Spokojnie, Lennin poszedl odmrozic samolot (znaczy nielot) prezydencki
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
No ze tez nie zobaczylem takiej jakze wyrozniajacej sie czcionki
Lennin, trzeba bylo czarnym kolorem napisac, wtedy to juz napewno bym znalazl
Pozdrawiam
DNF
Moze byc tyle. W lesie w zupelnej ciemnosci jest w ogole inaczej:)
Znam to z doswiadczenia, w lesie uwielbiam chodzic z HIDem i jak jest tylko jakas dluga prosta, swiecic w dal i podziwiac jak jasnosc nastaje:)
Pozdrawiam
DNF
witam wszystkich użytkowników forum:) od jakiegos czasu chodzi za mną skonstruowanie własnego hida i tym sposobem trafiłem na wasze forum:) Chciałem zapytac ile czasu daje rade pociągnąć wasz hid na tych akusach?
moze aby zmiescic te modelarskie akusy nadało by sie takie body???
wydaje sie wieksze ale kształtem tył refa przypomina do zludzenia latarke autora postu:) wiec sam nie wiem:)
planuje budowe hida także kompletuje wszystko krok po kroku...
zestaw hid juz mam... teraz body i akuski:/
da rade na tych akuśkach pociągnąć ponad godzine? ładowanie pewnie zajmuje kolo 15:/?
Nie wiem czy byl montowany, ale wsadzaja go jako zamiennik do Stara 200
Tak byla kiedys taka ciezarowka
Witam. Tak czytam i oglądam i...
Sam odpalałem HIDy z aku Li-Ion różnych producentów. Moje przetwornice dały radę wydoić do końca pakiety 3xogniwo. Czyli napięcie wyłączenia przetwornicy jest niższe niż dopuszczalne najniższe pakietu. We wszystkich pakietach używam zabezpieczenia elektronicznego i termicznego. Prąd pobierany w czasie pracy to niecałe 4A. Daje nam to , że dołożenie jednego zestawu 3xogniwo w szeregu daje około 0,5h świecenia.
Mam kilka pakietów, gdzie największe mają po 21Ah i 11,1V co daje ponad 5h ciągłego światła zmierzone. A co do źródeł na reflektory, to kupuję od firmy WASEM. Teraz robię małą latarkę o średnicy lustra około 6cm na ich reflektorze.
Najważniejsze, że ja robię dla siebie latarki do nurkowania.