Problem z palnikiem HID
- waldek.leg
Problem z palnikiem HID
Kupiłem palnik (hid) z trzonkiem H3 poprosiłem o barwę 4300K albo 5000K sądząc po barwie to bliższe jest 4300K ale nie o tym miałem, w palniku miedzy elektrodami widać jakąś żółta substancje która ewidentnie jest widoczna w beamshocie jako żółta plama, sprzedawca twierdzi ze podobno po około 20 godz pracy takiej żarówki to żółte "coś" co siedzi w palniku ma zniknąć, ile w tym prawdy ? Niczego nie zauważyłem takiego w innych palnikach z jakimi miałem styczność, czy reklamować pomimo tego co sprzedawca twierdzi czy czekać, co radzicie ?
z pozdrowieniami Waldek,
Zolte to sie robi jak palnik juz troche poswieci. Bynajmniej u siebie takie cos zauwazylem.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- waldek.leg
Co masz na myśli trochę poświeci ? Czy jak palnik był nowy miałeś tam jakieś żółte świństwo widać to gołym okiem że jedna strona tej małej banieczki jest zabarwiona coś wylane czy coś takiego, czy nic tam nie było ? U mnie była też jakby kropla cyny po moim pierwszym odpaleniu żarówki ta kropla zamieniła się w małe kropelki które poprzyklejały się do elektrod i tam już zostały, palnik popracował z 5 godzin i nic się nie zmieniło, podejrzewam ze dostałem jakiś używany ale z drugiej strony nic na to nie wskazuje, konektory nie nosiły żadnych oznak użycia trzonek żarówki bez śladów wiec troszkę mi ta teoria nie pasuje ...Fluxor pisze:Zolte to sie robi jak palnik juz troche poswieci. Bynajmniej u siebie takie cos zauwazylem.
z pozdrowieniami Waldek,
Kupilem uzywany zestaw takze mialem juz to cos w bankach.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
- waldek.leg
Palnik działa jak należy, żółte przebarwienie zniknęło, znaczy tak ma być, dopóki nie ustabilizuje się jego temperatura barwowa to takie cuda mogą występować, generalnie dziękuję za pomoc problem rozwikłany.Fluxor pisze:Kupilem uzywany zestaw takze mialem juz to cos w bankach.
z pozdrowieniami Waldek,