SSC P7 jaki prąd?

dane techniczne, zdjęcia i ciekawostki o diodach świecących
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

p7 nie wypał <rotfl> widzisz i nie grzmisz

a co było wpierw xpg czy p7
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Jak budowałem lampkę na P7 to nikt jeszcze nie słyszał o MCE a co dopiero o XPG :) więc pisanie, że P7 to niewypał to...
Obrazek
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

No i są chyba też obszary, gdzie Cree trochę odstaje parametrami od P4 (P7 zdaje się też). Myślę o współczynniku CRI (Ra).
ion

Post autor: ion »

Dziękuję za odpowiedzi.
Zmierzyłem lepszym miernikiem i okazało się, że jednak mam 1.6A. Czy ktoś wie z doświadczenia ile to może być na diodzie?
W jaki sposób mogę zmierzyć prąd za sterownikiem? Muszę rozebrać latarkę? W, którym punkcie mam mierzyć?
Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
Napięcie na baterii to 4.1V. Czy to normalne czy powinno być 3.6V?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

ion pisze: W jaki sposób mogę zmierzyć prąd za sterownikiem? Muszę rozebrać latarkę? W, którym punkcie mam mierzyć?
Pomiary wszystko Ci wyjaśnią
ion pisze:Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
W zasadzie większość sterowników da się "podkręcić", tylko nie wszystkie wytrzymują dłuższą eksploatację.
Napięcie na nieobciążonym ogniwie może mieć do 4,2V; w czasie rozładowywania i pod obciążeniem maleje.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ion

Post autor: ion »

Pyra pisze:
ion pisze: W jaki sposób mogę zmierzyć prąd za sterownikiem? Muszę rozebrać latarkę? W, którym punkcie mam mierzyć?
Pomiary wszystko Ci wyjaśnią
ion pisze:Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
W zasadzie większość sterowników da się "podkręcić", tylko nie wszystkie wytrzymują dłuższą eksploatację.
Napięcie na nieobciążonym ogniwie może mieć do 4,2V; w czasie rozładowywania i pod obciążeniem maleje.

Pozdrawiam
Świetny temat o pomiarach. Pomiaru prądu na diodzie chyba jednak nie zaryzykuję.

Czy ktoś już mierzył SSC P7 i może podać ile mu wyszło na baterii a ile na diodzie?
ODPOWIEDZ