Jak kupować w dealextreme.com
Jak kupować w dealextreme.com
Witam wszystkich forumowiczów!
Od dłuższego czasu czytam to forum, a od niedawna stałem się jego użytkownikiem.
I zauważyłem że dużo osób robi zakupy w sklepie dealextreme.com
I mam prośbę do Tych osób czy mógł by ktoś napisać jak krok po kroku tam kupować,
bo zapewne nie ja jeden bym coś tam kupił jednak nie znam na tyle angielskiego abym mógł się swobodnie tam poruszać i złożyć zamówienie.
Fajnie by było jak by ktoś wyjaśnił krok po kroku jak kupować i jak płacić, jakie są koszty wysyłki poprostu na jakimś przykładzie to przedstawić od samego początku po sam koniec.
Fajnie by było jak by jeszcze dołożyć screeny wtedy było by obrazowo i łatwo i zapewne niejeden się zdecyduje na zakupy tam
Od dłuższego czasu czytam to forum, a od niedawna stałem się jego użytkownikiem.
I zauważyłem że dużo osób robi zakupy w sklepie dealextreme.com
I mam prośbę do Tych osób czy mógł by ktoś napisać jak krok po kroku tam kupować,
bo zapewne nie ja jeden bym coś tam kupił jednak nie znam na tyle angielskiego abym mógł się swobodnie tam poruszać i złożyć zamówienie.
Fajnie by było jak by ktoś wyjaśnił krok po kroku jak kupować i jak płacić, jakie są koszty wysyłki poprostu na jakimś przykładzie to przedstawić od samego początku po sam koniec.
Fajnie by było jak by jeszcze dołożyć screeny wtedy było by obrazowo i łatwo i zapewne niejeden się zdecyduje na zakupy tam
- Calineczka
- Kontakt:
...po pierwsze zeby moc kupowac w Dx trzeba miec konto w Paypalu i miec dopisana do niego karte ktora umozliwia placenie za granica.Visa Classic(wypukla), Visa z Intelligo....etc...
Za przesylke nic nie placisz.
A kupuje sie intuicyjnie, poprobuj na sucho-wkladasz wirtualnie do koszyka, na koncu masz podsumowanie, mozesz zmieniac ilosci/wyrzucac przedmioty...jak wsio masz klikasz ZAPLAC Z PAYPALEM i przekerowuje Cie do witryny paypala, logujesz sie, potwierdzasz zakupy-przekierowuje Cie ponownie do DX i juz masz informacje ze oplacone...i w My Account masz info o tym, jakie masz zamowienia i co sie z nimi dzieje.
Za przesylke nic nie placisz.
A kupuje sie intuicyjnie, poprobuj na sucho-wkladasz wirtualnie do koszyka, na koncu masz podsumowanie, mozesz zmieniac ilosci/wyrzucac przedmioty...jak wsio masz klikasz ZAPLAC Z PAYPALEM i przekerowuje Cie do witryny paypala, logujesz sie, potwierdzasz zakupy-przekierowuje Cie ponownie do DX i juz masz informacje ze oplacone...i w My Account masz info o tym, jakie masz zamowienia i co sie z nimi dzieje.
Nie, nie zawsze jest darmowa. Przy każdym produkcie jest informacja o kosztach przesyłki.yellovv pisze:wysyłka zawsze jest za free? nawet jak zamówie za 4$ czy jest jakieś minimum za ile trzeba zamówić by mieć wysyłkę za free?
Ale w 99.9% jest darmowa. Mnie np tylko raz "udało" się kupić tam coś z dopłatą za przesyłkę.
Jeśli będziesz płacił przez PayPal to PayPal sam przekaże twój adres, który podczas zatwierdzania transakcji na stronie PayPal będziesz mógł zmienić.yellovv pisze:A gdze podaje się adres dostawy? bo przy rejestracji to ja nie podawałem
Pozdrawiam
Aphi
Aphi
Niestety, w chwili obecnej już nie przypomnę sobie co to było dokładnie.
Być może gdybym był zarejestrowany w DX miałbym dostęp do jakiejś historii.
Ten zakup był ponad pół roku temu i tylko pamiętam, że z kilkunastu produktów, jakie wtedy zamówiłem, jeden nie miał darmowej przesyłki. Oczywiście łączny koszt przesyłki był właśnie w wysokości tego jednego.
No ale jak widać, w tym momencie to sztuka byłaby znaleźć u nich produkt bez darmowej przesyłki i tak naprawdę, to chyba mogliby już usunąć "free shipping" przy każdej pozycji, a umieścić gdzieś w nagłówku strony.
Być może gdybym był zarejestrowany w DX miałbym dostęp do jakiejś historii.
Ten zakup był ponad pół roku temu i tylko pamiętam, że z kilkunastu produktów, jakie wtedy zamówiłem, jeden nie miał darmowej przesyłki. Oczywiście łączny koszt przesyłki był właśnie w wysokości tego jednego.
No ale jak widać, w tym momencie to sztuka byłaby znaleźć u nich produkt bez darmowej przesyłki i tak naprawdę, to chyba mogliby już usunąć "free shipping" przy każdej pozycji, a umieścić gdzieś w nagłówku strony.
Pozdrawiam
Aphi
Aphi
A jak jest w KD z możliwością poprawiania polskich znaków? Na moje "szczęście" mam polskie znaki w nazwisku i w adresie, o ile te w adresie mogę zmienić podczas płacenia, to nazwisko musze poprawiać po złożeniu zamówienia. Na DX jest taka opcja i można zmieniać do woli więc ok. A jak jest w kai, czy jest możliwość poprawiania danych, jeżeli nie ma to czy taka paczka dojdzie ?
- Calineczka
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
A jak jest w kai, czy jest możliwość poprawiania danych, jeżeli nie ma to czy taka paczka dojdzie
A w paypalu jak się ma już konto raczej nie da się zmienić danych, nie wiem czy nawet nie są one porównywane z danymi na karcie kredytowej podczas weryfikacji.
Ale przy zamówieniach w DX nie ma problemu z poprawą/zmianą adresu na ich stronie
Prościej, ale w moim przypadku tak się nie da, w paypalu można zmienić tylko adres a nazwisko dalej zostanie z polską czcionkąCalineczka pisze:...a w Paypalu nie mozna sobie dodac adresu, albo zmienic i wpisac bez polskich czcionek?Nie prosciej?
ok, dziękipawelsz pisze:w kai przed przejściem do płatności paypalem jest opcja Fill out a new shipping address
Przepraszam, że to archeologia ale mam pytania. Muszę podać w paypal dane rachunku bankowego? Czy wystarczy, że wyślę blankiecikiem pieniądze przez pocztę? Co z kursami walut na dealextreme. Bo na paypal mam wpłacić w złotówkach. Na dealextreme wybiera się walutę, dlaczego dolara nie mam do wyboru. Bo niekorzystnie wychodzi na euro. No i co z nadwyżką pieniędzy którą wpłacę na paypal? Mogę ją sobie wysłać na konto czy co?
trochę nie zrozumiałe te twoje pytanie? chcesz doładować PP dokonując przelewu tak?(bo numer rachunku służy także do uwierzytelnienia konta na PP) nie prościej skojarzyć konto PP z rachunkiem bankowym i mieć możliwość ekspresowego doładowania konta PP z własnego rachunku?
co do przewalutowania to na PP wymieniam PLN na USD i z DX płacę w USD
co do przewalutowania to na PP wymieniam PLN na USD i z DX płacę w USD
Ostatnio zmieniony środa 23 mar 2011, 21:37 przez Nightmare, łącznie zmieniany 1 raz.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Wystarczy mieć konto PayPal i przelać na nie pieniądze przez pocztę.Dawiddo pisze:Przepraszam, że to archeologia ale mam pytania. Muszę podać w paypal dane rachunku bankowego? Czy wystarczy, że wyślę blankiecikiem pieniądze przez pocztę? Co z kursami walut na dealextreme. Bo na paypal mam wpłacić w złotówkach. Na dealextreme wybiera się walutę, dlaczego dolara nie mam do wyboru. Bo niekorzystnie wychodzi na euro. No i co z nadwyżką pieniędzy którą wpłacę na paypal? Mogę ją sobie wysłać na konto czy co?
Na DX nie ma "kursu walut" - wszystkie ceny sa w USD a ceny w Euro są "orientacyjnie" podawane - ale rozliczenie zawsze będzie w USD.
Jak to na DX nie ma do wyboru dolarów? Coś tu jest nie tak - albo masz na myśli inny DealExtreme albo coś ci się pomyliło z tym wyborem waluty... Chyba, że chodzi Ci o to co opisane jest "The prices listed above are for reference only. All payments will be made in U.S. dollars only." - czyli jak pisałem wyżej, wszystkie płatności w dolarach a to narzędzie służy tylko do orientacji "ile mniej więcej wyszłoby w innej walucie jeśli w niej byś płacił"...
Na PayPal wpłacasz złotówki i to na tym koncie dojdzie do przewalutowania - kurs zależy od dnia. Dziś na przykład dostaniesz 0,341164 za 1 PLN więc wychodzi około 2,93 PLN za 1 USD. Ale przelew z poczty idzie kilka dni, może nawet tydzień, przelicznik może być inny, zazwyczaj wyższy Dla tego powinieneś wpłacić trochę więcej niż wychodzi danego dnia.
To co pozostanie Ci z zakupów możesz wypłacić - ale o ile pamiętam wypłata środków w kwocie poniżej 500 PLN obarczona jest opłatą pobieraną przez PayPal - coś około 5 PLN. Tak było jak ostatnio sprawdzałem
Pozdr.
Pikom
Pikom