UF C9 mruga, sama zmienia tryby
-
UF C9 mruga, sama zmienia tryby
Mam UF C9 wraz z akku UltraFire 18650 2400mAh, niby firma ta sama a i tak występuje problem. Bezpośrednio po naładowaniu akumulatorka wszystko jest dobrze-3 tryby działają elegancko. Później zaczynają się problemy.
W latarce nie działa tryb wysoki. Po pewnym czasie nie działa też tryb strobe. W końcu przestaje działać tryb niski (tylko beznadziejne słabe migotanie). Rozkręcam latarkę, czyszczę i świeci tylko w niskim. Podłączam przez kable a i tak tryb wysoki nie chce działać. Ładuję akku i wszystko się powtarza.
Kiedy po raz pierwszy włożyłem akumulator (był fabrycznie naładowany) to latarka świeciła dobrze przez ~2 godziny i wtedy się to zaczęło.
Jak temu zaradzić? Czy nowy porządny akumulator załatwi sprawę?
W latarce nie działa tryb wysoki. Po pewnym czasie nie działa też tryb strobe. W końcu przestaje działać tryb niski (tylko beznadziejne słabe migotanie). Rozkręcam latarkę, czyszczę i świeci tylko w niskim. Podłączam przez kable a i tak tryb wysoki nie chce działać. Ładuję akku i wszystko się powtarza.
Kiedy po raz pierwszy włożyłem akumulator (był fabrycznie naładowany) to latarka świeciła dobrze przez ~2 godziny i wtedy się to zaczęło.
Jak temu zaradzić? Czy nowy porządny akumulator załatwi sprawę?
Nowy akumulator nie zalatwi sprawy. Najpierw odkrec wlacznik i sprawdz czy bez niego tez tak sie zachowuje. Moze byc uszkodzony sterownik. Jaka to jest wersja latarki, na P7
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Z tego co znalazlem to diode z pigula mozna wykrecic. Sprawdzales czy dziala wtedy dobrze?
-
-
Niestety nie. Możesz tylko użyć zewnętrznego zasilacza o regulowanym napięciu, lub ewentualnie trzy dobre akumulatorki NiMH połączone w szeregu.franczyk92 pisze:A czy można podpiąć pigułę bezpośrednio do ładowarki? Wtedy sprawdziłbym czy chodzi. Mam WF-139
P7 prądu potrzebuje sporo, więc akumulatorek jest nieźle obciążony w max.
Jeśli masz możliwość to zmierz napięcie na akumulatorku po naładowaniu i podczas pracy.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
4,5 V powinien przezyc sterownik, mozliwe ze zasilacz pradowo nieda rady. Aku z telefonu mozesz uzyc tylko tez nie wiem czy nie stanie mu sie krzywda pod wplywem pradu.
Jeśli ma tylko takie napięcia, to podejrzewam, że to malutkie jest i nawet latarka nie błyśnie, ona potrzebuje ponad 1A do pracy, a wspomniane było P7 więc w max to nawet ponad 2A, czyli potrzebujesz solidnego zasilacza.franczyk92 pisze:Mam gdzieś taki zasilacz tylko z tego co pamiętam to ma napięcie 3V i 4,5V. Nie ma 3,7V.
Szkoda akumulatorka, na zdrowie mu to nie wyjdzie.... Jeśli Li-Pol, to tylko modelarski, one są konstruowane na spore prądyfranczyk92 pisze:W telefonie mam za to 3,6V Li-polymer. Można tak spróbować?
Na 99% - siwy dym, a może czarny.....franczyk92 pisze:A co by się stało gdybym pomylił '+' i '-'?
Jednym słowem - nie próbuj!
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
-
Nie, ma miec wiecej niz 1A
-
-