Zachorowałem, pomocy...
Zachorowałem, pomocy...
Witam serdecznie szanownych forumowiczów
Postanowiłem się jednak zarejestrować i poprosić o pomoc. Od tygodnia, siedze i czytam o latarkach i nic nie moge wybrać. Urodzinki się zbliżają trzeba sobie dogodzić.
Od dawna potrzebuje jakiejś małej sprytnej latareczki do kieszeni. Brakuje czasami światełka
Myślałem o zakupie krajowym ale czytam i myśle o zakupie na DX.
I teraz tu wielka prośba do światełkowiczów co polecacie?
Nie upieram się przy AA, może być 18650 albo CR123A byle bym się zmiescił z latarką, ładowarką i akusami w 30 $.
Czytałem wiele tematów i szczerze... tylko się bardziej pogubiłem, przeglądam DX i od ilości i różności światełek głowa boli.
Z początku pasował mi Tank007 TK-566, teraz upatrzyłem Ultrafire A1, UltraFire A10B
Kurcze no... za dużo tegoooo
Moje wymagania, kieszonkowa, najlepiej na jedną baterie, jakies tryby hi, mid, low. I z 200 lumenów. Wiazka nie za bardzo rozproszona.
Czytając tematy, widziełem że wiele osób kupuje na DX, i nie jedną lampke mogliście pomacać, potestować.
Jakieś typy ? bardzo będe wdzięczny za wszelką pomoc w decyzji <piwo>
Postanowiłem się jednak zarejestrować i poprosić o pomoc. Od tygodnia, siedze i czytam o latarkach i nic nie moge wybrać. Urodzinki się zbliżają trzeba sobie dogodzić.
Od dawna potrzebuje jakiejś małej sprytnej latareczki do kieszeni. Brakuje czasami światełka
Myślałem o zakupie krajowym ale czytam i myśle o zakupie na DX.
I teraz tu wielka prośba do światełkowiczów co polecacie?
Nie upieram się przy AA, może być 18650 albo CR123A byle bym się zmiescił z latarką, ładowarką i akusami w 30 $.
Czytałem wiele tematów i szczerze... tylko się bardziej pogubiłem, przeglądam DX i od ilości i różności światełek głowa boli.
Z początku pasował mi Tank007 TK-566, teraz upatrzyłem Ultrafire A1, UltraFire A10B
Kurcze no... za dużo tegoooo
Moje wymagania, kieszonkowa, najlepiej na jedną baterie, jakies tryby hi, mid, low. I z 200 lumenów. Wiazka nie za bardzo rozproszona.
Czytając tematy, widziełem że wiele osób kupuje na DX, i nie jedną lampke mogliście pomacać, potestować.
Jakieś typy ? bardzo będe wdzięczny za wszelką pomoc w decyzji <piwo>
UltraFire A10B podobno na jakiś czas temu były kiepsko wykonane, teraz czyta się że ludzie są zadowoleni z jakości. powłokę ma dosyć twardą. Nie jest klejona w pełni rozkręcalna, łatwa możliwość zmiany diody i sterownika. Do kieszeni pasuje idealnie
Jak się nie spodoba możesz sprzedać raczej nie stracisz na tym.
Jak się nie spodoba możesz sprzedać raczej nie stracisz na tym.
Pozdrawiam
no to a10b jest ok na początek żeby zagłębić się w temat.
A powiedz do czego chcesz jej używać bo to też ma znaczenie? jeśli jako EDC to sprawdza sie dobrze
ja właśnie kupuje kolejną i będzie to http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... ctId=10965
Tanka miałem tylko model na aaa, z jakości wykonania też byłem zadowolony.
A powiedz do czego chcesz jej używać bo to też ma znaczenie? jeśli jako EDC to sprawdza sie dobrze
ja właśnie kupuje kolejną i będzie to http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... ctId=10965
Tanka miałem tylko model na aaa, z jakości wykonania też byłem zadowolony.
Pozdrawiam
Używac jej bede jako EDC, albo do kieszonki, albo do plecaka. Już mam dosyć przyświecania sobie telefonem (LED od aparatu) a ostatnio coraz ciemniej Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie.
Może jakieś inne świecidełka ? Myślałem też o małym Tanku007 TK-703, do kluczy. Ale wolałbym coś bardziej uniwersalnego, z modami.
Zawsze mam taki problem ze wszystkim co kupuje, przeczytać 1000 razy porównać opinie i dopiero kupuje.
Może jakieś inne świecidełka ? Myślałem też o małym Tanku007 TK-703, do kluczy. Ale wolałbym coś bardziej uniwersalnego, z modami.
Zawsze mam taki problem ze wszystkim co kupuje, przeczytać 1000 razy porównać opinie i dopiero kupuje.
Tak myśle o tym:
Ultrafire A10B + 18650 ogniste + ładowarka
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820
Dobry zestawik na start czy coś innego ?
Ultrafire A10B + 18650 ogniste + ładowarka
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820
Dobry zestawik na start czy coś innego ?
no ryzyko jest zawsze, ale reklamacje podobno uznają. Zawsze jest taniej niż w PL no ale trzeba czekać długo na przesyłkę, zwłaszcza im bliżej świąt tym gorzej. Ale pomyśl, ze praktycznie każdy z forum kupował w DX, i to na pewno nie raz (ja już 8 i wszystkie bezproblemowe zakupy).Kanox pisze:Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie.
Więc czytaj wybieraj i zamawiaj
Pozdrawiam
Koledzy doradzający A10 / A10B (A może nawet A20 czyli na CR-ki... Tylko uwaga - A10 jest bez trybów) mają sporo racji - prosta, ze sporą mocą, raczej niezawodna (przynajmniej moje egzemplarze). A jesli chcesz coś do kluczy to wybierz raczej iTPlight A3 EOS Upgrade - kolor do wyboru choc ja polecam tą - w kolorze "naturalnym".Kanox pisze:Używac jej bede jako EDC, albo do kieszonki, albo do plecaka. Już mam dosyć przyświecania sobie telefonem (LED od aparatu) a ostatnio coraz ciemniej Troche się boje zakupów na DX, moze niepotrzebnie.
Zakupów na DX nie ma się raczej co bać - najwyżej przyda się trochę cierpliwości
Pozdr.
Pikom
Pikom
- Calineczka
- Kontakt:
Kanox, witaj.
jak kolega sam nie podłubie to jednak polecał bym kupić coś w Polsce, na AA wystarczy. Może ITP z Milhunta?
Albo Quark od kolegi?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4711
jak kolega sam nie podłubie to jednak polecał bym kupić coś w Polsce, na AA wystarczy. Może ITP z Milhunta?
Albo Quark od kolegi?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4711
Latareczka ma być kieszonkowa, niekoniecznie do kluczy. A10B rozmiarem i funkcjami odpowiada. Ma strobo, więc i na rowerek po ulicach i tryb HI do lasu a czesto tak pomykam. Ostatnio wyleciałem jak supermen z rowera na chodnik bo po ciemku nie dojrzałem kostki brukowej leżącej na chodniku Czyli takie wszelakie zastosowania.
Długo idą te paczki z DX ? Przeczytałem wątek o zakupach ale się dopytam
Długo idą te paczki z DX ? Przeczytałem wątek o zakupach ale się dopytam
Łeeeeoooo matko ! To ja dziękuje, 3-4 tyg czekania lekko pewnie...
To zostane chyba narazie przy czymś do kluczy, naprawde potrzebne mi światełko i to teraz, na zakupy w DX przyjdzie czas.
iTPLight A2 EOS chyba będzie wporzo, bateryjek AA mam pełno i to za darmo . No chyba że coś w podobnej cenie polecacie ?
Nie włączy się przypadkiem sama ?
[ Dodano: 5 Listopad 2010, 00:31 ]
Dylemacik rozwiązany Tank007 Tk-566 na 2AA. Dziekuje z pomoc
To zostane chyba narazie przy czymś do kluczy, naprawde potrzebne mi światełko i to teraz, na zakupy w DX przyjdzie czas.
iTPLight A2 EOS chyba będzie wporzo, bateryjek AA mam pełno i to za darmo . No chyba że coś w podobnej cenie polecacie ?
Nie włączy się przypadkiem sama ?
[ Dodano: 5 Listopad 2010, 00:31 ]
Dylemacik rozwiązany Tank007 Tk-566 na 2AA. Dziekuje z pomoc