night_82 pisze:Dzięki za info, właśnie widzę że sprzęcik bardzo delikatny jest, na aku jest nadruk BJC 130mAh 3,5V
Trochę dziwne to napięcie znamionowe zmierz jak długo latasz i obliczysz sobie jakim prądem rozładowuje, to już sobie wyliczysz jakie "C" potrzebujesz.
night_82 pisze: Próbę na dw3orzu to zamierzałem zrobić przy ciszy. jak się nauczę tym latać to pomyśle nad czymś większym, zauważyłem że zachwalacie sobie Lame v3
Też kiedyś myślałem, że jest "cisza" w trakcie lotu miałem podmuch, który mi helika obrócił i pogoniłem kreta aż miło.
Żyroskop utrzymuje pozycję ogona, gdyż mój helik, jest zbliżony zasadą lotu i sterowania do normalnego. Ogon zapobiega rotacji związanej z siłami reakcji działającymi na pojedynczy wirnik główny. Do tej pory miałem zwykły żyroskop i niwelował on tylko gwałtowne zmiany spowodowane podmuchami wiatru, a normalnie ogon delikatnie się obracał i trzeba było wyrównywać. Ten ma HH, czyli utrzymuje stałą pozycję ogona i nie ma pływania, można się bardziej skupić na locie.night_82 pisze:Żyroskop ciekawe urządzenie;) do czego chcesz go zastosować?
Pozdrawiam