No tak tez myślałem, że uzyskam niedostateczną ilość światła z pierwszej diody, którą wytypowałem... Obudowa halogenu 150W jest niewielkich rozmiarów - zgrabniejsza

Dlatego ciężko znaleźć małą "linijkę" o dostatecznej mocy. Wsadzenie tam kilku pojedynczych, drastycznie podnosi koszta
@ pawelsz Tak czytałem opis Twojej konstrukcji. Gdyby rozwiązania w nim zawarte spełniały moje potrzeby pewnie nie zakładałby tego tematu
PS: Gratuluje udanej konstrukcji
Jeśli chodzi o odprowadzenie ciepła,to jest to najmniejszy problem i bardzo prosty do rozwiązania
W zaznaczonym miejscu na obrazku (mam nadzieję że widać) - wystarczy naciąć obudowę na takie szczebelki i od środka wsadzić "pasujący" radiator, wypuszczając jego żeberka przez te szczeliny na zewnątrz. Nacięte miejsca uszczelnić z zewnątrz wokół obudowy i żeberek radiatora. W środku na tym radiatorze osadzić "linijkę" lub kilka pojedynczych ledów.
Ciepło nie zostanie uwięzione w oprawie, lecz poprzez żeberka będzie mogło się wydostawać na zewnątrz. Wieczorami zazwyczaj temp. jest mniejsza wiec myślę, że takie rozwiązanie w zupełności wystarczy i do tego jest banalnie proste

Jeśli chodzi o zasilenie takiej modowanej lampy - myślałem zastosować jakiś zasilacz przeznaczony do leadów (przetwornice, która 230V przerabia na odpowiednie napięcie i prąd w zależności jaki trzeba) To wszystko zamknąć w hermetycznej puszce i przymocować blisko lampy.
Skoro pierwsza "linijka" jest za słaba (190 lumenów) to co powiecie na mój drugi typ ? Ten drugi moduł ma 15W i 1017lm wiec znacznie więcej. Czy taka ilość światła wystarczy ? Można to porównać do żarówki np. 60W -75W

Bo to by mi w zupełności wystarczyło.
@Fluxor
Ile ta ladna obudowa kosztuje?
Nie chodziło mi o obudowę a o całą lampę
Ten z allegro jest tańszy ale też posiada mniej ledów. Gdyby mnie było stać na 3 takie lampy, pewnie nie myślałbym o przeróbkach zwyczajnych opraw halogenowych. Szukam oszczędności, gdyż remontuje dom i często zdąża mi się do późna robić na zewnątrz... Nie są to tez prace precyzyjne, wiec wystarczy żeby widzieć na tyle, żeby nie wpaść na coś
Myślałem również nad takim rozwiązaniem:
Jednak są pewne minusy jak np. zapłon i praca w zimie w niskich temp. Pobór prądu podczas zapłonu, bo ma to służyć do doświetlania a nie oświetlania czegoś non stop (np reklam czy fasady budynku). Plusy to na pewno oszczedność i ilość światła...
Podsumuje bo się trochę rozpisałem

Moje pytania :
Czy ta druga linijka da wystarczająca ilość światła? Jakie niedrogie diody można zastosować zamiast tych linijek żeby dały odpowiednią ilość światła ?
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie się tematem