DealExtreme - zakupy
- Ledowiczka
Ledowiczko pozwól,ze poprawię małe "przejęzyczenie" z Twojej strony .Limit czasowy na spór w PayPal to 45 dni
Przesyłki rejestrowane są w granicach PL traktowane jako polecone. Zaginęła mi kiedyś paczuszka,ale " zwykła".
Rejestrowane dochodziły 7-10 dni od otrzymania maila z upragnionym hasłem "WYSŁANE"
Przesyłki nierejestrowane szły znacznie dłużej - jedna nawet 2 miesiące.
Dlatego zazwyczaj zamawiam dla kilku osób na raz i mam" tracking" . Na DX to limit od 15$ bodajże..
Przesyłki rejestrowane są w granicach PL traktowane jako polecone. Zaginęła mi kiedyś paczuszka,ale " zwykła".
Rejestrowane dochodziły 7-10 dni od otrzymania maila z upragnionym hasłem "WYSŁANE"
Przesyłki nierejestrowane szły znacznie dłużej - jedna nawet 2 miesiące.
Dlatego zazwyczaj zamawiam dla kilku osób na raz i mam" tracking" . Na DX to limit od 15$ bodajże..
Ostatnio zmieniony sobota 30 paź 2010, 23:19 przez Komarek34, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ledowiczka
A mówiła mamusia "Na DX'ie zbieraj zawsze zamówienie za 15$ co najmniej..."Komarek34 pisze: Przesyłki rejestrowane są w granicach PL traktowane jako polecone. Zaginęła mi kiedyś paczuszka,ale " zwykła".
A serio z trackingiem bezpieczniej , tym bardziej, że działa śledzenie przesyłek z HK na stronie Poczty Polskiej. Nareszcie!
clorox
Witam
No chyba, że jest jak u mnie, cztery przesyłki podzielone. Zamówienie 10.10, dziś dostałem maile, że "shiped" a tu się okazuje, że wysyłają po 1 rzeczy i dają traking a reszta pójdzie bez.
Nie ma świnkolatarek, i co ja będę na prezenty dawał
Pozdrawiam
No chyba, że jest jak u mnie, cztery przesyłki podzielone. Zamówienie 10.10, dziś dostałem maile, że "shiped" a tu się okazuje, że wysyłają po 1 rzeczy i dają traking a reszta pójdzie bez.
Nie ma świnkolatarek, i co ja będę na prezenty dawał
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
No tak, jeśli chodzi o podziałki to robią to zupełnie losowo. Niby zamawia się dostępne, a okazuje się nagle, że część zamówienia w [usunięte wulgaryzmy]. Ja miałem do tej pory farta. Jak dzielili mi zamówienie 80$ na paczki za 5$ i 75$ to obie paczki były z trackingiem. Trzymam kciuki za bezpieczne lądowanie świnek w terminie.
Ostatnio zmieniony sobota 30 paź 2010, 22:10 przez clorox, łącznie zmieniany 1 raz.
clorox
Nie krzyczałem na Ciebie Jeśli poczułaś się urażona bardzo przepraszam. Wytłuściłem ten tekst,by łatwiej rzucał się w oczy. Często przewija się sprawa przesyłek rejestrowanych i chciałem,by było łatwiejLedowiczka pisze:Komarek34: Fakt, 45 dni, a nie 40, sorry za błąd. Pisałam o przesyłce nierejestrowanej ze sklepu FocalPrice.
PS. Ten krzyk na mnie zupełnie niepotrzebny.
P.S u mnie też zawsze podzielone listy miały "tracking". Mam nadzieję,że tym razem poślą wszystko. DX niestety o brakach informuje dopiero karteczką w przesyłce. Na Focal ta sprawa jest lepiej rozwiązana
- Ledowiczka
No i że tak się wyrażę ...piiii... Niby wysłali prawie dwa tygodnie temu, dostałem nr trakingu a paczka do tej pory nie wyszła z HK. Po prostu DX oszukuje, wypełnia druczek na paczkę, zgłasza na poczcie a paczki fizycznie nie wysyła... I to nie jest wina poczty, bo tydzień później wysłana została też do mnie paczka z hobby king, i ta o dziwo dzisiaj wyleciała do PL.
Trzeba poszukać lepszych sklepów
Ale czy znajdziesz "tańszą chińszczyznę"?igi pisze:No i że tak się wyrażę ...piiii... Niby wysłali prawie dwa tygodnie temu, dostałem nr trakingu a paczka do tej pory nie wyszła z HK. Po prostu DX oszukuje, wypełnia druczek na paczkę, zgłasza na poczcie a paczki fizycznie nie wysyła... I to nie jest wina poczty, bo tydzień później wysłana została też do mnie paczka z hobby king, i ta o dziwo dzisiaj wyleciała do PL.
Na Focal i KAI też bywa różnie. To dodatkowy urok tanich zakupów
Dziś, czyli równo po 4 tygodniach do zamówienia, paczuszki z Dx'a dotarły do mnie. Jeszcze rano były w sortowni w pobliżu mojego miasta, a po południu leżały już na moim biurku
Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony jakością wykonania UF A10B. Po przeczytaniu opinii trochę się bałem, ale na szczęście niepotrzebnie (lub miałem szczęście ) Wszystko ładnie spasowane, gwinty prawidłowe, tylko je troszkę nasmarowałem i tyle. czas pokaże jak to z nią będzie
Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony jakością wykonania UF A10B. Po przeczytaniu opinii trochę się bałem, ale na szczęście niepotrzebnie (lub miałem szczęście ) Wszystko ładnie spasowane, gwinty prawidłowe, tylko je troszkę nasmarowałem i tyle. czas pokaże jak to z nią będzie
Nie ma się co dziwić i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Po ostatnich próbach zamachów trzepią pewnie każdą przesyłkę. Ba - można było zauważyć zator wcześniej, zapewne już służby sprawdzały jakieś sygnały.pawelsz pisze:problem jest też z pocztą w HK- mają widać zatory- często paczki widoczne w trackingu leża dniami u nich- na poczcie
Pozdrawiam
Marcin S.
Posiadasz jakieś wiadomości w tej sprawie?Jakieś przecieki od ?Marcin S. pisze:Nie ma się co dziwić i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Po ostatnich próbach zamachów trzepią pewnie każdą przesyłkę. Ba - można było zauważyć zator wcześniej, zapewne już służby sprawdzały jakieś sygnały.pawelsz pisze:problem jest też z pocztą w HK- mają widać zatory- często paczki widoczne w trackingu leża dniami u nich- na poczcie
Pozdrawiam
Marcin S.
Uważaj,bo władza nie śpi - mogą Cię
A tak na poważnie - wydaje mi się,że przestoje mają związek ze zbliżającym się okresem świąt. Wiele rzeczy idzie z HK, nie tylko z DX czy innych detalicznych sklepów. Europejscy "handlowcy" też robią zakupy-zerknijcie tylko na alle.. - jaki wysyp chińskich telefonów,kamer,latarek ,ciuchów. ...A HK to przecież ich okno na świat