hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw
- Calineczka
- Kontakt:
hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw
Panowie...(Panie?)
Odczuwam coraz częściej potrzebę rozładowywania ogniw prądem większym niż 1A. Zastanawiam się nad zakupieniem jakiejś ładowarki, testera ala Mystery. Czy macie jakieś doświadczenia z HobbyKing? Możecie polecić jakiś sprzęt od nich?
Zależało by mi też na możliwości podpięcia do PC-ta....
Odczuwam coraz częściej potrzebę rozładowywania ogniw prądem większym niż 1A. Zastanawiam się nad zakupieniem jakiejś ładowarki, testera ala Mystery. Czy macie jakieś doświadczenia z HobbyKing? Możecie polecić jakiś sprzęt od nich?
- Calineczka
- Kontakt:
Re: hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw
Nie mam co prawda doswiadczenia z HobbyKing, ale moge smialo polecic Turnigy Accucell 6 jeden z klonów IMAXa (o ile Imax byl pierwszy). Do dostania na rodzimej platformie aukcyjnej w cenie ~150 PLN.Calineczka pisze:Panowie...(Panie?)
Posiadam swoją ponad miesiąc i jestem bardzo zadowolony. Z opcji podłączenia do komputera jeszcze nie korzystałem, ale wszystko wskazuje na to, ze sie da i nie ma z tym problemow. Jesli ci sie nie spieszy to w przyszlym tygodniu bede w stanie napisac cos wiecej.
--edit: co ja wypisuje. przeciez accucell 6 to max 1A przy rozladowywaniu. Przepraszam za zamieszanie
- Calineczka
- Kontakt:
A ja z kolei korzystam z tej ]tej[/URL] ładowarki. Na razie nie narzekam. Balancerek skalibrowany na 4.19V i trzyma. Testowo ładowałem nią kilkanaście minut akumulator kwasowy prądem 10A i też daje radę. Wiatraczek trochę głośny ale przy większych prądach przydaje się. Przy zakupie w Hobby King warto czasami poczekać na wyskakujące okienko w prawym dolnym rogu. Jest to propozycja upustu, w moim przypadku zaoszczędziłem ponad 2$
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
greg, tutaj pisza ze standardowy wystarczy: http://www.pedelecforum.de/forum/showthread.php?t=2412