Nowa latarka >1000lm
Nowa latarka >1000lm
Hej
ponieważ bardzo się rozchorowałem, (tak zwana choroba swiatełkowa)
postanowiłem nabyć coś powyżej 1000 lumenów zasilane 1 ogniwem.
Posiada 3 tryby ciagłe i strobo,
Tak wygląda
porównanie wymiarów do bocialarki
A tu porównanie ilości światła
Bocialarka 350lm max
Bocialarka 4.0 600lm max
nowy nabytek około 1200lm max
nowy nabytek tryb mid
nowy nabytek tryb low
czas pracy na 1 ogniwie 2900 około 25-30 minut w trybie max
około 1 godz w trybie mid
podsumowując jestem zadowolony bardziej niż bardzo .
ponieważ bardzo się rozchorowałem, (tak zwana choroba swiatełkowa)
postanowiłem nabyć coś powyżej 1000 lumenów zasilane 1 ogniwem.
Posiada 3 tryby ciagłe i strobo,
Tak wygląda
porównanie wymiarów do bocialarki
A tu porównanie ilości światła
Bocialarka 350lm max
Bocialarka 4.0 600lm max
nowy nabytek około 1200lm max
nowy nabytek tryb mid
nowy nabytek tryb low
czas pracy na 1 ogniwie 2900 około 25-30 minut w trybie max
około 1 godz w trybie mid
podsumowując jestem zadowolony bardziej niż bardzo .
gtsvectra, po pierwsze zdjęcia nie są miarodajne.
Boćka i lampka midiego co prawda dysponują inna optyką, ale są porównywalne. A tu gołym okiem widać, że zdjęcia poszczególnych latarek były pod innym kątem robione...
Tu są potrzebne 2 statywy: pod aparat i pod latarkę jeśli chcesz je porównywać.
Po drugie midi mnie zapewnił, że wspomniany model świeci około (pod) 1h ... ale nie ma się co kłócić , bo dużo zależy od akusa, ale zgodnie z wyliczeniami na trybie max powinien pociągnąć 30-60min.
gtsvectra, Podaj proszę charakterystykę swoich trybów.
Boćka i lampka midiego co prawda dysponują inna optyką, ale są porównywalne. A tu gołym okiem widać, że zdjęcia poszczególnych latarek były pod innym kątem robione...
Tu są potrzebne 2 statywy: pod aparat i pod latarkę jeśli chcesz je porównywać.
Po drugie midi mnie zapewnił, że wspomniany model świeci około (pod) 1h ... ale nie ma się co kłócić , bo dużo zależy od akusa, ale zgodnie z wyliczeniami na trybie max powinien pociągnąć 30-60min.
gtsvectra, Podaj proszę charakterystykę swoich trybów.
Jako że nabyłem od naszego forumowego cudotwórcy światełkowego już kilka lampek nie mam wątpliwości że to Jego robota.
Na Twoich zdjęciach między tym światełkiem a B4.0 jest przepaść więc fajnie byłoby rzeczywiscie zrobić bardziej wiarygodne zdjęcia żeby mieć obiektywny obraz.
Nie wiem jakie masz tam tryby lecz jeśli max możliwy do uzyskania czyli po 1.5A w diodę to też wydaje mi się że na dobrym aku czas będzie bliższy 45-60min niż ten który podałeś.Po drugie midi mnie zapewnił, że wspomniany model świeci około (pod) 1h ... ale nie ma się co kłócić , bo dużo zależy od akusa, ale zgodnie z wyliczeniami na trybie max powinien pociągnąć 30-60min
Na Twoich zdjęciach między tym światełkiem a B4.0 jest przepaść więc fajnie byłoby rzeczywiscie zrobić bardziej wiarygodne zdjęcia żeby mieć obiektywny obraz.
A może zacznijcie, jak już pisałem wcześniej od pomierzenia prądów Zamiast kalkulowania i wróżenie z fusów będziecie wiedzieć ile dana lampka ma prawo świecić na jakim akumulatorze. A po drugie kolega gtsvectra nie ma strice wersji 4.0 która w trybie max. daje 2.1A w emitery a 1.4A co robi delikatną różnicę
Sometimes darkness can show you the light
Hej, w tej lampce gtsvectra zażyczył sobie maksymalny prąd 3,9A na wszystkie ledy co daje nam 1,3A na każdą z diod, tryby wyszły jakoś tak 3,9A - 2,1A-1A i strobo. Soczewka która tam siedzi to carclo 20mm nie Ledlink , diody siedzą na standardowym MCPCB a ono na miedzianym module. W Bocialarce siedzą te same diody, to samo MCPCB różnica w jasności wynika tylko i wyłącznie z ilości prądu idącego w diody, latarki różnią się driverami, obudowami i wyłącznikami, szybki stosujemy już te same więc tu ilość światłą przenika identycznie. Kolejną różnicą może być waga lampek jak i ich pojemność cieplna ( waga jak i powierzchnia oddająca ciepło ) jednak pewnie to niuanse, być może różnice mogą występować we włącznikach, można by zmierzyć straty na nich występujące przy poszczególnych prądach. Ta latarka z tematu zapewnia wodoszczelność zanurzeniową , myślę iż wytrzyma pewnie do 2m pod wodą, jednak czy to istotne w tej konstrukcji, nie wiem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Niestety statywu na latarki nie posiadam, lecz starałem się ustawić latarki podobnie i skierować na około 12-15 metr.
co do ver bocialarki to propoplasta ver 4, dająca około 600lm, zresztą Bocian już napisał.
A jeśli chodzi o czas pracy na ogniwie, to łatwo mozna obliczyć znając dane które podał Midi.
podumowując: działo fotonowe
co do ver bocialarki to propoplasta ver 4, dająca około 600lm, zresztą Bocian już napisał.
A jeśli chodzi o czas pracy na ogniwie, to łatwo mozna obliczyć znając dane które podał Midi.
podumowując: działo fotonowe