5xXP-G prototyp nowej lampki rowerowej
A jednak fotki zrobione, zwróćcie uwagę na kolor światła, optyka LedLinka nie oziębia koloru ledów, w przeciwieństwie optyki Ledila jak i Carclo ( ta tylko delikatnie ). Z góry przepraszam za bałagan pod moją wiatą, tymczasowo jest tam moja lakiernia i składowisko wszystkiego czego tylko można
Pierwsza fotka poglądowa Falcon 3xXP-G R5 1,5A w każdego z ledów.
.
Teraz tytułowa lampka 0,35A w każdego z ledów
0,70A
1A
1,5A
A na sam koniec tak żeby było ciekawiej obie na raz
To już wiecie jak to świeci, pozdrawiam.
Pierwsza fotka poglądowa Falcon 3xXP-G R5 1,5A w każdego z ledów.
.
Teraz tytułowa lampka 0,35A w każdego z ledów
0,70A
1A
1,5A
A na sam koniec tak żeby było ciekawiej obie na raz
To już wiecie jak to świeci, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 sie 2010, 00:21 przez midi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
Zawsze robię z identycznymi nastawami czyli czułość 100, przysłona 5,6, czas 6s. Takich samych parametrów używał Kruk, według moich obserwacji w moim przypadku oddaje to dość poprawnie to co widzę w rzeczywistości.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
Lampka gotowa do testów, dziś troszkę z nią pojeżdżę, ma już swoją czarną powłokę i teoretycznie wszystko z nią ok, dzisiejsza jazda pokaże czy od strony technicznej są jakieś uchybienia. Latarka posiada oprogramowanie w uboższej wersji, tzn. ma 4 tryby ciągłe, zapamiętuje ostatni tryb, ma kontrolę temperatury ledów jak i kontrolę stanu aku, zasilanie pakiet 8,4V. Wersja finalna będzie posiadała 3 tryby ciągłe w pełni programowalne, ukryty tryb strobo na życzenie będzie aktywny, rozpoznawanie dwóch pakietów aku 8,4 jak i 12,6V . Trwają ostatnie prace nad tym softem więc za niedługo taka konfiguracja znajdzie się w wersji finalnej lampki. Właściciel tego światełka za jakiś czas podeślę lampkę do mnie na wymianę oprogramowania, jednak teraz chce ją już mieć u siebie
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam wszystkich,
bardzo chciałbym zamieścić w tym miejscu obszerniejszą recenzję Predatora (tak nazwałem tą lampkę jak zobaczyłem jej możliwości ) jednak kompletny brak czasu jest ku temu niestety przeszkodą
Zrobię to pewnie wraz ze zdjęciami za jakiś czas.
Krótko powiem tylko że lampka jest już od kilku dni w moich rękach - testowana w warunkach bojowych była dwukrotnie a efekt przeszedł moje duże oczekiwania.
midi zrobił kawał dobrej roboty - mistrzostwo świata
Testowałem już kilka konstrukcji midiego w tym Falcona/Ebolę ale dosłownie mówiąc wszystkie one wypadają blado przy 5xXP-G 1.5A.
W końcu szybka jazda nocą niewiele różni się od tej za dnia - ilość światła jaką opisywana konstrukcja generuje daje potężne możliwości.
Do pełni szczęścia brakować może jedynie doświetlenia z kasku nad czym właśnie pracuję (3xXP-G powinno załatwić sprawę) chociaż kąty są i tak rewelacyjne - praktycznie od lini kierownicy na boki już mamy oświetlony teren a do tego mimo bardzo szerokich kątów konkretny zasięg.
Prawdę powiedziawszy chciałbym mieć takie światło...w samochodzie
Póki co nie dopatrzyłem się minusów ewentualnie co już podpowiedziałem twórcom przydatna mogłaby być funkcja szybkiego włączenia trybu maksimum bez względu na aktualnie używany tryb.
Reszta trybów jest świetnie dobrana - zresztą w przyszłej wersji softu ma być możliwość własnych ustawień.
Zabezpieczenie temp działa idealnie, w max lampa pozostawiona w bezruchu po ~5min zaczyna rozrabiać i body jest gorące więc bez tego byłoby ryzykowne jej używanie.
Wskaźnik naładowania aku super.
Z ciekawostek dodam że po ostatniej jeździe na wszystkich trybach za wyjątkiem min miałem już czerwoną diodę wskazującą poziom aku a więc resztki i w takim stadium lampka pozostawiona w trybie min działała jeszcze ~11godz
A nie mam jeszcze docelowego pakietu tylko pożyczony do testów (podziękowania dla: midiego i Calineczki!) o mniejszej pojemności zdaje się ~7000mAh.
Słowem wspaniałe urządzenie o potężnych możliwościach i wspaniałym jak zwykle wykonaniu!
Jestem naprawdę pod olbrzymim wrażeniem
Myślę że to światełko powinno być z nawiązką wystarczające nawet dla najbardziej wymagających amatorów mtb i mam tu na myśli bardziej ekstremalne jej odmiany w tym dh nawet w górach bo na "zwykłe" wycieczki xc światła jest dla całego peletonu
...no chyba że midi za jakiś czas zaskoczy nas czymś...np możeby tak 11xXP-G...
bardzo chciałbym zamieścić w tym miejscu obszerniejszą recenzję Predatora (tak nazwałem tą lampkę jak zobaczyłem jej możliwości ) jednak kompletny brak czasu jest ku temu niestety przeszkodą
Zrobię to pewnie wraz ze zdjęciami za jakiś czas.
Krótko powiem tylko że lampka jest już od kilku dni w moich rękach - testowana w warunkach bojowych była dwukrotnie a efekt przeszedł moje duże oczekiwania.
midi zrobił kawał dobrej roboty - mistrzostwo świata
Testowałem już kilka konstrukcji midiego w tym Falcona/Ebolę ale dosłownie mówiąc wszystkie one wypadają blado przy 5xXP-G 1.5A.
W końcu szybka jazda nocą niewiele różni się od tej za dnia - ilość światła jaką opisywana konstrukcja generuje daje potężne możliwości.
Do pełni szczęścia brakować może jedynie doświetlenia z kasku nad czym właśnie pracuję (3xXP-G powinno załatwić sprawę) chociaż kąty są i tak rewelacyjne - praktycznie od lini kierownicy na boki już mamy oświetlony teren a do tego mimo bardzo szerokich kątów konkretny zasięg.
Prawdę powiedziawszy chciałbym mieć takie światło...w samochodzie
Póki co nie dopatrzyłem się minusów ewentualnie co już podpowiedziałem twórcom przydatna mogłaby być funkcja szybkiego włączenia trybu maksimum bez względu na aktualnie używany tryb.
Reszta trybów jest świetnie dobrana - zresztą w przyszłej wersji softu ma być możliwość własnych ustawień.
Zabezpieczenie temp działa idealnie, w max lampa pozostawiona w bezruchu po ~5min zaczyna rozrabiać i body jest gorące więc bez tego byłoby ryzykowne jej używanie.
Wskaźnik naładowania aku super.
Z ciekawostek dodam że po ostatniej jeździe na wszystkich trybach za wyjątkiem min miałem już czerwoną diodę wskazującą poziom aku a więc resztki i w takim stadium lampka pozostawiona w trybie min działała jeszcze ~11godz
A nie mam jeszcze docelowego pakietu tylko pożyczony do testów (podziękowania dla: midiego i Calineczki!) o mniejszej pojemności zdaje się ~7000mAh.
Słowem wspaniałe urządzenie o potężnych możliwościach i wspaniałym jak zwykle wykonaniu!
Jestem naprawdę pod olbrzymim wrażeniem
Myślę że to światełko powinno być z nawiązką wystarczające nawet dla najbardziej wymagających amatorów mtb i mam tu na myśli bardziej ekstremalne jej odmiany w tym dh nawet w górach bo na "zwykłe" wycieczki xc światła jest dla całego peletonu
...no chyba że midi za jakiś czas zaskoczy nas czymś...np możeby tak 11xXP-G...
-
postaram się jednak muszę pożyczyć aparat z manualnymi ustawieniami bo mój fotocymbał nie poradzi sobie z uchwyceniem tylu lumenów no i jakiś extra czas zorganizować co też nie jest łatwe.Lukdh - nie czekaj zbyt długo ze zdjęciami
Aha na zdjęciach midiego ta lampka jakaś duża mi się wydawała - na żywo jest znacznie bardziej kompaktowa - w ogóle jest piękna...
- Calineczka
- Kontakt:
lukdh, cieszę się, że lampki Midiego sprawiają Ci tyle uciechy
Naprawdę mnóstwo dobrych wrażeń -takie lampki całkowicie zmieniają oblicze naszych nocnych wypadów - kompletnie nowa jakość
Właśnie wróciliśmy z lasów 3miejskich - totalny odjazd, mnóstwo światła, przepiękne ścieżki lasów oliwskich, spadające liście i pioruny za plecami goniącej nas burzy. Odjazd
jak zwykle rewelacja :]
bin, to pewnie R5, a jaki tint? no i jaka będzie orientacyjna cena w tej mini serii? cena kompletnej, ale bez ogniw. bo coś czuję, że jednak trochę wydam na lampion. raz się żyje
Rozwiewam wątpliwości, cena prototypu wynosi 750zł, przyjmę już tylko jedno zamówienie, no może dwa maksymalnie bo moje siły przerobowe wysiadają . Mam jakieś tam plany, prowadziłem rozmowy z pewnymi osobami i być może lampka ukaże się jeszcze w kilkudziesięciu sztukach w jakimś sklepie ze sprzętem rowerowym, no niestety cena będzie znacząco wyższa ( ktoś też będzie chciał zarobić ). Lampka działa bardzo fajnie i uważam ją za dość konkretną konstrukcję i ciekawy produkt w dziedzinie oświetlenia rowerowego, swoją drogą mam w głowie kolejne lampki uzupełniające braki w ofertach dużych firm zajmujących się oświetleniem rowerowym. Dzieło Edima, driver który tam siedzi pozwala na wiele i na jego podstawie będą powstawały kolejne konstrukcje.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
wojtek_krakowLukdh - nie czekaj zbyt długo ze zdjęciami
porobiliśmy fotki ale szczerze mówiąc wyszły tak że kompletnie nie oddają rzeczywistości więc nie chcę wrzucać.
Pożyczę mam nadzieję w końcu jakiś porządny aparat z pełnymi manualnymi ustawieniami.
Te zdjęcia które zrobił midi wg mnie nie oddają i tak potęgi tej lampki - nie widać jaki to ma zasięg a ma konkretny i to przy niesamowitych kątach.
Całkiem poważnie mówiąc moje co prawda prawie 10-cio letnie auto z ksenonami na długich nie daje takiego efektu