Lampka Stork
Lampka Stork
Na początek parę fotek poglądowych. Opis będzie póżniej. Postaram się dziś wieczorem zrobić fotki jak to świeci w nocy.
Sometimes darkness can show you the light
- Calineczka
- Kontakt:
Parametry pokrótce:
- 3 emitery Cree XP-G R5
- szybka poliwęglan optyczny z powłokami AR (półfabrykat z którego wykonuje się wysokiej klasy, lekkie okulary korekcyjne)
- optyka Carclo 20mm 18st
- sterownik z wsadem od Flagiusza (prąd 2.4A w wysokim, pomiar napięcia z sygnalizacją niskiego stanu i trybem awaryjnym moon, przełączanie mikroswitchem)
- tryby 100%/50%/25%/12% wywoływana dwuklikiem opcja Boost (wciskając switch'a przez określony czas doświecamy na 100%)
- chłodzenie podłoża i najbliższego otoczenia emiterów wykonane z miedzi.
- zasilanie z zasobnika 4x17670 (6000mAh) bądz 4x18650 (8800mAh)
- zasobniki posiadają zabezpieczenie przez zwarciem w postaci bezpiecznika samochodowego Mini o wartości 5A
- 3 emitery Cree XP-G R5
- szybka poliwęglan optyczny z powłokami AR (półfabrykat z którego wykonuje się wysokiej klasy, lekkie okulary korekcyjne)
- optyka Carclo 20mm 18st
- sterownik z wsadem od Flagiusza (prąd 2.4A w wysokim, pomiar napięcia z sygnalizacją niskiego stanu i trybem awaryjnym moon, przełączanie mikroswitchem)
- tryby 100%/50%/25%/12% wywoływana dwuklikiem opcja Boost (wciskając switch'a przez określony czas doświecamy na 100%)
- chłodzenie podłoża i najbliższego otoczenia emiterów wykonane z miedzi.
- zasilanie z zasobnika 4x17670 (6000mAh) bądz 4x18650 (8800mAh)
- zasobniki posiadają zabezpieczenie przez zwarciem w postaci bezpiecznika samochodowego Mini o wartości 5A
Wtyczka DC 2.1/5.5mm, gniazdo metalowe montażowe do ścianki w w/w rozmiarach. Na zewnątrz uszczelka gumowa pełniąca funkcję zarówno uszczelniania jak i usztywniania oraz przytrzymywania gniazda w porcie (wtyk ma ząbkowaną powierzchnię zewnętrzną przez co jeszcze lepiej i pewniej trzyma się w uszczelce).
Witam
No bardzo ładnie to rozwiązałeś.
Ja miałem identyczny pomysł z tą "głowicą" ale byłeś szybszy, moja jeszcze nie doleciała....
W celu podłączenia zasilania, zakupiłem przedłużacz, który przetnę na pół i jeden koniec pójdzie na stałe do lampki, a drugi do akumulatorów, za dużo gniazd się nawymieniałem w laptopach, żeby mocować je do latarki na sztywno
Pozdrawiam
No bardzo ładnie to rozwiązałeś.
Ja miałem identyczny pomysł z tą "głowicą" ale byłeś szybszy, moja jeszcze nie doleciała....
W celu podłączenia zasilania, zakupiłem przedłużacz, który przetnę na pół i jeden koniec pójdzie na stałe do lampki, a drugi do akumulatorów, za dużo gniazd się nawymieniałem w laptopach, żeby mocować je do latarki na sztywno
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Wykorzystanie standardowego uchwytu do mocowania lampki, "pomieszczenie" dla elektroniki sterującej i wyłącznika.madmun pisze:Bocian, dlaczego ona jest taka długa, większość ciepła i tak pójdzie przez głowicę chyba
Przynajmniej ja tak myślę
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?