uszkodzony sterownik

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Rysiu.

uszkodzony sterownik

Post autor: Rysiu. »

Mam problem ponieważ bocialarka 1.5 od jakiś 4 miesięcy ma z sobą jakiś problem a dokładnie to gdy jest w najwyższym trybie to po jakiejś 1min czasami po 5 dzieję się coś z trybem i latarka zaczyna świecić może z jakimiś 10% mocy a do tego miga z częstotliwością jakiś 2-3Hz i nie da się jechać przy takim świetle.
Sprawdzałem baterie ale to nie to, dzięki temu że brat też ma ten model to pożyczyłem od niego "dupkę" ale to też nic nie dało.
Myśląc że to może dioda kupiłem nową od bociana na allegro i zamontowałem, ale i to nic nie zdziałało.
Czara goryczy się przelała gdy jadąc leśną drogą pokrytą kamieniami prowadzącą w duł latarka na średnim trybie zrobiła to samo co na najwyższym, co poskutkowało tym że samo świecidełko jest porysowane i poobijane (ja zresztą też) :evil: a do tego pękła szybka (ale chyba jej to zbytnio nie przeszkodziło bo ona nadal swoje).
Mam pytanie czy ktoś mógłby ją doprowadzić do stanu takiego że zacznie zachowywać się przyzwoicie i zamontuje nową szybkę jak by miał na stanie bo nie potrzeba mi 20szt. z DX
Zaznaczam że nie chciałbym wydać na tą operacje małego majątku.
Ostatnio zmieniony sobota 03 kwie 2010, 17:36 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Zamowienie 20 szybek z DXa wyjdzie cie o wiele taniej taniej niz wysylanie do kogos i odsylanie spowrotem.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Rysiu.

szybka to jedno ale elektroniki tym nie naprawie
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W jednym zamowieniu z szybkami mozesz od razu sterownik kupic.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Rysiu.

a faktycznie prawda, nie pomyślałem o tym, a jaka ma być średnica szkiełka bo bratu latarki rozbierać nie zamierzam bo ma na gwarancji jeszcze :?:
ODPOWIEDZ