ultrafire C3 itp
-
ultrafire C3 itp
Witam, wszystkich forumowiczów, dopadła mnie ta sama choroba co was:P;P i to przez jakiegoś sprzedawcę bo nie miał mi wydać kilku zł i dał mi jakąś badziewną latareczkę za 3 zł . Mam już zbyt dużo zainteresowań... Chcę kupić małą latarkę ok 10 cm, zasilaną AA lub 14500. Myślałem nad romisenem rcg2 lub ultrafire c3. Chodzi mi o duży zasięg. Co mi polecicie? Która nie modyfikowana będzie lepsza? Może inny model? Pomóżcie bo cały dzień nad tym myślę ewentualnie jak ztuningować najlepiej romisena ale czy jest sens bo teraz ponoć dają lepsze drivery?. Cena do 20$
Witaj
C3 bywa, że ma problemy z zastartowaniem i ogólnie z połączeniami elektrycznymi.
RC-G2 to dobry wybór, zasięg ma dobry i jest stosunkowo niezawodna.
Z tańszych to proponuję jeszcze Akoray K-106, posiada tryby, ale załączają się w denerwujący sposób, jednak przeróbka jest stosunkowo łatwa i opisana na forum.
Koledzy dopowiedzą napewno jeszcze inne propozycje warte uwagi
Pozdrawiam
C3 bywa, że ma problemy z zastartowaniem i ogólnie z połączeniami elektrycznymi.
RC-G2 to dobry wybór, zasięg ma dobry i jest stosunkowo niezawodna.
Z tańszych to proponuję jeszcze Akoray K-106, posiada tryby, ale załączają się w denerwujący sposób, jednak przeróbka jest stosunkowo łatwa i opisana na forum.
Koledzy dopowiedzą napewno jeszcze inne propozycje warte uwagi
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
-
-
-
-
"Mocniej świeci" to pojęcie względne - kształt reflektora i użyta dioda zmieniają skupienie promienia głównego i w efekcie mamy więcej światła w centrum lub więcej na boki - a więcej w centrum oznacza większy zasięg... Czyli nie "mocny" tylko "skoncentrowany" promień.GIVEMEMORE100 pisze:A powiedzcie mi jak to możliwe że romisen mocniej świeci na 1 AA od 18650 w a10 np? Czy mówicie o romisenie z driverem do aku 14000?
Pozdr.
Pikom
Pikom
Chyba coś pomyliłeśGIVEMEMORE100 pisze:A powiedzcie mi jak to możliwe że romisen mocniej świeci na 1 AA od 18650 w a10 np? Czy mówicie o romisenie z driverem do aku 14000?
A10 zasilana jest 1xAA lub 1x14500. Romisen również, w zależności od zastosowanego drivera 1xAA lub 1x14500.
Zasilanie 1x18650 ma A10B, również bardzo mała latarka, jedna z najmniejszych w klasie 18650.