UltraFire WF-501B XPG R5

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
mkorbel

UltraFire WF-501B XPG R5

Post autor: mkorbel »

Załączam link gdzie kolega Bynio opisuje wspomnianą WF-501B XPG R5 (jest to opis z DX) - jest to jego pierwszy kontakt,
z produkcją z dalekiego wschodu i teraz zamiast A10B będę polecał WF-501B z XPG.
Sprzęt trochę droższy, ale jak widac wykonanie i parametry są dużo lepsze.
Link do WF-501B na DX
nie wiem dlaczego piszą o XPE w moich było XPG - widać ten typ emitera.
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

mkorbel, powiem tak, za podobną cenę można zakupić Solarforce L2 z XP-G, a to już jest zupełnie inna jakość w porównaniu z UltraFire WF-501B. Moim skromnym zdaniem, przepaść.

P.S.
Posiadam obie, w dodatku WF-501B była moją pierwszą lampką z DX (na XR-E) i mimo sentymentu do "tej pierwszej" zdanie o jakości wykonania mam sprecyzowane jak powyżej.
mkorbel

Solarforce L2 z XP-G

Post autor: mkorbel »

Recenzje zamieściłem dlatego, że jest ona obiektywna, wykonana przez kogoś,
kto dużo jeździ w róźnych warunkach i wie co pisze, a ja tylko dostarczyłem sprzęt.

Przykładowo na szybko znalazłem Moduł LED XPG za 86 zł, a do tego body Solarforce L2 za 66 zł co już daje 152 zł do tego ładowarka za 42 zł i mamy prawie 200 zł :(
A WF-501B z XPG z ładowarką i uchwytem na rower można mieć za 80 zł.

Ale z strony solarforce: Ultrafile L2 za 12$, Moduł XPG R5 za 13$50, uchwyt za 3$, ładowarka 8$, RAZEM 36$50 to już około 110 zł :)

Nie wiem jak z jakością Solarforce L2, ale wykonanie WF-501B jak na CHRL jest OK,
w porównaniu do A10B jest to klasa wyżej (np. A10B ma słabe uszczelnienie szybki).
Na dzień dzisiejszy mam porównanie do A10B, WF-502B & WF-501B (po kilka sztuk z każdej) - wszystko z DX,
rozbierałem, mierzyłem, testowałem - dla jednej przesyłki można mieć różne kolory ;(

Moje typy to: A10B + mod XPG R5 & WF-501B z XPG R5 - teraz tego używam.
BTW.Przeczytałem też na światełkach, że Solarforce L2 bardzo podobny na UF-501B <EOM>
Pozdrawiam,
Michał
ODPOWIEDZ