Sprężynka do drivera
Sprężynka do drivera
Mam driverek z płaskim spodem i niezabezpieczone ogniwa 18650 bez wystającego bieguna dodatniego. Chciałbym dołożyć sprężynkę jako dystans. Ma ktoś jakiś domowy tani sposób na wyprodukowanie czegoś takiego? Jedyne co mi przyszło do głowy, to przylutować jakąś sprężynkę wyciągnięta ze starego koszyczka i zbocznikować ją plecionką miedzianą. Ale może ktoś podpowie coś innego.
clorox
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
Tego złota to i tak jest tyle co .... no wiadomo co mam na myśli, jego zadaniem jest bardziej działanie marketingowe lub antykorozyjne niż techniczne. Innym plusem jest super lutowanie
Jednym z lepszych materiałów na sprężynki do takich zastosowań jest mosiądz lub brąz. Dodatkowo te materiały mając mniejszą twardość od stali nie kaleczą tak akumulatorków i lepiej przylegają do powierzchni styku.
A gdyby tak pozłocić mosiądz Zresztą Panowie, złocenie nie jest takie drogie, to tylko kilkadziesiąt procent drożej niż chromowanie, w poprzednim motorze miałem większość śrubek i nakrętek złoconych i nie wydałem na to majątku.
Ja w kilku wypadkach użyłem srebrzanki (posrebrzany miedziany drut, do kupienia w elektronicznych sklepach, robi się z niego m.in cewki UKF w dobrych odbiornikach)
Wiadomo, że nie ma sprężystości stali czy mosiądzu, ale zawsze ten milimetr się sprężyście odkształci, i przewodność super..
Pozdrawiam
Ja cieeeeee milenijny post
Tego złota to i tak jest tyle co .... no wiadomo co mam na myśli, jego zadaniem jest bardziej działanie marketingowe lub antykorozyjne niż techniczne. Innym plusem jest super lutowanie
Jednym z lepszych materiałów na sprężynki do takich zastosowań jest mosiądz lub brąz. Dodatkowo te materiały mając mniejszą twardość od stali nie kaleczą tak akumulatorków i lepiej przylegają do powierzchni styku.
A gdyby tak pozłocić mosiądz Zresztą Panowie, złocenie nie jest takie drogie, to tylko kilkadziesiąt procent drożej niż chromowanie, w poprzednim motorze miałem większość śrubek i nakrętek złoconych i nie wydałem na to majątku.
Ja w kilku wypadkach użyłem srebrzanki (posrebrzany miedziany drut, do kupienia w elektronicznych sklepach, robi się z niego m.in cewki UKF w dobrych odbiornikach)
Wiadomo, że nie ma sprężystości stali czy mosiądzu, ale zawsze ten milimetr się sprężyście odkształci, i przewodność super..
Pozdrawiam
Ja cieeeeee milenijny post
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Jak wspomniałem około 1mm da się uzyskać na kilku zwojach. Ostatnio dwie nocki prawie całe przejeździłem rowerem w "ciężkim terenie" podczas szlifowania szyn ze zmodowaną Aurorą C6 i nie miałem żadnych zmian trybów itp. no fakt nie była to extremalna jazda, ale po podkładach też nieźle trzesię
Piotrek K. - wpisz w googla "pozłacanie galwaniczne", czasem chromownie, mają też w ofercie
Pozdrawiam
PS: No i po Sokole
Piotrek K. - wpisz w googla "pozłacanie galwaniczne", czasem chromownie, mają też w ofercie
Pozdrawiam
PS: No i po Sokole
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
- Calineczka
- Kontakt: