CL1Hv4 Xpg r5 + smo ?
CL1Hv4 Xpg r5 + smo ?
Czy do CL1Hv4 xpg-r5 można dokupić smo refa i dać zamiast op ?
Czy ta dioda będzie odpowiednia do tego refa?
Ile mogę uzyskać po zmianie refa nie licząc w cm ale orientacyjnie w spocie? 50m dalej poświeci?
Czy myśląc o jakimś throwerku w okolicach 300-400zl warto pomyśleć nad modem tego którego już mam ?
Nigdzie nie mogę znaleźć CL1Hv4 na smo z tym xpg r5 w google. Na stronie jet pola widać tylko op refa a smo niema ? na stronie czy wogóle?
pozdro
Edit Pyra: poprawiłem błędy
Czy ta dioda będzie odpowiednia do tego refa?
Ile mogę uzyskać po zmianie refa nie licząc w cm ale orientacyjnie w spocie? 50m dalej poświeci?
Czy myśląc o jakimś throwerku w okolicach 300-400zl warto pomyśleć nad modem tego którego już mam ?
Nigdzie nie mogę znaleźć CL1Hv4 na smo z tym xpg r5 w google. Na stronie jet pola widać tylko op refa a smo niema ? na stronie czy wogóle?
pozdro
Edit Pyra: poprawiłem błędy
Ostatnio zmieniony wtorek 21 wrz 2010, 05:50 przez Ben_sage, łącznie zmieniany 1 raz.
może spróbuj http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5955 to jest moduł bez diody odkręć reflektor i spróbuj przykręcić do tego z dereelight...
czy będzie pasował ? niestety nie mam pojęcia
czy będzie pasował ? niestety nie mam pojęcia
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
czyli sprawa się wyjaśniła nie będzie pasował pod tą diodkę
skoro zasięg na takim SMO będzie mniejszy to się nie opłaca
rozwiązaniem ale dość drogim może być więc zakup całego modułu np. http://www.solarforce.hk/PRD/content.js ... d.tmp.html ale solarfoce'a trzeba chyba na "i-baju" poszukać...
jeśli masz Deree ze sterownikiem 3SD 1,2A to chyba i tak lepiej będzie wymienić reflektory bo ten moduł od solarforce może dawać w diodę mniejszy prąd... Ale osobiście szkoda byłoby mi wydać sporo kasy na sam moduł z identyczną diodą tylko dla samego reflektora...
Jeśli zależy Ci na zasięgu możesz też kupić od deree moduł Q5 5C XP-E ale też niestety będzie OP za to mniejsza dioda powinna poprawić zasięg... chociaż kosztem mniejszej liczby lumenów... za to będzie świecił ciepłą bielą...
Ale wstrzymaj się jeszcze z zakupem może inni forumowicze naprowadzą Cię gdzie można dostać taki reflektor
skoro zasięg na takim SMO będzie mniejszy to się nie opłaca
rozwiązaniem ale dość drogim może być więc zakup całego modułu np. http://www.solarforce.hk/PRD/content.js ... d.tmp.html ale solarfoce'a trzeba chyba na "i-baju" poszukać...
jeśli masz Deree ze sterownikiem 3SD 1,2A to chyba i tak lepiej będzie wymienić reflektory bo ten moduł od solarforce może dawać w diodę mniejszy prąd... Ale osobiście szkoda byłoby mi wydać sporo kasy na sam moduł z identyczną diodą tylko dla samego reflektora...
Jeśli zależy Ci na zasięgu możesz też kupić od deree moduł Q5 5C XP-E ale też niestety będzie OP za to mniejsza dioda powinna poprawić zasięg... chociaż kosztem mniejszej liczby lumenów... za to będzie świecił ciepłą bielą...
Ale wstrzymaj się jeszcze z zakupem może inni forumowicze naprowadzą Cię gdzie można dostać taki reflektor
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
na dereelight pojawił się update http://www.dereelight.com/reflectors.htm tak więc brać wybierać i niczego nie żałować
no mam na myśli CL1H SMO-XPG reflector---$6
co raz bardziej lubię tego producenta następną moją latarką zapewne będzie CL1H XP-E Q5 5C na sterze 3SD 1,2A
no mam na myśli CL1H SMO-XPG reflector---$6
co raz bardziej lubię tego producenta następną moją latarką zapewne będzie CL1H XP-E Q5 5C na sterze 3SD 1,2A
- Calineczka
- Kontakt:
czy chodzi o http://swiatelka.pl/viewtopic.php?t=446 ... 8f01b19ade no to świeciła dość niebiesko te zimnej barwy pochodzą z różnych tintów przynajmniej tak twierdził na innym forum polski dostawca raz montowali nawet zimniejszy od WC... w jakiejś serii podobno było aż 2B to z tych XP-G tak więc wiem że wśród cold white to loteria...
A te neutralne XP-E 5C to zawsze są 5C lub zbliżone ?
Bo również zależy mi na czymś z możliwością wymiany reflektorów, modułów...
A te neutralne XP-E 5C to zawsze są 5C lub zbliżone ?
Bo również zależy mi na czymś z możliwością wymiany reflektorów, modułów...
- Calineczka
- Kontakt:
Dyskusja zmieniła tematCalineczka pisze:wolfj23, widzę, że ta recka jest niedokończona, sorki, chodzi mi o to, ze np. DBS v3 ma takie tryby:
Obrazek
i low, z prawej, jest obrzydliwy
Dziękuję za informację - no faktycznie ten low to paskudztwo
Ciekawe czym to jest spowodowane
Na razie jeszcze nie kupuję... pewnie dopiero w przyszłym roku może za ten czas pojawi się coś innego ciekawszego na D26... postaram poszukać się też jak świeci ciepłe 3SD w low