"Zobacz posty od ostatniej wizyty" słabo coś dział

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Awatar użytkownika
pawelsz

"Zobacz posty od ostatniej wizyty" słabo coś dział

Post autor: pawelsz »

"Zobacz posty od ostatniej wizyty" słabo działa, rzekłbym bardzo słabo.
Zaglądam regularnie i często są posty o których nie mam informacji, że nowe, jak również odświeżanie informacji o przeczytam poście jest dość długie
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Dzieki Pawle za info.
Szykuje sie do zmiany silnika forum na nowszy ale nie moge wszystkiego pogodzic ze soba czasowo a robie to sam.Nie jestem specjalista od php wiec prosze o cierpliwosc...
Tez zauwazylem jakby lagi w tych nieczytanych postach, ale nie zauwazylem zeby czegos nie pokazalo...
Prosze o wypowiedzi forumowiczow ;-)
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

A ja mam tak ze jak mam wolny czas to czytam wszystkie posty, a jak wyjde i wejde znow na forum to pokazuje mi ze mam nie zobaczonych ponad 300 postow.

A jak dam oznacz wszystkie fora jako przeczytane to mi to dziala ale znow jak zamkne IE i wejde jeszcze raz na forum to znow mam ze nie przeczytane :|

Jak dam odswiez to raz to wylapie a raz nie.

To tak tylko napisalem, nie przeszkadza mi to, ale jesli komus ma sie to info przydac to prosze bardzo.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Dzieki Hoffer.
Hmm, jestem ciekaw od czego to zalezy
Hoffer, sprobuj uzywac Firefoksa-polecam
Hoffer007

Mam IE 7, ale chyba sie przezuce wlasnie na FireFoxa (mozillia)

Zaduzo bykow na forum sadze, a tak to mozilia mi to poprawi.
Awatar użytkownika
kangoo

Post autor: kangoo »

Vista sp1 (6001) ,firefox wsio ok . (o dziwo ;) , bo dupna ta vista i ciężko denerwująca)
Spoczywaj w pokoju, kolego :(
Hoffer007

kangoo owner,
Sorki za malego offa
Ale jaki masz sprzet pod ta Viste?
Przymierzam sie do kupna ale nie wiem czy nie musze cos wymienic.
Awatar użytkownika
kangoo

Hoffer007 pisze:kangoo owner,
Sorki za malego offa
Ale jaki masz sprzet pod ta Viste?
Przymierzam sie do kupna ale nie wiem czy nie musze cos wymienic.
Złożyłem lapka potfffora. Kadłubek Compal FL90/91 na nowym intelu, 4GB RAMu proc Core2 Duo 7700 2x 2400
grafa GF 8600 GT 512 RAM ,szybki dysk . Zapieprza jak kot z pęcherzem . Wiedźmin na maxa Hellgate London na wysokich . Ogólnie zadowolony jestem ,choć Vistę pod siebie dostosowałem i teraz xpka przypomina :D . Nie polecam visty na mniej niz 2GB RAMu i byle jakiej grafice . I podstawa min 60GB na C: inaczej to nieciekawie wygląda i chodzi .

Koniec offa .Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
pawelsz

kangoo- nie
mam vistę na lapie z procem jeden rdzeń 1.8 coś chyba, 1.5GB RAMu teraz- działa spoko - powiem od roku...
Fajnie , że masz mega sprzęt- ale na słabszym też spokojnie pójdzie- bez demonizowania proszę- "troszkę" w tym siedzę i vista ma pewne, upierdliwości, ale do opanowania albo na nauczenia się-jak kto woli. A sprzętu nie wymaga kosmicznego.
hehe
dzisiaj na nowym sprzęcie- ot serwer IBM 2 Quady i 8GB RAM windę by sie stawiało z 1h, linucha sadzali 6h - ot fun
rzymo

Post autor: rzymo »

kangoo owner pisze:I podstawa min 60GB na C: inaczej to nieciekawie wygląda i chodzi .(...)
Ile ? :) Mi 64-bitowa śmiga na minimalnym rozmiarze, na którym się instaluje, czyli ~15GB - po co więcej? :) (Celek dwujajeczny @ 2.5, 2GB, mobo na X1250 - integra, 2x 2.5" raid0).

Co by nie było całkiem OT - u mnie działa poprawnie na IE7, FF2.0 i najnowszej Operze.
Hoffer007

Ładny off sie zrobił, Przepraszam :(
Awatar użytkownika
kangoo

Jeszcze tylko słówko. Zwykle przycinam viste (opiekuję sie kilkunastoma kompami znajomych) tak ,że łazi na byle czym w granicach przyzwoitości ,niestety "naprawdę" działa
dopiero jak ma na czym . Smutne ale prawdziwe . To niestety nie XP ,który prawidłowo skonfigurowany szedł poniżej własnych wymagań wypisanych na pudle :) .Nie demonizuję, ta ...piiii... naprawdę żyje dopiero przy 2 Gb RAMu i dobrym procu . Przykład :mój komp odpala sie kilka sekund ,znajomego 2 minuty a o oba ja dbam ;) .

PS - wiem ,że można,ale po co sie męczyć? Ignavis semper feriae ;)
Hoffer007

Chyba ze pawelsz
Przemianuje nam temacik i nawalalamy o Viscie?
Chetnie dowiedzial bym sie jaka wersje najelepiej kupic?
W miare najtansza ale dobra.?
I gdzie bedzie najtaniej do kupienia?
Awatar użytkownika
pawelsz

hehe- z co za problem zacząć wątek w kafei o Viście ?
Mam , używam- chwalę

[ Dodano: Pią Kwi 18, 2008 4:38 pm ]
a u mnie "zobacz posty od ostatniej wizyty" nie działają dobrze- ot dzisiaj temat o wieszaku rowerowym i nie pokazało, że nie czytany, ktoś robi na moim koncie czy co ?
rzymo

Post autor: rzymo »

To u mnie problem jest z "Zobacz posty od ostatniej wizyty" - zawsze mam komunikat
Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów.

Kwestia nr 2 - "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane" - po kliknięciu zostaję wylogowany.

Vista/XP/Linux - Firefox 3.x
ODPOWIEDZ