Witam,
Zanabyłem ostatnio następującą latareczkę:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20755
Jakość adekwatna do ceny (gwinty trochę słabo spasowane), ale ogólnie to świeci mocniej niż moja UFire (bla bla) na akku AA.
Potrzebowałem takiej właśnie małej latarki do montażu na... markera paintballowego.
Latarka ma świecić mocno na dość krótkich okresach czasu (1min) celem poświecenia np. w bunkrze lub oślepienia przeciwnika w grze
Zatem myślę że 1,5A było by odpowiednie? Diodka ma być XP-G- mam jedną ale made in china, jednak wolę zakupić w kraju.
Moje pytanko odnośnie driverka- da się jakiś tu upchnąć?
Chcę zastosować soczewkę jak na zdjęciu (tu 5st) o kącie 3st. Sama soczewka jest dłuższa od refka o jakieś 3,4mm więc ciasnawo się robi, ale wywalając szybkę (plastikową) i uszczelkę jest więcej o jakieś max 2mm.
Kilka fotek:)
soczewka się zmieści,ale jest zwężenie w środku głowicy zatem bez tokarza się nie obejdzie.
Driverek- pewnie trzeba to zniszczyć aby się dostać...
O dziwo dioda przyklejona fujikiem
Da się???
Ostatecznie mogę kupić coś dłuższego o 2,3 cm...
/edit
Tryb wystarczy jeden- tzn hiper max:)
a tak to na markerku wygląda (dawno nie czyszczony )
Mod małej latarki na XP-G
Mod małej latarki na XP-G
ja też mam swoją lampke:)
Nie chcę martwić kolegi ale to źródło zasilania nie jest zbyt dobre, mała wydajność prądowa ze względu na zabezpieczenie i stosunkowo mało pojemność tak wypadło w testach mimo rzekomej pisanej pojemności. Szybka + uszczelka to około 3mm więc jeśli piszesz że soczewka jest wyższa o 3mm od refa to powinno wejść na wcisk, na oko widać że soczewka jest większa i ma Φ=21,4mm a zewnętrzna latarki to 22,85mm więc nie ma szans tego tam włożyć chyba że zeszlifujesz delikatnie soczewkę i przerobisz podstawkę
soczewka się mieści- sprawdzałem- do miejsca gdzie jest małe przewężenie na ref- więc trzeba ten kawałek stoczyć.
Dobrałem się już do driverka i dioda wylutowana. Niestety przez pomyłkę driverek poszedł się... kochać
Wsadziłem XP-G made in china i soczewka jest typu "diffusor" i niestety nieciekawie to wygląda. Nie ma małego spota Cała dioda mieści się w soczewce więc powinno się to mieścić na styk.
olijacek, tak to kolimator. wprawdzie potrzebuję do niego podwyżki szyny, bo zwykle mam go z boku, ale ciężko tak celować.
Laser też mam z dx-a, niestety do lasu się nie nadaje- zdradza od razu twoją pozycję!
Plusem laserka jest to, że po zrektyfikowaniu można trafiać w gałązki grubości palca z kilku- (nastu) metrów co w paintballu jest wyczynem!
Ale to OT
Nie potrzebuję dużej pojemności akku, ale jak jest tak mało wydajne prądowo, to chyba muszę szukać coś na 18650? ew AA?
Dobrałem się już do driverka i dioda wylutowana. Niestety przez pomyłkę driverek poszedł się... kochać
Wsadziłem XP-G made in china i soczewka jest typu "diffusor" i niestety nieciekawie to wygląda. Nie ma małego spota Cała dioda mieści się w soczewce więc powinno się to mieścić na styk.
olijacek, tak to kolimator. wprawdzie potrzebuję do niego podwyżki szyny, bo zwykle mam go z boku, ale ciężko tak celować.
Laser też mam z dx-a, niestety do lasu się nie nadaje- zdradza od razu twoją pozycję!
Plusem laserka jest to, że po zrektyfikowaniu można trafiać w gałązki grubości palca z kilku- (nastu) metrów co w paintballu jest wyczynem!
Ale to OT
Nie potrzebuję dużej pojemności akku, ale jak jest tak mało wydajne prądowo, to chyba muszę szukać coś na 18650? ew AA?
ja też mam swoją lampke:)
już lepiej wypadają ogniwa 14500, a jeśli soczewka pasuje to dobrze, sprawdzone ogniwa / pojemności