CL1Hv4 Xpg r5 + smo ?

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
Ben_sage

CL1Hv4 Xpg r5 + smo ?

Post autor: Ben_sage »

Czy do CL1Hv4 xpg-r5 można dokupić smo refa i dać zamiast op ?
Czy ta dioda będzie odpowiednia do tego refa?
Ile mogę uzyskać po zmianie refa nie licząc w cm ale orientacyjnie w spocie? 50m dalej poświeci?
Czy myśląc o jakimś throwerku w okolicach 300-400zl warto pomyśleć nad modem tego którego już mam ?
Nigdzie nie mogę znaleźć CL1Hv4 na smo z tym xpg r5 w google. Na stronie jet pola widać tylko op refa a smo niema ? na stronie czy wogóle?

pozdro

Edit Pyra: poprawiłem błędy
Ostatnio zmieniony wtorek 21 wrz 2010, 05:50 przez Ben_sage, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wolfj23

Post autor: wolfj23 »

może spróbuj http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5955 to jest moduł bez diody odkręć reflektor i spróbuj przykręcić do tego z dereelight...
czy będzie pasował ? niestety nie mam pojęcia :(
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

SMO dedykowane pod diody XRE nie zadziała dobrze z XPG- paskudny rozkład światła , a zasieg słabszy
Awatar użytkownika
wolfj23

czyli sprawa się wyjaśniła nie będzie pasował pod tą diodkę :|
skoro zasięg na takim SMO będzie mniejszy to się nie opłaca :|
rozwiązaniem ale dość drogim może być więc zakup całego modułu :/ np. http://www.solarforce.hk/PRD/content.js ... d.tmp.html ale solarfoce'a trzeba chyba na "i-baju" poszukać...
jeśli masz Deree ze sterownikiem 3SD 1,2A to chyba i tak lepiej będzie wymienić reflektory bo ten moduł od solarforce może dawać w diodę mniejszy prąd... Ale osobiście szkoda byłoby mi wydać sporo kasy na sam moduł z identyczną diodą tylko dla samego reflektora...

Jeśli zależy Ci na zasięgu możesz też kupić od deree moduł Q5 5C XP-E ale też niestety będzie OP za to mniejsza dioda powinna poprawić zasięg... chociaż kosztem mniejszej liczby lumenów... za to będzie świecił ciepłą bielą...

Ale wstrzymaj się jeszcze z zakupem może inni forumowicze naprowadzą Cię gdzie można dostać taki reflektor
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
Awatar użytkownika
pawelsz

ano w tym problem- gdzie kupić ref SMO pod D26 pasujący pod XPE/XPG
Awatar użytkownika
wolfj23

na dereelight pojawił się update http://www.dereelight.com/reflectors.htm tak więc brać wybierać i niczego nie żałować :mrgreen:

no mam na myśli CL1H SMO-XPG reflector---$6

co raz bardziej lubię tego producenta następną moją latarką zapewne będzie CL1H XP-E Q5 5C na sterze 3SD 1,2A
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

wolfj23, a czytałeś naszą(Pikoma i moją) reckę jednego z Deree? Mnie mocno zniesmaczyła ta marka widokiem niebieszczącego leda, i to ja-daltonista zauważyłem ;-)
Awatar użytkownika
wolfj23

czy chodzi o http://swiatelka.pl/viewtopic.php?t=446 ... 8f01b19ade ?? no to świeciła dość niebiesko :/ te zimnej barwy pochodzą z różnych tintów przynajmniej tak twierdził na innym forum polski dostawca raz montowali nawet zimniejszy od WC... w jakiejś serii podobno było aż 2B to z tych XP-G tak więc wiem że wśród cold white to loteria...
A te neutralne XP-E 5C to zawsze są 5C lub zbliżone ?
Bo również zależy mi na czymś z możliwością wymiany reflektorów, modułów...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

wolfj23, widzę, że ta recka jest niedokończona, sorki, chodzi mi o to, ze np. DBS v3 ma takie tryby:
Obrazek
i low, z prawej, jest obrzydliwy
Awatar użytkownika
wolfj23

Calineczka pisze:wolfj23, widzę, że ta recka jest niedokończona, sorki, chodzi mi o to, ze np. DBS v3 ma takie tryby:
Obrazek
i low, z prawej, jest obrzydliwy
Dyskusja zmieniła temat :oops:
Dziękuję za informację - no faktycznie ten low to paskudztwo :zly:
Ciekawe czym to jest spowodowane :?:
Na razie jeszcze nie kupuję... pewnie dopiero w przyszłym roku może za ten czas pojawi się coś innego ciekawszego na D26... postaram poszukać się też jak świeci ciepłe 3SD w low
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

wolfj23 pisze:[...]no faktycznie ten low to paskudztwo :zly:
Ciekawe czym to jest spowodowane :?:
Stawiam na krótkie, acz wysokoprądowe impulsy PWM.
Awatar użytkownika
wolfj23

Dziękuję :) znaczy się sterownik do... niczego :-(
Awatar użytkownika
pawelsz

bierzesz Deree i robisz pigułę z driverem jaki chcesz i z diodą jaką potrzebujesz - mało jest latarek w których się nic nie poprawia
ODPOWIEDZ