Co sobie ostatnio kupiliście?
kuń; Ależ reklamowałem, dostałem drugą z którą było to samo. Smarowanie pomaga na kilka godzin potem znowu trzeszczy. To prawda, że mimo bocznych luzów sztyca dalej się ugina ale śmiesznie się jeździ na siodełku, które obraca się wokół własnej osi. Mi to przeszkadzało na tyle, że sztyca trafiła tam gdzie napisałem. Ja też nie skaczę ale jeżdżę dużo i stąd szybkie zużycie. Co do Twoich poglądów na fula też takie miałem, ale po różnych eksperymentach i stosowaniu surogatów, w końcu nabyłem porządny rower i teraz cieszę się z jazdy.
No i jak Bocian pisał, znacznie ma waga- standardowe sprężyny są przystosowane do 60-100kg, ja ważę 77 , ale dla cięższych są wymienne sprężyny powyżej 100.
Może też chodzi o technikę jazdy? Ja nie szaleje , nie skaczę zbytnio, raczej mozolne jeżdżenie po lesie , ścieżkami i poza nimi. Fula nie kupie bo mi nie potrzebny, poza tym dobry kosztuje znacznie powyżej mojego budżetu a ładować kasę w rower mogę ale w granicach rozsądku, nie startuje w zawodach i super sprzęt nie jest mi potrzebny.
Panowie piszecie o rowerze typu full. A po co go kupować tylko dla komfortu ?
Podstawowym zadaniem amortyzacji w rowerze jest zapewnienie odpowiedniej przyczepności kół
Nie ma znaczenie czy się ścigasz, możesz preferować jazdę rekreacyjna, dla własnej przyjemności. Tu chodzi o bezpieczeństwo i łatwość pokonywania trudnych technicznie odcinków. Dobrych sztyc z amortyzacja do ~150zł nie ma, a producent/ sprzedawca nie musi wymieniać w ramach gwarancji elementów, które ulegają zużyciu
Wracając do tematu.
Dostałem pastę termo z dx,
Dobre ma parametry patrząc na to co piszą ?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
SOCZEWKA ROCKET-SSW 4 dla CREE XR, XR-E
SOCZEWKA ROCKET-W +/_ 19 dla CREE XR, XR-E
SOCZEWKA ROCKET-O +/-3 x +/-20 dla CREE XR, XR-E
SOCZEWKA ROCKET-W +/_ 19 dla CREE XR, XR-E
SOCZEWKA ROCKET-O +/-3 x +/-20 dla CREE XR, XR-E
Jeszcze nie wiem do czego, narazie leza i patrza.
Co ciekawe, soczewki z serii Rocket dla XR-E bardzo dobrze dają sobie radę z MC-E oraz SST-50.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Z ciekawostek to nowa Heidi Ledila to też bardzo ciekawa optyka. Zaprojektowana od podstaw pod XP-G. Nie tak jak większość zaprojektowane pod XP-E, które z XP-G nie mają już deklarowanych parametrów. Gdyby tylko nie dwa wystające piny od spodu . Jak napisałem do działu ENG Ledila pod jakie to MCPCB to otrzymałem odpowiedz że pod customowe
Sometimes darkness can show you the light
Raczej nie. Popularne pasty na bazie srebra (chociażby Arctic Silver 5) przewodzą ciepło około 5-6 razy lepiej. A są jeszcze lepsze wynalazki na rynku. Ale w typowych (nieekstremalnych) zastosowaniach , taka pasta też sobie poradzi.karlosboy pisze: Obrazek
Dobre ma parametry patrząc na to co piszą ?
Witam
Jak wszyscy to i babcia.
Mój malutki motorek otrzymał:
1. nowe oponki
2. nowe łożyska w kołach
3. nowy olej w silniku
4. wyczyszczony filtr powietrza
5. nasmarowane linki
jeszcze akumulator, łańcuch i będzie jazda
W następny weekend trasa Rzeszów-Kraków-Bełchatów-Kraków-Rzeszów. Drogami 4-5-6 kategorii. Jedziemy zobaczyć Wielka Dziurę
I dziś jeszcze przyszła latarka ITP SA2 ELUMA, właśnie się nią bawię i zaskakuje mnie, to moja pierwsza latarka na diodzie. Chłopaki latają po firmie i świecą w każdy kącik Opisywał nie będę, dość już opisów na jej temat było .
Idę bawić się dalej.
Belushi
Jak wszyscy to i babcia.
Mój malutki motorek otrzymał:
1. nowe oponki
2. nowe łożyska w kołach
3. nowy olej w silniku
4. wyczyszczony filtr powietrza
5. nasmarowane linki
jeszcze akumulator, łańcuch i będzie jazda
W następny weekend trasa Rzeszów-Kraków-Bełchatów-Kraków-Rzeszów. Drogami 4-5-6 kategorii. Jedziemy zobaczyć Wielka Dziurę
I dziś jeszcze przyszła latarka ITP SA2 ELUMA, właśnie się nią bawię i zaskakuje mnie, to moja pierwsza latarka na diodzie. Chłopaki latają po firmie i świecą w każdy kącik Opisywał nie będę, dość już opisów na jej temat było .
Idę bawić się dalej.
Belushi