JETBeam Raptor RRT-2
Śliczny ten Raptorek, jak wszystkie JetBeam'y, a kolor naprawdę fajny
Pikom, czy masz możliwość porównania wymiarów reflektora w Raptorze do reflektora w Pro Ultra - średnicę i głębokość? Szkoda, że w Ultra nie masz SMO, żeby porównać rozkład światła z Raptorem
pozdrawiam
yano
Pikom, czy masz możliwość porównania wymiarów reflektora w Raptorze do reflektora w Pro Ultra - średnicę i głębokość? Szkoda, że w Ultra nie masz SMO, żeby porównać rozkład światła z Raptorem
pozdrawiam
yano
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
dziękuję
i do widzenia
yano
Żeby rozkręcić Ultrę potrzebowałbym tego Jetowego patentu do rozkręcania - inaczej za duża szansa poharatania szkła... Ale jak ściągnę to ewentualnie sprawdzę. Patrząc "na oko" można dojść do wniosków, że szerokość w Raptorze jest nieco większa a głębokość nieco mniejsza. Ale bez pomiaró rozkręconych refków się nie obejdzie...
Pozdr.
Pikom
Pikom
O, a dla zainteresowanych mamy coś takiego: http://www.jet-pol.pl/p117,nakladka-tak ... l-cap.html
Pozdr.
Pikom
Pikom
No więc spróbowałem ja (rękami 'mar3' ) Ref OP dioda to XP-G R4 3A. I również w tym przypadku skupiło się nieźle, pojawiła się spora koronka wokół spota, sam promień główny jest równie ciasny jak z XR-E. Nie było dokładnych pomiarów na luksometrze, ale w realu światło leci dalej niż w zmodowanym T1 dającym 9500 lux/1m. Fokus pozwala rozproszyć światło mocniej niż z XR-E, rzecz w tym że znaczna jego część ucieka wówczas pod reflektor. Dwa zdjątka dla potomności, a lewej Eagle-Tac T10L Q5 WC:PS. Próbował ktoś już jak się spisze XP-G w RRT-2 (SMO i OP)? Bo Jet-II dostaje niezłego kopa, a i skupia się elegancko.
0,5m do ściany
4m
Aparat lekko wykrzywił kolory, faktycznie 3A ma lepszy balans żółci i brązu (nie jest tak piaskowo żółty).
Hejka masz jeszcze ta latarke ? czy juz sie pozbyleś? porobisz jeszcze jakieś beamshoty?
Powiedz mi czy mi sie wydaje czy jak zrobiles ta fotke jak z balkonu swiecisz na ten blok oddalony o 40m mam wrazenie ze bardzo slaby spot?Faktycznie nie powala czy moze to wynik mocno oswietlonego podworka?
Czy skuteczny zasieg spota sięgnie tych 200-250m??
Rozważam rrt-2 gdyż rrt-1 ma bardzo mocno skupiony spot i juz w terenie do tych 100-200m malo praktyczna gdyż i tak na taka odleglosc noca nasze oczy tak dobrze nie widza.
Na chwile obecna mam m30 op i xpg v4 op i szukam throwerka.Spot pojdzie dalej o 50-100m w stosunku to moich posiadanych?
Latarka nie jest tania wiec oczekuje czegos dobrego, przejrzalem kilka fotek w googlu i mialem wrazenie ze ciup lepiej swieci niz u ciebie na zdjeciach.
Cree r2 jest chyba najlepiej skupiajaca dioda w tej latarce tak?
Czy Latarka taktyczna JET-III M R2 SMOdaje duzo mniejsze skupienie i zasieg Bo roznica cena calkiem spora i moze za rrt-2 nie warto przeplacać?Co też o tym sadzisz?
Bardzo bym cie prosil o odpowiedzi na wszystkie pytania gdyż bardzo mi pomoga w wyborze.
Oczywiscie rozważam jeszcze dbsy i a10g bede je ogladał na spotkaniu ale i tak chcialbym przed obejrzeniem ich na zywo uslyszeć twoja opinie.
Z poważaniem
Adam
Powiedz mi czy mi sie wydaje czy jak zrobiles ta fotke jak z balkonu swiecisz na ten blok oddalony o 40m mam wrazenie ze bardzo slaby spot?Faktycznie nie powala czy moze to wynik mocno oswietlonego podworka?
Czy skuteczny zasieg spota sięgnie tych 200-250m??
Rozważam rrt-2 gdyż rrt-1 ma bardzo mocno skupiony spot i juz w terenie do tych 100-200m malo praktyczna gdyż i tak na taka odleglosc noca nasze oczy tak dobrze nie widza.
Na chwile obecna mam m30 op i xpg v4 op i szukam throwerka.Spot pojdzie dalej o 50-100m w stosunku to moich posiadanych?
Latarka nie jest tania wiec oczekuje czegos dobrego, przejrzalem kilka fotek w googlu i mialem wrazenie ze ciup lepiej swieci niz u ciebie na zdjeciach.
Cree r2 jest chyba najlepiej skupiajaca dioda w tej latarce tak?
Czy Latarka taktyczna JET-III M R2 SMOdaje duzo mniejsze skupienie i zasieg Bo roznica cena calkiem spora i moze za rrt-2 nie warto przeplacać?Co też o tym sadzisz?
Bardzo bym cie prosil o odpowiedzi na wszystkie pytania gdyż bardzo mi pomoga w wyborze.
Oczywiscie rozważam jeszcze dbsy i a10g bede je ogladał na spotkaniu ale i tak chcialbym przed obejrzeniem ich na zywo uslyszeć twoja opinie.
Z poważaniem
Adam
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 paź 2010, 15:51 przez Ben_sage, łącznie zmieniany 1 raz.
- Calineczka
- Kontakt:
Ben_sage, przeczytaj proszę regulamin;
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=3606
a zwłaszcza punkt 12. I proszę zastosuj się do niego...twoja przeglądarka wspiera poprawną pisownię...
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=3606
a zwłaszcza punkt 12. I proszę zastosuj się do niego...twoja przeglądarka wspiera poprawną pisownię...
Własne posty można edytować i poprawić błędy.
A co do odpowiedzi na Twoje pytania - skupienie jest dość mocne - może nie takie jak w typowych throwerach ale dobre. Moim zdaniem zdjęcia oddają dość dobrze faktyczny efekt - najlepiej te terenowe w całkowitej ciemności. Różnica między III M a RRT-2 jest zauważalna. Czy warta różnicy w cenie? Nie wiem, Twoja decyzja. Ale wygoda użycia i efektywność są po stronie nowej wersji zdecydowanie.
Co do nowych zdjęć - nie zrobię z braku czasu, zresztą też nie dałyby Ci wiele - zmieniłem reflektor na OP bo skupienie było jak dla mnie zbyt duże - teraz mam bardziej użyteczny promień
A co do odpowiedzi na Twoje pytania - skupienie jest dość mocne - może nie takie jak w typowych throwerach ale dobre. Moim zdaniem zdjęcia oddają dość dobrze faktyczny efekt - najlepiej te terenowe w całkowitej ciemności. Różnica między III M a RRT-2 jest zauważalna. Czy warta różnicy w cenie? Nie wiem, Twoja decyzja. Ale wygoda użycia i efektywność są po stronie nowej wersji zdecydowanie.
Co do nowych zdjęć - nie zrobię z braku czasu, zresztą też nie dałyby Ci wiele - zmieniłem reflektor na OP bo skupienie było jak dla mnie zbyt duże - teraz mam bardziej użyteczny promień
Pozdr.
Pikom
Pikom