Hongkong Post

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Fluxor

Hongkong Post

Post autor: Fluxor »

Pogrzebalem troche na stronie chinskiej poczty. Ciekawi mnie co to sa za tabelki i daty TUTAJ

Orientuje sie ktos czy ruch lotniczy zostal juz wznowiony bo czekam i nie umiem doczekac sie przesylek wyslanych 6.04.2010??

Tłumaczenie (angielski > polski)

Ze względu na zakłócenia lotów spowodowane przez wybuch wulkanu w Islandii, nie ma zaległości w międzynarodowych przesyłek lotniczych (w tym Speedpost) przeznaczone dla europejskich ośrodków znajdujących się obecnie w Hongkong Post do czasu wznowienia lotów do Europy. Z ogromnego popytu na przestrzeń zbudowany ładunków lotniczych w Europie, Hongkong Post spodziewa się, że może to potrwać kilka tygodni, aby usunąć istniejące zaległości po częstotliwość lotów do Europy wraca do poziomów przed wybuchem wulkanu. Klientów w związku z tym zaleca powstrzymanie się od wysyłania pocztą lotniczą do miejsc w Europie aż do odwołania.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

Raczej poczekasz dopóki nie rozładują zaległości. Dlatego ja nie zamawiam nic z DX'a przez najbliższy miesiąc. Sądzę, że opóźnienia mogą wynieść nawet tyle. A jeszcze szykuje się erupcja wulkanu Katla :|

Zaczynam się poważnie martwić o moje wakacje w Egipcie. :cry:
clorox
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

clorox pisze:Zaczynam się poważnie martwić o moje wakacje w Egipcie. :cry:
mojej znajomej wakacje z tego powodu przedłuzyły się dwukrotnie, z tygodnia dwa się zrobiły, kazdy dzień "na walizkach", nic miłego
Marcin S.

Re: Hongkong Post

Post autor: Marcin S. »

Fluxor pisze:Pogrzebalem troche na stronie chinskiej poczty. Ciekawi mnie co to sa za tabelki i daty TUTAJ
To jest surface mail despatch, czyli daty wysyłek pocztą zwykłą (nie lotniczą).

A co do tłumaczenia, wygląda to tak:

Ze względu na przerwę w lotach, spowodowaną wybuchem wulkanu, w poczcie w Hongkongu znajduje się duża liczba zaległych wysyłek miezynarodowej poczty lotniczej (włączając w to Speedpost), czekających na wznowienie lotów do Europy. Po przywróceniu normalnej częstotliwości lotów do Europy, HK Post spodziewa się, że przy tej liczbie zaległych przesyłek nadrobienie opóźnień zajmie tygodnie. Zaleca się klientom, żeby nie wysyłali poczty lotniczej do Europy do czasu opublikowania dalszych informacji.

Pzdr.
Marcin S.
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

clorox pisze:Raczej poczekasz dopóki nie rozładują zaległości. Dlatego ja nie zamawiam nic z DX'a przez najbliższy miesiąc. Sądzę, że opóźnienia mogą wynieść nawet tyle. A jeszcze szykuje się erupcja wulkanu Katla :|

Zaczynam się poważnie martwić o moje wakacje w Egipcie. :cry:
To jak musisz coś zamówić to i tak chyba lepiej to zrobić teraz niż za miesiąc ;) - akurat przez ten miesiąc zdążą nazbierać wymagany towar i spakować ;). A tak poczekasz miesiąc aż się unormuje sprawa poczty, potem drugi aż Ci towar sprowadzą ;).
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

igi pisze: To jak musisz coś zamówić to i tak chyba lepiej to zrobić teraz niż za miesiąc ;) - akurat przez ten miesiąc zdążą nazbierać wymagany towar i spakować ;). A tak poczekasz miesiąc aż się unormuje sprawa poczty, potem drugi aż Ci towar sprowadzą ;).
Poczekam, aż zaczniecie się chwalić, że paczki normalnie przychodzą. :wink:

Nie mam zamiaru trzymać kasy na koncie DX'a przez 2 miesiące. Chociaż raz trochę zarobiłem na różnicy kursowej - dostałem po wycofaniu zamówienia 12 zł więcej niż zapłaciłem :mrgreen:
clorox
sokool

Post autor: sokool »

Witam ;)

paczka wyslana 4/8/2010 doszla wczoraj, tj. 27.04,
kolejnej wyslanej 4/12/2010 jeszcze nie ma, ale czekam cierpliwie ;)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

No moje paczki opuściły HK 17-04-10 i 26-04-10 były na miejscu więc nie jest tak źle :)
Awatar użytkownika
Fluxor

Moje paczki z DXa wyslane 19 i 20.04.2010 nadal nie sa widoczne w trackingu.
Focalprice wyslalo 6.04.2010 i 20.04.2010 tych tez nadal nie dostalem.
Awatar użytkownika
adam1271

Post autor: adam1271 »

Mam tak samo wysłane z DX 14.04.2010 a na poczcie brak śladu że są zarejestrowane.
Awatar użytkownika
SISmaster

Post autor: SISmaster »

U mnie też niby wysłane 16 -20 04.2010 i nie są w zarejestrowane w HP
''Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu - F.Kiepski''
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

i to jest dziwne- DX i focalprice jednocześnie ?
inna bajka wysłanie dalej w świat , a inna rejestracja w systemie, chyba, że poczta w HK ma problemy z tym teraz- już tak bywało
Awatar użytkownika
Fluxor

Zamowienie z ebaya tez z Hong Kongu
Zapłacono w dniu 06-04-2010
Wysłano w dniu 09-04-2010
jak narazie brak paczki. Co ciekawe zamowienie z solarforcestore wyslane 8.04.2010 przyszlo w nastepnym tygodniu.
ODaru

Post autor: ODaru »

Dwie paczki wysłane 16-04-2010 z Korei doszła wczoraj a z Hong Kongu dzisiaj ,pozostaje nam cierpliwie czekać niestety .....
Soosa

Post autor: Soosa »

DX - zamówienie z 6 kwietnia, wysłane 8 kwietnia, doszło właśnie dzisiaj... chyba się odkorkowują :D ale pewnie trochę poleżała u celników bo piękna pieczątka z tyłu, że dopuszczona do obrotu :)
ODPOWIEDZ