O tym czy ta latarka potrzebuje zabezpieczonych ogniw nic nie wiem, to chyba kwestia tego jak badzo zależy Ci na ogniwach , o te niezabezpieczone trzeba bedzie bardzo dbać, i nie rozładowywać zbytnio itp... własnie szukam po znajomych jakiegoś w miare dobrego miernika żeby zrobić testy ile latarka ciągnie na poszczególnym trybie i kiedy będzie trzeba je wymieniać.
Ale cena 4zł.... to za cenę 2 szt z DX masz 7/8 sztuk jak dla mnie pasuje.
Na plus tej latarki - własnie tryby i nieco szersza smuga swiatła, pewnie lepiej widać pobocze ale jak swieci to sie wypowiem jak ją dostanę.
Te ogniwa z aukcji jaką podałem nie są zabezpieczone. Nie jestem pewien czy nie będzie trzeba dolutowywać czegoś do + ( tak jak gdzieś na forum w jakimś poście któryś z forumowiczów opisał ) bo wyglądają na zupełnie płaskie,no ale zobaczymy. Jesli trzeba bedzie to dolutuje na cynę grudke srebra o próbie 999 i będzie po sprawie mam nadzieje.
odnosnie ogniw jakie podałeś:
znalazłem porównanie kilku ogniw, między innymi te z DX.
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=257543
Wrzucałem już gdzieś na forum ,mam nadzieje to nie wielka zbrodnia że powtórze linka
Chyba o tych szarych była informacja że poszczególne partie mają różną pojemnośc i zalezy jak trafisz.
z forum wyczytałem ze "ogniste"z DX są dobre.
te co podałeś 17,5zł za sztuke......
a tu masz chyba te same
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4757
różnica w tym że mają "guziczek" -bo nie wiem jak to inaczej nazwać
na biegunie +
uchwyt- a jaki problem podłożyć kawałek dodatkowej gumy?
ja własnie walczyłem z kierowncą - rura główna 22mm "półeczka " około 20mm srednicy , chwila roboty, odciałem ze starych miękkich manetek kawałek, przeciąłem żeby można było założyć na mniejszą rurke, na to założyłem uchwyt od mactronika jakiego obecnie używam i działa, zero luzów. Wychodze z założenia ze wszstko da sie przerobić i dostosować. Profilakrycznie- w razie jakby te uchwyty jakie podałeś nie trzymały porządnie zamówiłem 2 dodatkowe sztuki tych zamykanych-coś koło 3,5 $.