Grubasek
Grubasek
Witam, oto kolejna moja wariacja, tym razem zasilanie 32650 protected , driver Cali&Df 3 tryby ciągłe konfigurowalne , optyka Ledil 35mm 3xXP-G R5, diody połączone równolegle, w max idzie 4A ( około 1,3A w diodę ), długość 12,5cm, w miejscu chwytu niecałe 40mm.
Ot taki grubasek
Ot taki grubasek
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- romanroman
Bardzo fajny "baton". Przypomina mi niektóre Twoje wcześniejsze projekty wieloledowe - skondensowana moc. Świetnie wygląda z tą powłoką i z głowicą, która naturalnie "wyrasta" z korpusu. Czy się mylę, czy może głowicy nie da się odkręcić od korpusu? Nie widzę łączenia. Kurcze, to światełko robi wrażenie...
Pozdr.
Pikom
Pikom
Braciszek jak najbardziej , myślę iż go tu zobaczycie lada dzień , jest równie udany i zgrabny ( a może i nawet bardziej ).
Pikom, co do głowicy to jest rozkręcana, tuż za moletowaniem rękojeści , latarka faktycznie nawiązuje do moich wcześniejszych latarek wieloledowych na XR-E i jest jak gdyby ich kontynuacją w nowszej wersji. Ogniwa 32650 dają całkiem fajną możliwość zasilania wieloledów, jedno ogniwo i całkiem dobry czas świecenia.
Pikom, co do głowicy to jest rozkręcana, tuż za moletowaniem rękojeści , latarka faktycznie nawiązuje do moich wcześniejszych latarek wieloledowych na XR-E i jest jak gdyby ich kontynuacją w nowszej wersji. Ogniwa 32650 dają całkiem fajną możliwość zasilania wieloledów, jedno ogniwo i całkiem dobry czas świecenia.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Wyszło piknie Midi co ty z tym wszysktim potem robisz chyba nie układasz na półkach bo by się pourywały z nadmiaru wagi a co do projektu to bajka sprawa wyszło bardzo ładnie i 4xXPG dają rade ciekawe jak długo w trybie HI popracują na tym ogniwie??
W związku ze zbyt małym zasobem portfela zmuszony bedę kupić coś na DX a nie od Ciebie choć Twoje wynalazki są całkiem ciekawe
W związku ze zbyt małym zasobem portfela zmuszony bedę kupić coś na DX a nie od Ciebie choć Twoje wynalazki są całkiem ciekawe
Darek - moletowanie to wredna sprawa , mam trzy tokarki od najmniejszej przez średnią i największą i tu się nie wiele daje oszukać, im większa tokarka tym łatwiej to zrobić. Ja też nie raz poprawiam dwa razy, czasem rolka natnie podwójnie rowki i kicha. Moje technika jest taka iż najpierw na wyłączonej tokarce dosuwam radełko do wałka alu tam gdzie będę moletował, rolkę radełka ustawiam jak najbardziej prostopadle do wałka, odsuwam radełko i włączam tokarkę na wolnych obrotach 70-80 obr/min , polewam wałek olejem lub leję chłodziwo, do obracającego wałka gwałtownie dosuwam radełko dociskając na około 1-1,5mm do materiału. Następnym krokiem jest przejście radełkiem wzdłuż detalu, robię to na posuwie jednak na małych tokarkach lepiej zrobić to ręcznie, posuw dosyć wolny. Po przejściu radełka w jedną stronę ( zaczynam od prawej do lewej ) zwiększam docisk do około 2-2,5mm i wykonuję posuw ( oczywiście radełko pozostaje cały czas przy materiale, nie odsuwam go )w drugą stronę. Można tak zrobić kilka razy w zależności od głębokości jaką chcemy uzyskać ( mocne czy delikatne nacięcia ). Na zakończenie wygładzam wierzch papierem ściernym ( o ziarnie 400 ) , wałek kręci się z prędkością 1000obr/min a ja delikatnie dokładam papier do miejsca radełkowanego. Jednak by wyszło idealnie potrzeba zrobić to posuwem automatycznym , wtedy nie pozostają żadne niedociągnięcia.
Vandar- latarka ma 3 diody XP-G R5 a nie 4, latarki które wykonuję przeważnie są sprzedawane i długo u mnie nie leżą, jeżeli chodzi o ich ceny nie zawsze są kosmiczne
jednak DX-owi nie dorównam
Pozdrawiam.
Vandar- latarka ma 3 diody XP-G R5 a nie 4, latarki które wykonuję przeważnie są sprzedawane i długo u mnie nie leżą, jeżeli chodzi o ich ceny nie zawsze są kosmiczne
jednak DX-owi nie dorównam
Pozdrawiam.
Braciszek "Grubaska" ma się bardzo dobrze - jutro postaram mu się zrobić kilka fotek Jedno jest pewne - pięknie rozmyty spot, jasny, szeroki promień, kuuuupa światła i bardzo, ale to bardzo dużo radości z tego światełka... Będzie więcej fotek porównawczych, dziś na szybko to co z balkonu:
Około 20m:
Referencyjne plus świecimy...
Około 40 - 50m do sąsiedniego bloku:
Coś koło 35 - 40m na podwórko - sprawdzamy, czy jakieś psiaki nie nabrudziły...
Ooooopppppppssssss.... omskło mi się - tak to pali na balkonie:
Około 20m:
Referencyjne plus świecimy...
Około 40 - 50m do sąsiedniego bloku:
Coś koło 35 - 40m na podwórko - sprawdzamy, czy jakieś psiaki nie nabrudziły...
Ooooopppppppssssss.... omskło mi się - tak to pali na balkonie:
Pozdr.
Pikom
Pikom