night_82 pisze:Siwy jak chcesz dobre akumulatorki ze sprawdzonego źródła to zajrzyj
tu koszt wysyłki oferta konkurencyjna dodam tylko że batimex sprzedaje świeży towar i moje ostatnie zakupy tam zrobione pokazały że towar wyprodukawano listopad i grudzień 2009 więc bardzo niedawno a zakup z marketu grudzień 2009 i data produkcji to
listopad 2007
dzieki, na pewno skorzystam przy najblizszej okazji
[ Dodano: 29 Sierpień 2010, 08:47 ]
Jak obiecalem wracam do tematu....
Puscilem akumulatorki w tryb refresh - chodzily tydzien w ladowarce. Po tym tryb test - wszystkie doszly do poziomow ok 2,4-2,6. Postanowilem je jednak sprawdzic na swoj sposob - odlozyc na tydzien i zobaczyc czy do czegos sie nadaja. Niestety bardzo szybko sie rozladowywaly. Po miesiacu powtorzylem ponownie rifresz i test, a po kolejnym tygodniu postanowilem zmierzyc ich pojemnosc mierzac czas rozladowywania. Otoz okazalo sie ze czasy sa takie: 2h, 3h, 4h, 5h, 9h; 12h, 13h, 15h, 17h, przy pradzie 100 mA. W zwiazku z tym zareklamowalem akumulatorki. Sprzedawca testowal je miesiac i tym razem oddal i pieniadze i koszty odsylki.
Zamierzam obecnie zakupic Enelopy. Niestety kolorowe nie sa juz dostepne.
Mam jedno pytanko - piszecie, ze np. w batimexie maja nowe. Czy gdzies na enelopach jest data waznosci, czy to tylko czysta loteria? Mam w Lodzi sklep foto, ktory twierdzi, ze nowa partie od dystrybutora ma co dwa tygodnie. Czy moge jakos sprawdzic, czy akumulatory sa fabrycznie nowe? Te z Batimexu podobnie jak i wiele innych jest sprzedawanych w plastikowym boxie a nie w blistrze, wiec ciezko stwierdzic kto i co tam wlozyl.
Dzieki za info,
S