Co myślicie o latarkach z focusem (zooming) ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
DNF

Post autor: DNF »

Pikom, nie odprowadza? :o
O ...piiii..... :P
sosnal

Post autor: sosnal »

A ja się witam i o zdrowie pytam.
Sosnal z zacięcia góral, paralotnik i motocyklista survivalowiec.

Kupiłem led lensera m1. Patent z szybkim zoomem jest naprawde rewelacyjny. Bez problemu w 1 ręce precyzyjnie mozna usawić zoomowanie. Zobaczymy jak długo ten zoom popracuje. Dzisiaj w każdym razie - 1 dzień pracy latary.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

sosnal, witaj i życzymy zadowolenia z latareczki;-). Pewnie na tym się to nie skończy, a do survivalu chyba dobra latarka się przyda. Tfu, latarki... ;-)
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

sosnal, witaj.

Paralotnik? To mamy coś do uprzęży... http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2100 :)
sosnal

Post autor: sosnal »

No powiem Ci, że pomysł powala prostotą i minimalizmem i chyba go skopiuje. Oczywiście zmienię izolacje, by nie było żadnych wątpliwości co do praw autorskich :)

ll M1 przetestowany - wkrótce dam podziele sie refleksjami
Awatar użytkownika
Sid Gotama

Post autor: Sid Gotama »

Witam

A ja znalazłem coś takiego http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42081 po bliższym przyjrzeniu się zdjęciom z DX doszedłem do wniosku że zamiast koszyka na 3AAA zmieści się niezabezpieczone ogniwo 18650.

Myliłem się. Zmieściło się zabezpieczone :-).

A i jeszcze jedno, nie ma dziury.

Myślę nad jakąś przeróbką (ale to dopiera jak będzie czas), doklejenie do ruchomej piguły miedzianego walca o długości ok 8-10 mm + zmiana diody na coś mocniejszego.
Piguła styka się z obudową w czterech "punktach" (gwint) więc nie wiele to da, ale zawsze.

Obrazek
Obrazek

[dodane]

Zapomniałem o najważniejszym czyli regulacji skupienia. W tej latarce robimy to kręcąc pierścieniem.
ODPOWIEDZ