Driver do sst-50 lub sst-90 na 230V

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
wkliw

Driver do sst-50 lub sst-90 na 230V

Post autor: wkliw »

Chciałem zrobić oświetlenie podwórka na sst50 lub sst90 ale mam poważny problem bo nie wiem czym to zasilać ? Jest dostępny może jakiś gotowiec albo może prosty układ który człowiek w miarę umiejący trzymać lutownicę w ręce (czyli ja) jest w stanie wykonać?
A może lepiej zastosować inne LEDy ? Wybrałem sst50 bo na takiej mam zrobioną latarkę i jak zaświecę z góry na podwórko to świeci dokładnie tak jak potrzebuje.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2366

W tym temacie masz driver, jak jest też dostępny na allegro. Wystarczyło wklikać w google ;)
ILPT
wkliw

Post autor: wkliw »

Ten driver to ja mam w swojej latarce i wiem o nim nie od wczoraj ale ja potrzebuję czegoś bezpośrednio na 230v 50Hz :D ale dzięki za zainteresowanie tematem
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

Jakiś transformator albo zasilacz np. od laptopa podpinasz przed driver i masz zasilanie z 230V :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Albo zasilacz od halogenów, tylko szukaj najlepiej z napięciem stałym na wyjściu, bo z przemiennym też są i trzeba je prostować.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...albo wersja niskobudżetowa-zasilacz do PC-ta i ew. ograniczenie prądu LEd-a rezystorem (odpowiedniej mocy). Spróbował bym zasilania z gałęzi 3,3V ;-)
Bartolo

Post autor: Bartolo »

Wersja bardziej budżetowa to gógel: wpisz TATAREK lub MEAN WELL, ale nie wiem czy mają takie napięcia jak Cie interesują, bo prądy pewnie tak.
This right here, has been cer-ti-fied,
for years.. ahhhahhh-ah-ah-ah-ah-ah
He's got soul up in his blueprint, and he's ready to vocalize
So we, passin the mic your way, come on testify..
ODPOWIEDZ