1W bike light - SKU18307

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
nax
Kontakt:

1W bike light - SKU18307

Post autor: nax »

Zakupiłem sku.18307 z DX, sztuk trzy. Dwie działają, trzecia też działała - wziąłem ją na testy z 4 akumulatorkami AAA. Działała fajnie aż nagle jej odbiło i zaczela swiecic non-stop slabym swiatlem, zmiana trybu dziala - na mocniejszy ale wciaz slabszy niz 100% mocy i strobo tym mocniejszym.

Nie da sie wylaczyc, zawsze swieci slabym swiatlem. Nie wiem - przepalilo sie cos? Dzis jeszcze leza u mnie pozostale dwie wiec moge cos pomierzyc i porównać (miernik jest), moze cos mozna wymienic, przelutowac? Bo szkoda im to zwracac i czekac na nowa, mimo ze silniejsze lampki sa w drodze.

Po czyszczeniu spirytusem salicylowym i dalszych probach - nie dalo sie juz zmieniac trybow, byl tylko ten slaby. Przed chwila w ramach przyplywu wizji tworczej, zwarlem jeden koniec rezystora(?) 202 z losowymi czesciami na plytce - tryby wrocily. Potem znow tak sie pobawilem, sytuacja wrocila do swiecenia slabym stalym swiatlem.

Bede wdzieczny za pomoc :)

Obrazek
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Poprawić luty. Na fotce widać że jakieś takie szare i bez połysku...
ILPT
Awatar użytkownika
nax
Kontakt:

wolalbym uniknac, jesli nic nieinwazyjnego nie wymysle to odesle do DX po prostu..
a luty wygladaja chyba najlepiej ze wszystkich tych 3 lampek :P
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Ja bym poprawił cho chociaż na tym białym elemencie co jest połączony z rezystorem "202", bo widać że smarknięte tylko i pewnie przejścia nie ma.
Awatar użytkownika
nax
Kontakt:

hm, przelutowalem wszystko - bez zmian
ODPOWIEDZ