hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw

Post autor: Calineczka »

Panowie...(Panie?)
;-)
Odczuwam coraz częściej potrzebę rozładowywania ogniw prądem większym niż 1A. Zastanawiam się nad zakupieniem jakiejś ładowarki, testera ala Mystery. Czy macie jakieś doświadczenia z HobbyKing? Możecie polecić jakiś sprzęt od nich?
Zależało by mi też na możliwości podpięcia do PC-ta....
Awatar użytkownika
lukdh

Post autor: lukdh »

Odczuwam coraz częściej potrzebę rozładowywania ogniw prądem większym niż 1A.
...czyżby coraz większa potrzeba panowania nad brakiem czasu w związku z nowourodzonym Światełkiem? ;)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

hehe, i tak, i nie :mrgreen:
charsz

Re: hobbyking.com i ładowarki/testery ogniw

Post autor: charsz »

Calineczka pisze:Panowie...(Panie?)
;-)
Odczuwam coraz częściej potrzebę rozładowywania ogniw prądem większym niż 1A. Zastanawiam się nad zakupieniem jakiejś ładowarki, testera ala Mystery. Czy macie jakieś doświadczenia z HobbyKing? Możecie polecić jakiś sprzęt od nich?
Zależało by mi też na możliwości podpięcia do PC-ta....
Nie mam co prawda doswiadczenia z HobbyKing, ale moge smialo polecic Turnigy Accucell 6 jeden z klonów IMAXa (o ile Imax byl pierwszy). Do dostania na rodzimej platformie aukcyjnej w cenie ~150 PLN.
Posiadam swoją ponad miesiąc i jestem bardzo zadowolony. Z opcji podłączenia do komputera jeszcze nie korzystałem, ale wszystko wskazuje na to, ze sie da i nie ma z tym problemow. Jesli ci sie nie spieszy to w przyszlym tygodniu bede w stanie napisac cos wiecej.

--edit: co ja wypisuje. przeciez accucell 6 to max 1A przy rozladowywaniu. Przepraszam za zamieszanie :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

charsz, dzięki i za to info ;-)
cosin

Post autor: cosin »

Z hobbyking/hobbycity mam do czynienia, właśnie 2 paczuszki do mnie idą. Sklep pewny, niestety w dobie zwiększającej się ilości zamówień realizacja trwa około 7-10 dni (o ile celny się nie czepi).

Accucell 6 mam i można nią rozładowywać max 1A.
Awatar użytkownika
oko

Post autor: oko »

A ja z kolei korzystam z tej ]tej[/URL] ładowarki. Na razie nie narzekam. Balancerek skalibrowany na 4.19V i trzyma. Testowo ładowałem nią kilkanaście minut akumulator kwasowy prądem 10A i też daje radę. Wiatraczek trochę głośny ale przy większych prądach przydaje się. Przy zakupie w Hobby King warto czasami poczekać na wyskakujące okienko w prawym dolnym rogu. Jest to propozycja upustu, w moim przypadku zaoszczędziłem ponad 2$ :smile:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

oko, jak z interfejsem do PC? Ma możliwość podłączenia?
Awatar użytkownika
oko

Post autor: oko »

To jest słaba strona tej ładowarki. Jest wyjście do podłączenia czujnika temperatury, ale w ustawieniach, nie ma zmiany z czujnika na USB.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

oko, dzięki, odpada zatem,szkoda...
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Przy okazj zapytam, ktoś ma tego IMAX-a 8B lub IMAX-a 6B? Przy IMAX-ie 8B widać osobne złącze do komputera i osobne do sensora temperatury. To jest USB, czy trzeba coś kombinować z kablami od Nokii itp?

Obrazek
charsz

Post autor: charsz »

greg pisze:Przy okazj zapytam, ktoś ma tego IMAX-a 8B lub IMAX-a 6B? Przy IMAX-ie 8B widać osobne złącze do komputera i osobne do sensora temperatury. To jest USB, czy trzeba coś kombinować z kablami od Nokii itp?

Obrazek
greg, tutaj pisza ze standardowy wystarczy: http://www.pedelecforum.de/forum/showthread.php?t=2412
ODPOWIEDZ