Fenix P1D CE umarł
Fenix P1D CE umarł
Witam,mam a właściwie miałem fenixa P1D CE premium Q5,usiadłem przy stoliku w krótkich spodenkach,wypadł z kieszeni z wysokości nie większej niż 50cm na kostkę brukową,nic z zewnątrz się nie uszkodziło,żadnej rysy,lekkie puk o glebę i nie świeci. Z tąd moje pytanie o podjęcie się naprawy sentymentalnej dla mnie latareczki,zainteresowane chęcia pomocy osoby proszę o kontakt lub ewent.sugestie. Pozdrawiam.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
radek, tylko że prawdopodobnie trzeba będzie inny sterownik wsadzić, o ile pamiętam oryg. jest zaklejony a i elektronika nietypowa, o ile pamiętam nie akceptuje do końca ładowalnych CR123 (3,6V) a jedynie Cr123, 3,0V. Oile dopuszczasz możliwośćczy koniecznośc wymiany elektroniki i masz cierpliwość to możemy spróbować. Cierpliwość bo niebawem ponownie zostanę tatą i spodziewam się cięzkich dni i nocy...
Gratuluje potomstwa niech zdrowe rosną,niesamowite szczęście. a z fenixem to mogłem go chyba powoli popsuć ponieważ używałem w nim AW te czarne akusy a one są właśnie 3,6 lub 3,7V,ale świeciła na nich super co najmniej pół roku,popsuła się podczas upadku,masz racje dół przy styku baterii jest zaklejony,od góry tylko dwa kabelki widoczne i dioda też oblana jakimś białym klejem i przyklejone,na razie mam czym przyswiecać,czas naprawy nie gra roli jeżeli byś mógł się podjąć wsadzenia tam czegoś przyjemnego dla oka jestem za i poczekam cierpliwie:) grunt aby świeciła,szkoda jej bo to mały jednorożec:) pozdrawiam
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:29 ]
Tak to wygląda:)
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:30 ]
takie cuś
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:32 ]
drugie
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:33 ]
wewnątrz
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:29 ]
Tak to wygląda:)
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:30 ]
takie cuś
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:32 ]
drugie
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 11:33 ]
wewnątrz
- Załączniki
-
- takie cuś
- DSC01050.JPG (155.1 KiB) Przejrzano 255 razy
-
- drugie
- DSC01051.JPG (141.78 KiB) Przejrzano 254 razy
-
- i trzecie
- DSC01052.JPG (134.82 KiB) Przejrzano 253 razy
- Calineczka
- Kontakt:
dziękiradek pisze:Gratuluje potomstwa niech zdrowe rosną,niesamowite szczęście
Ja też mam sentyment do tej lampki bo to była pierwsza markowa latarka jaką zakupiłem, droga była i strasznie długo się do niej zbierałem. Dostała ją w prezencie moja Żonka, i już niejedną osobę zdziwiła np. podczas jakiejś imprezy integracyjnej koło lasu....
Żonka ma czarną
Ok, spróbuję zatem, zobaczę oryg. sterownik ale mi uśmiecha się tam bardziej taki z softem Df, ale to pomyślimy co zrobić jak wybebeszę, omierzę....może leda byś sobie zafundował nowszego...pomyślimy.
Kontakt via PW pliz
Witam wysłałem na priva wiadomość ale nie wiem czy doszła,w skrzynce wysłanych mam pusto,nie wiem czy są archiwizowane wiadomości,proszę abys dał znać czy doszło:) pozdrawiam i dziękuję za chęć pomocy
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 18:46 ]
Witam doszła twoja wiadomość,wysłałem dwie na priv ale wiszą w pozycji do wysłania,nie wiem co jest:( Poproszę dane na priv do wysyłki,pozdrawiam
[ Dodano: 7 Lipiec 2010, 18:46 ]
Witam doszła twoja wiadomość,wysłałem dwie na priv ale wiszą w pozycji do wysłania,nie wiem co jest:( Poproszę dane na priv do wysyłki,pozdrawiam
- Calineczka
- Kontakt:
...na skutek upadku z jednej z dwóch płytek(z MCU) oderwała sie maleńka cewka. Sama przetwornica pracowała poprawnie. Sterownik wymieniony na ten z softem by Df :
http://flagiusz.republika.pl/flashlight ... ht_10.html
a led na XP-G. Trochę trzeba było się nakombinowac z centrowaniem ale efekt jest ciekawy
W max dobrze ponad 300 lumenów będzie, robi wrażenie
http://flagiusz.republika.pl/flashlight ... ht_10.html
a led na XP-G. Trochę trzeba było się nakombinowac z centrowaniem ale efekt jest ciekawy
W max dobrze ponad 300 lumenów będzie, robi wrażenie