Niestety, będę w stanie to stwierdzić dopiero jak posiądę iMAXA B6 czy Accucelanight_82 pisze:upek a sprawdzałeś ich pojemność po takim ładowaniu?
PS Power Bank v800c przy pełnej mocy pakuje w AA 7A
Już je oceniłem. Jedynie co przemawia na plus dla tych akumulatorków. To znikome samo-rozładowanie. Jednak w normalnym użytkowaniu, nie są jakieś rewelacyjne. Wręcz powiem przeciętne, a nawet "cienkie bolki". Testowałem je w kamerze cyfrowej oraz aparacie. Zauważyłem, że nie specjalnie lubią duże prądy rozładowania (kamera: czasem grubo ponad 3A). Na łeb biją je Philips 2100 MultiLife. Nie tylko pojemnością ale czasem działania kamery. Dla potwierdzenia pożyczyłem następne 2 sztuki - wynik identyczny. Ostatnio dorwałem nowe Panasonic 2100 i też kamera działa dłużej. I nie ma tutaj znaczenia czy nabijam je 1A czy mniej. Jeżeli ktoś sporadycznie używa jakiegoś sprzętu. To jak najbardziej polecam eneloop'y. Ale jak ktoś lubi np. latać na co dzień z kamerką - nie polecam. I jeszcze jedno. Aparat Pentax e90 z eneloop'ami po zakomunikowaniu rozładowanych baterii momentalnie się wyłącza. Na Panasonic porafi jeszcze zrobić sporo fotek. Przy czerwonym wskaźniku monitora stanu akumulatorka.igi pisze:.....Co do eneloopów, - jest to nowa technologia, mało kto z nas chyba jeszcze zdążył je zakatować, ja teraz już nie ładuję szybką ładowarką, więc i pewnie pożyją dłużej niż wszystkie poprzednie moje ni-mh. To czy naprawdę są takie dobre dopiero będziemy mogli ocenić za jakiś czas.