Driver do Luminusa SST-50
Driver do Luminusa SST-50
Witam!
Poszukuję driverka do zasilenia SST-50 z dwóch li-ionów 18650.
Chciałbym uzyskać prąd wyjściowy 5-6A i najlepiej kilka trybów.
Zależy mi na kmpaktowych wymiarach ( driver 5A od MRelektronik jest za dużej średnicy)
W związku z tym mam kilka pytań do forumowych elektroników.
1. Czy można połączyć równolegle dwa takie (SKU 20330) driverki?
2. Czy można z dwóch takich takich (SKU 20329) zrobić driverek z zachowaniem trybów?
3.Lub to samo co wyżej na bazie tego
4.Ewentulanie pozostaje układ grega na LDO10C, ale nie łatwo zrealizować tryby na standardowym "kliku"
dziękuję i pozdrawiam
Poszukuję driverka do zasilenia SST-50 z dwóch li-ionów 18650.
Chciałbym uzyskać prąd wyjściowy 5-6A i najlepiej kilka trybów.
Zależy mi na kmpaktowych wymiarach ( driver 5A od MRelektronik jest za dużej średnicy)
W związku z tym mam kilka pytań do forumowych elektroników.
1. Czy można połączyć równolegle dwa takie (SKU 20330) driverki?
2. Czy można z dwóch takich takich (SKU 20329) zrobić driverek z zachowaniem trybów?
3.Lub to samo co wyżej na bazie tego
4.Ewentulanie pozostaje układ grega na LDO10C, ale nie łatwo zrealizować tryby na standardowym "kliku"
dziękuję i pozdrawiam
Re: Driver do Luminusa SST-50
Przetwornice prądowe, zawsze można łączyć równolegle, ile dusza zapragnie (vide AMC7135, podobna sytuacja)upek pisze: 1. Czy można połączyć równolegle dwa takie (SKU 20330) driverki?
na 99,9% tak, wystarczy usunąć jeden procesorek, a wyjście sterujące drugiego podłączyć w miejsce wybudowanego (zależy to od typu procesorka, trzeba by odszukać, która "nóżka" steruje pracą przetwornicy)upek pisze:2. Czy można z dwóch takich takich (SKU 20329) zrobić driverek z zachowaniem trybów?
Tu nie potrafię udzielić jednoznacznej odpowiedzi...upek pisze:3.Lub to samo co wyżej na bazie tego
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Jak wykazałem w temacie Przetwornica CC z trybami, w zasadzie każdą przetwornicę z rezystorem pomiarowym w masie można przerobić na "trybową", a greg'owa, ma jeszcze wzmacniacz operacyjny, którym można sterować, co nam nawet ułatwia sprawę.
Pozdrawiam
Jak wykazałem w temacie Przetwornica CC z trybami, w zasadzie każdą przetwornicę z rezystorem pomiarowym w masie można przerobić na "trybową", a greg'owa, ma jeszcze wzmacniacz operacyjny, którym można sterować, co nam nawet ułatwia sprawę.
Pozdrawiam
@night_82
Przecież nie wpakuje w SST-50 10A, wątpię czy by to przeżyła.
A co do dwóch driverków z DXa zasilanych z dwóch ogniw - będzie ok. 3A poboru z aku, nawet zwykłe chińszczaki tyle wytrzymują.
@Pyra
Jeszcze jedno męczące pytanie.
Czy jest możliwość podłaczenia do driverka z tybami (pkt. 2) driverka z pkt. 1, aby zwiększyć prąd? (wiem, że kombinuje, ale ograniczają mnie wymiary)
Przecież nie wpakuje w SST-50 10A, wątpię czy by to przeżyła.
A co do dwóch driverków z DXa zasilanych z dwóch ogniw - będzie ok. 3A poboru z aku, nawet zwykłe chińszczaki tyle wytrzymują.
@Pyra
Czy jest możliwość podłaczenia do driverka z tybami (pkt. 2) driverka z pkt. 1, aby zwiększyć prąd? (wiem, że kombinuje, ale ograniczają mnie wymiary)
Da radę, w ostateczności można drugiego mosfeta dodać do sterowania PWM tego bez trybów. A jeśli zadowolą Cię dwa tryby, to można po prostu załączać raz jedną raz drugą lub obie.upek pisze: @Pyra
Pozdrawiam