Elastyczne obwody tzw flexy

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
rc.poznan

Elastyczne obwody tzw flexy

Post autor: rc.poznan »

Orientujecie się czy są firmy w Polsce które produkują elastyczne obwody na zamówienie.
Udało mi się dokopać do jednej we Wrocławiu ale nr tel są chyba już nieaktualne i nie mogę się skontaktować.
Pytam dlatego bo planowałem wykonanie podkładu miedzianego do soczewek carclo 10507 z czego podkład miał mieć wyfrezowane miejsce pod środkowy pad diody xpg do odprowadzania ciepła, a flex miał się zająć prądem.
Świeć przykładem i nie tylko ;)
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Pewnie Cię to nie satysfakcjonuje, ale np. Satland wykonuje PCB o min. grubości 0,2mm, możliwe, że gdzieś mieliby jeszcze cieńszy (flex ztcw ma gr. 0,07mm). Bo Tobie głównie chodzi nie tyle o elastyczność co o grubość, prawda?
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

Volt, Dokładnie tak jak napisałeś. Potrzebuje laminat który jest bardzo cięki dlatego szukałem producenta który wykonuje obwody elastyczne z racji ich grubości ale skoro są PCB o grubości 0,2mm to już jest to satysfakcjonujące :)
Świeć przykładem i nie tylko ;)
ODPOWIEDZ