tygodnia, siedze i czytam o latarkach i nic nie moge wybrać. Urodzinki się zbliżają trzeba sobie dogodzić.
Od dawna potrzebuje jakiejś małej sprytnej latareczki do kieszeni. Brakuje czasami światełka :cry:
Myślałem o zakupie krajowym ale czytam i myśle o zakupie na DX.
I teraz tu wielka prośba do światełkowiczów co polecacie?
Nie upieram się przy AA, może być 18650 albo CR123A byle bym się zmiescił z latarką, ładowarką i akusami w 30 $.
Czytałem wiele tematów i szczerze... tylko się bardziej pogubiłem, przeglądam DX i od ilości i różności światełek głowa boli. :-(

Z początku pasował mi Tank007 TK-566, teraz upatrzyłem Ultrafire A1, UltraFire A10B
Kurcze no... za dużo tegoooo :-|

Moje wymagania, kieszonkowa, najlepiej na jedną baterie, jakies tryby hi, mid, low. I z 200 lumenów. Wiazka nie za bardzo rozproszona.

Czytając tematy, widziełem że wiele osób kupuje na DX, i nie jedną lampke mogliście pomacać, potestować.

Jakieś typy ? bardzo będe wdzięczny za wszelką pomoc w decyzji <piwo>
marshal

Post autor: marshal »

UltraFire A10B podobno na jakiś czas temu były kiepsko wykonane, teraz czyta się że ludzie są zadowoleni z jakości. powłokę ma dosyć twardą. Nie jest klejona w pełni rozkręcalna, łatwa możliwość zmiany diody i sterownika. Do kieszeni pasuje idealnie :)
Jak się nie spodoba możesz sprzedać raczej nie stracisz na tym.
Pozdrawiam
Kanox

Chciałbym gotowy produkt, nic nie bede zmieniał, przynajmniej narazie :razz:
Własnie czekam na jakieś świeże opinie, gdyż wiele tematów jest z deczko przeterminowana 1 rok lub 2. A wiadomo że wszystko teraz się zmienia w zabójczym tępie.
marshal

no to a10b jest ok na początek żeby zagłębić się w temat.
A powiedz do czego chcesz jej używać bo to też ma znaczenie? ;) jeśli jako EDC to sprawdza sie dobrze

ja właśnie kupuje kolejną i będzie to http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... ctId=10965

Tanka miałem tylko model na aaa, z jakości wykonania też byłem zadowolony.
Pozdrawiam
Kanox

Używac jej bede jako EDC, albo do kieszonki, albo do plecaka. Już mam dosyć przyświecania sobie telefonem (LED od aparatu) :wink: a ostatnio coraz ciemniej :twisted: Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie. :cry:

Może jakieś inne świecidełka ? Myślałem też o małym Tanku007 TK-703, do kluczy. Ale wolałbym coś bardziej uniwersalnego, z modami.

Zawsze mam taki problem ze wszystkim co kupuje, przeczytać 1000 razy porównać opinie i dopiero kupuje. :razz:
Awatar użytkownika
barney

Post autor: barney »

TK-703 odpuść sobie jak nie chcesz przy niej grzebać
Z eneloopa ciągnie 1.6A
Z 10440 chyba ciągnął 1.2A

Przynajmniej mój egzemplarz tak miał :)
Kanox

Tak myśle o tym:

Ultrafire A10B + 18650 ogniste + ładowarka
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820

Dobry zestawik na start czy coś innego ?
marshal

Kanox pisze:Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie.
no ryzyko jest zawsze, ale reklamacje podobno uznają. Zawsze jest taniej niż w PL no ale trzeba czekać długo na przesyłkę, zwłaszcza im bliżej świąt tym gorzej. Ale pomyśl, ze praktycznie każdy z forum kupował w DX, i to na pewno nie raz (ja już 8 i wszystkie bezproblemowe zakupy).

Więc czytaj wybieraj i zamawiaj :D
Pozdrawiam
Kanox

Razem zamawiać ? czy nie ? Kurcze jeszcze uchwyt na rower do tego i tylko 90 zł razem wyszło KOCHAM CHINY :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Kanox pisze:Używac jej bede jako EDC, albo do kieszonki, albo do plecaka. Już mam dosyć przyświecania sobie telefonem (LED od aparatu) :wink: a ostatnio coraz ciemniej :twisted: Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie. :cry:

Może jakieś inne świecidełka ? Myślałem też o małym Tanku007 TK-703, do kluczy. Ale wolałbym coś bardziej uniwersalnego, z modami.

Zawsze mam taki problem ze wszystkim co kupuje, przeczytać 1000 razy porównać opinie i dopiero kupuje. :razz:
Koledzy doradzający A10 / A10B (A może nawet A20 czyli na CR-ki... Tylko uwaga - A10 jest bez trybów) mają sporo racji - prosta, ze sporą mocą, raczej niezawodna (przynajmniej moje egzemplarze). A jesli chcesz coś do kluczy to wybierz raczej iTPlight A3 EOS Upgrade - kolor do wyboru choc ja polecam tą - w kolorze "naturalnym".

Zakupów na DX nie ma się raczej co bać - najwyżej przyda się trochę cierpliwości :)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Kanox, witaj.
jak kolega sam nie podłubie to jednak polecał bym kupić coś w Polsce, na AA wystarczy. Może ITP z Milhunta?
Albo Quark od kolegi?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4711
Kanox

Latareczka ma być kieszonkowa, niekoniecznie do kluczy. A10B rozmiarem i funkcjami odpowiada. Ma strobo, więc i na rowerek po ulicach i tryb HI do lasu a czesto tak pomykam. Ostatnio wyleciałem jak supermen z rowera na chodnik bo po ciemku nie dojrzałem kostki brukowej leżącej na chodniku :mad: Czyli takie wszelakie zastosowania. :mrgreen:

Długo idą te paczki z DX ? Przeczytałem wątek o zakupach :roll: ale się dopytam :razz:
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Kanox pisze: Długo idą te paczki z DX ? Przeczytałem wątek o zakupach :roll: ale się dopytam :razz:
Teraz przed świętami to łochocho i jeszcze trochę. :mad:

Przesyłka mi od 2 tyg. leży na poczcie.
Kanox

Łeeeeoooo matko ! To ja dziękuje, 3-4 tyg czekania lekko pewnie...

To zostane chyba narazie przy czymś do kluczy, naprawde potrzebne mi światełko i to teraz, na zakupy w DX przyjdzie czas.

iTPLight A2 EOS chyba będzie wporzo, bateryjek AA mam pełno i to za darmo :mrgreen: . No chyba że coś w podobnej cenie polecacie ?

Nie włączy się przypadkiem sama ? :-|

[ Dodano: 5 Listopad 2010, 00:31 ]
Dylemacik rozwiązany :) Tank007 Tk-566 na 2AA. Dziekuje z pomoc :)
ODPOWIEDZ