Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
wolfj23

Post autor: wolfj23 »

toms_ pisze:I jak ogólne wrażenia na temat tego Quarka ? :) ...Jak odcień diody ? Driver piszczy ? :)
Swieci dość szeroko w porównaniu z Fenixem na XR-E Q5, ale za to podoba mi się :)
Myślę że zapewnia większy komfort w terenie... gdy nie trzeba świecić bardzo daleko... promień głowny na krótszym dystansie osiąga większą szerokość...
(odcien w porównaniu do 5A jakby troszkę chłodniejszy mniej zółty, porównujac rozne zdjecia z CPF, sam osobiście nie mam 5A żeby porównać)
W porównaniu z moim fenixem LD10 Q5 barwa przyjemnie cieplejsza i lepiej kolory oddaje...
Szczególnie świecac po zaroślach i trawie :)
Swiecąc na białą czystą ścianę widzę ledowo zauważalną domieszkę żółci (i różu) :)
Tryby dobrane są dość dobrze :) Co do piszczenia (low i med) jest ledwo słyszalne, żeby je usłyszeć trzeba przyłożyć latarkę do ucha inaczej nie słychać...
Jest malutka, jak na latarkę AA nawet "maciupka" :cool: i myślę że dobrze będzie spełniać rolę EDC
Beam ładny żadnych pierścieni.
Co do odcienia to producent daje 4C albo 4D, który się trafi to loteria...
Z latarki jestem zadowolony :cool:
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Dzięki za info, miałem kiedyś Quarka Mini z diodą neutralną, ale było to XP-E Q3. Bardzo fajne światełko ...i mocno mnie kusi ta nowa wersja. Tylko ciężko mi znaleźć jakieś uzasadnienie, że naprawdę jej potrzebuję :wink: :razz:
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Ehh i znowu przepuściłem trochę kasy :(.

A3 EOS SS

emergency charger z DX: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18883,

ładowarka modelarska HobbyKing ECO 6 czyli klon turnigy accucell 6:
http://www.allegro.pl/item1103363755_la ... 6_50w.html
Obrazek

I dwa ogniste ogniwa z DX: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20392

Kobieta jak się dowie to mnie z domu wygoni ;)
Awatar użytkownika
wolfj23

toms_ pisze:Dzięki za info, miałem kiedyś Quarka Mini z diodą neutralną, ale było to XP-E Q3. Bardzo fajne światełko ...i mocno mnie kusi ta nowa wersja. Tylko ciężko mi znaleźć jakieś uzasadnienie, że naprawdę jej potrzebuję :wink: :razz:
a czemu pozbyłeś się tamtej ;) ??

[ Dodano: 12 Lipiec 2010, 15:17 ]
igi pisze:Kobieta jak się dowie to mnie z domu wygoni ;)
nic się nie dowie ;) nie powiemy
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
Awatar użytkownika
igi

Gorzej jak se sama na konto wejdzie i zobaczy ;)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

ECO6 fajna i trafiła mi sie z dokładnym balanserem. Tylko tuning buzerka bo wyl strasznie i wywaliłem wiatraczek który tez do cichych sie nie zaliczał. Poza tym za 18$ super ładowarka.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
toms_

wolfj23 pisze: a czemu pozbyłeś się tamtej ;) ??
W tej klasie gabarytowej mam już kilka maluchów, z którymi naprawdę żal się rozstawać. Z finansowego punktu widzenia, dla Quarka po prostu nie było miejsca... ;) ...Ale został w obrębie braci forumowej ;)
Awatar użytkownika
wolfj23

rozumiem ;) fundusze :)
To mój jedyny maluszek na AA i chyba tak pozostanie, chyba że ew kupię komuś z rodziny na prezent i ktoś inny będzie go nosił w kieszeni
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Ja także zakupiłem kamerkę w breloku i jako że padła prośba o wstawienie ujęcia nocnego także zamieszczam je klik
>niedługo powinien być dostępny do oglądnięcia bez konieczności pobierania<
jeśli ktoś chciałby zobaczyć to bez kompresji to mogę na prośbę wrzucić na jakiś serwer
robertgl17

Post autor: robertgl17 »

igi pisze:
ładowarka modelarska HobbyKing ECO 6 czyli klon turnigy accucell 6:
http://www.allegro.pl/item1103363755_la ... 6_50w.html
Że się spytam ta ładowareczka to jest razem z zasilaczem, czy "goła"?
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
igi

No niestety goła, kupiłem na razie jakiś tani zasilacz 12v 3,5A za całe 20 zł z wysyłką, do moich potrzeb i pakietów wystarczający. Co do HobbyKing, szkoda że wysyłka w sumie dosyć droga - 12 usd, a po obecnym kursie dolara wychodzi na to samo co zamówić w PL.
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Dzisiaj listonosz mi przyniósł po 12 dniach ACC6
Awatar użytkownika
toms_

Fenix TK45. Wprawdzie nie "kupiona" ...ale nowa w kolekcji :)

Obrazek

Obrazek

Recenzja niebawem :)
Awatar użytkownika
wolfj23

super ;)
Zablokowany