Witam.
Od kilku godzin posiadam Romisena RC-U4. O ile cała się rozbiera bez przeszkód, to pierwszy zgrzyt był z odbłyśnikiem, szło to ciężko, ale udało mi się go wykręcić.
Problem jest z głowicą, sterownikiem i z przełącznikiem. Czytałem, że trzeba pigułą kręcić w prawo - u mnie ani drgnie w dowolną stronę. To samo z przełącznikiem i driverem...
Jakieś rady ?
Posiadam Rominsena z 1 trybem pracy (z milhunt.pl), ile ta latarka powinna pobierać prądu z akku ? U mnie ledwo 0,6 A...
Jakiś pomysł ?
Romisen RC-U4 - problem z rozebraniem latraki.
Romisen RC-U4 - problem z rozebraniem latraki.
Ostatnio zmieniony czwartek 22 kwie 2010, 17:30 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaki romisen? Zdjecia RC-U4 z czym masz problem??
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Czytałem na forum opis tej latarki, dokładnie w tym temacie:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=701
W którym jest dyskusja o rozbieraniu latarki. Problem w tym że nie mogę wykręcić ani piguły ani włącznika. Czy to tak ostro siedzi ? Na 100% nie jest to na wcisk, tylko na gwint. Fluika ani sylikonu nie widać na gwincie.
Czym rozkręcicie taki cuda - chodzi mi o to co wkładacie w te otwory w pigule aby ją ruszyć ?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=701
W którym jest dyskusja o rozbieraniu latarki. Problem w tym że nie mogę wykręcić ani piguły ani włącznika. Czy to tak ostro siedzi ? Na 100% nie jest to na wcisk, tylko na gwint. Fluika ani sylikonu nie widać na gwincie.
Czym rozkręcicie taki cuda - chodzi mi o to co wkładacie w te otwory w pigule aby ją ruszyć ?
ILPT
- Calineczka
- Kontakt:
Ta, właśnie to czytałem, dziś kręciłem i kręciłem i nic nie wykręciłem...
Chyba będę musiał sobie jaki "klucz" skombinować do tego...
[ Dodano: 24 Kwiecień 2010, 13:12 ]
Panowie, rozkręcone
Zrobiłem to nieco inaczej a mianowicie:
-wydłubałem sterownik, w rzeczywistości jest to coś kompletnie innego niż w poprzednich testach....
-diodę powoli wybiłem poprzez otwór na przewody, inaczej nie dało się jej odkleić
-następnie w otwory po przewodach, włożyłem szczypce, i kręcenie, mocne, ale nagle puk i poszło !
Tak więc, czas przerabiać na mocnego potworka
PS-Piguła w cale taka super nie jest, denko na którym leży dioda mogło by być grybsze przynajmniej 2 razy i do tego powinno być wypolerowane, bo to co jest teraz to chropowate coś...
Chyba będę musiał sobie jaki "klucz" skombinować do tego...
[ Dodano: 24 Kwiecień 2010, 13:12 ]
Panowie, rozkręcone
Zrobiłem to nieco inaczej a mianowicie:
-wydłubałem sterownik, w rzeczywistości jest to coś kompletnie innego niż w poprzednich testach....
-diodę powoli wybiłem poprzez otwór na przewody, inaczej nie dało się jej odkleić
-następnie w otwory po przewodach, włożyłem szczypce, i kręcenie, mocne, ale nagle puk i poszło !
Tak więc, czas przerabiać na mocnego potworka
PS-Piguła w cale taka super nie jest, denko na którym leży dioda mogło by być grybsze przynajmniej 2 razy i do tego powinno być wypolerowane, bo to co jest teraz to chropowate coś...
ILPT