Switch do Feniksów TK-10 do TK-12

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Marconi

Switch do Feniksów TK-10 do TK-12

Post autor: Marconi »

Witam.
Melduję się na niniejszym forum pierwszy raz i pozdrawiam użytkowników.
Mam pytanie do specjalistów od Fenixów.
Chodzi mi o to, gdzie i czy w ogóle można nabyć switch do TK-10/Tk-12?
Do pracy włącznika jak na razie nie ma zastrzeżeń, ale nauczony doświadczeniami z NDI i Rexa chciałbym mieć coś takiego w zapasie.
Czy ten się nada?
Wiem, że jest serwis itp. tyle tylko, że ja nie lubię czekać. Wolę załatwić tego typu ewentualną usterkę sam. Do TK-11 firma dodaje teraz zapasowy, ale tylko do niej. Wiem też, że we włączniku smar czyni cuda, ale obawiam się, że czynieniem takiego cudu naruszyłbym warunki gwarancji, więc lepiej jest mieć jeden "cudowny" i drugi oryginalny w zapasie.
Pozdrawiam
Marconi
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

witaj ;-)
Marconi,

a szczerze to nie wiem, jeszcze nie musiałem w żadnym Fenix-ie wymieniać, ale bym pytał u autoryzowanego dealera-patrz KOLBA.pl
Marconi

Dzięki, że się odezwaleś.
Pytałem już u nich. Owszem mają. Odkupić niestety nie można, bo są tylko dla serwisu.
Rozumiem nawet taką politykę firmy. Najprawdopodobniej uważają, że lepiej, by w przypadku awarii ktoś niekumaty przy naprawach nie grzebał.
Pozdrawiam.
Marconi
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Marconi, gdybyś zamieścił fotkę takiego włącznika może było by łatwiej. Pewnie to, jak on wygląda można gdzies na necie wyszperać ale nie mam na to czasu ani takiej latarki. Może rozkręcisz swoje? ;-)
Marconi

Calineczka pisze:Marconi, gdybyś zamieścił fotkę takiego włącznika może było by łatwiej. Pewnie to, jak on wygląda można gdzies na necie wyszperać ale nie mam na to czasu ani takiej latarki. Może rozkręcisz swoje? ;-)
Dzięki.
Już nie potrza.
Jakby ktoś miał podobny problem, to może dostać taki switch tutaj:
http://www.eliteled.com/products/access ... ories.html
Swoją drogą to dziwne, że oryginalne części są stosunkowo trudno dostępne. :roll:
Owszem, można dostać coś, co podpasuje, ale jakby kto chciał oryginała, to już jest kłopot. A oryginał bardzo fajnie pracuje.
No ale nima tego złego coby na dobre nie wyszło, bo przy okazji zakupu włącznika zapasowego, czarnego spacerka sobie kupię. :)
Te pomarańczowe są no jakby to powiedzieć... Dość, że ja nie chce takiego.
Szkoda, że Fenix nie ma w ofercie czerwonych filtrów i dyfuzorów na zawiasie do tej serii latarek.
Coś takiego
http://www.eliteled.com/products/access ... ilter.html
i takiego
http://www.eliteled.com/products/access ... fuser.html
Niestety nie za bardzo mi pasuje.
Pozdrawiam
Marconi
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Marconi, to jak już dostaniesz od nich to co chciałeś to podziel się swoimi doświadczeniami z tym sklepem proszę...
Marconi

Calineczka pisze:Marconi, to jak już dostaniesz od nich to co chciałeś to podziel się swoimi doświadczeniami z tym sklepem proszę...
Pewne doświadczenia z nimi już mam.
Kupowałem u nich dwie latarki.
Facet wysyła do Polski, ale tam nie pokombinujesz niczego z giftem, wartością, itp. Dlatego też robiłem to okrężną drogą, przez kolegę z USA. Towar jak na dwuetapową przesyłkę miałem w domu dość szybko. Oczywiście zgodny ze specyfikacją.
Ten switch będę kupował bezpośrednio. Jak to zrobię, to nie omieszkam napisać jak było.
ODPOWIEDZ