Pokażcie swoje światełka!

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

Ano klasyka- Fenix L1t, fajny, bo łyka AA i 14500, zmodowany do Cree służy mojej Mamie :)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Na szybko to co miałem pod ręką ze światełek.

Od lewej:
Scubalight 6
Radziecka myśl techniczna wzbogacona o 3xCree na 18650
VB-16
Jaka tam latarka na 1xAA (wstawiony driverek z DX plus Edi)
UF WF-602C
Dwie partie gotowych Bocialarek

PS. Tej pani w pudełku chyba nie trza przedstawiać :wink:
Załączniki
latary.JPG
latary.JPG (156.62 KiB) Przejrzano 8134 razy
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

GITD 24mm ( w zasadzie, to musiałem z dwóch GITD'ów od Bociana ( dzięki ;) ) zrobić jeden, używając Kropelki :mrgreen: ) w 502B :). Wsadziłem go nie w miejsce standardowej uszczelki, ale między pierścień dociskający szybkę, a moduł Cree :mrgreen:. Dzięki temu lepiej go widać, a i latarka jest szczelna :).
Obrazek
Awatar użytkownika
dodo

Post autor: dodo »

Mocna tylna lampa .
Zasilanie 2 x R6 , Step-up MAX1760 , diody 2 x SEOUL R32180
diody połączone szeregowo .
Prąd płynący przez diody 180mA .
Załączniki
1.jpg
1.jpg (21.86 KiB) Przejrzano 7978 razy
2.jpg
2.jpg (30.44 KiB) Przejrzano 7977 razy
3.jpg
3.jpg (32.48 KiB) Przejrzano 7978 razy
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

No no Dodo, przeciekawa konstrukcyja-z checia obejrzal bym wiecej z komentarzami, opisem w "projektach i modyfikacjach " :mrgreen:
Sam projektowales plytke?
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

super tylna lampka- a ino świeci mocno , czy są też tryby extra ? no jakieś mrugania itd ?
Awatar użytkownika
dodo

Post autor: dodo »

Wykonanie oraz projekt płytki własne , świeci wystarczająco mocno światłem ciągłym .
pekin

Post autor: pekin »

Witam jestem tutaj nowy ale czytam was od dawna i zaczynam sie wciągać (następna mania ) podobały mi sie foty z markowymi kosami i postanowiłem dołorzyć coś od siebie jestem zakochany w magach (może nie świecą najlepiej ale i tak je lubie) oto moje maleństwa http://www.wrzuta.pl/obraz/9kXdscjt7T/dsc01783 a to moje 3 magi mini aa mini aaa i mag-95 :wink: http://www.wrzuta.pl/obraz/oV7p8QsK51/dsc01784 a tutaj sama ameryka 2 amerykańskie latareczki i amerykańska dmuchawka http://www.wrzuta.pl/obraz/1XumMPvZzK/dsc01785 i cały zestaw magi dmuchawki i sztućce http://www.wrzuta.pl/obraz/AtPuyGXRO4/dsc01788 Po waszych artystycznych zdjęciach (szczególnie nocnych ) moje są bardziej niż badziewne ale robiłem je telefonem i na szybko . A przy okazji czy możecie polecić mi coś małego ze skupionym światłem taki mały złośliwy oślepiacz najlepiej niedrogi :wink: a dobry
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Sorki za kiepskie foty (będą lepsze i opis dokładny) ale dziś jestem po ciężkim dniu (montaż alarmu w aucie kolegi). Więc zapodaję to co dałem radę zrobić o zmroku (niestety tylko z flaszchem). Autor tego customa tam Mariusz vel Mar3 (znany co niektórym :wink: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Krótki opis:
Materiał mosiądz, dioda SSC P4 bin U, driver SKu 7882, reflektor IMS 20mm, zasilanie Li-Ion 14500/AA, GItD i takie tam :wink:
Sometimes darkness can show you the light
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Pekin - ciekawe zestawienie! Polski MAG i amerykański MAG :-D Chmmm... Ale skoro CBA nie może współpracować z FBI, to czy MAG może z MAGiem? ;-) Oby tylko jakaś arabska organizacja nie zainteresował się nami! :-)
Dubito ergo sum!
pekin

Post autor: pekin »

Może i to całkiem nieżle :mrgreen: a skoro cba i fbi nie mogą sie dogadać to XXXX biurokratów

edit by Calineczka:
No no, tylko bez takich kulinariów mi tutaj, mięska proszę do wypowiedzi nie dorzucać :evil:
Ostatnio zmieniony piątek 30 maja 2008, 20:22 przez pekin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...po pierwsze proszę mi tu nie przeklinać.
Po drugie fajne te foty....jakos tak dobrze sie komponują latareczki z bronią....
Pekin, w nawiązaniu do twojego podpisu, kiedyś chodziłem na strzelnicę w AMW w Gdyni, widziałem zawodowców w akcji, to dopiero robi wrażenie...zwłaszcza po podejściu do tarcz... :shock:
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Od lewej SMARTFIRE V-65C, DERELIGHT DBS, JETBEAM JETII Mk3, ZEBRA H-30.

Obrazek
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Xkam

Post autor: Xkam »

ja tam niemam sie za bardzo czym pochwalić: mam tylko jedną lampke na górze pierwsza od lewej z Luxeonem 3W
sorki za jokość zdjęć, ale robione były fonem i nie wszystkie latarki miały naładowane akusy:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tego szperacza HID'a mam bez aku. podłączam go do zapalniczki samochodowej
na fotkach nie ma jeszcze wskaźnika laserowego 50mW green

[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 10:56 pm ]
sory za doubla
http://pl.youtube.com/watch?v=CxsXz1T9axk
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Obrazek

A co mi tam ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ