Nowe światełko na rower

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
licha89

Nowe światełko na rower

Post autor: licha89 »

Witam chłopaki szukam jakiegoś nowego światełka na rower obecnie mam CATEYE 530 jestem w miarę zadowolony ale jednak daje za mało światła. Co byście polecili do hmmm max 300 co o wiele mocniej świeci od mojej ? Bardzo dużo jeżdżę po lasach w nocy, jaki i również do pracy przez las, więc muszę mieć dobre oświetlenie :) dobrze jak by miała kilka trybów. Pozdrawiam i czekam na propozycję
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Wbrew różnym opiniom w sieci, to jest całkiem niezła alternatywa za $75, czyli około 220 zł.

Obrazek

W komplecie pakiet 7,4V 4400mAh, ładowarka. W LEDa idzie około 2,5A, czyli mamy na pewno ponad 500lm przez jakieś 3 godz. Reflektor daje radę, jest dość płynne przejście spot-spill, szeroko na boki i niezły zasięg.

Testuję od 2 tygodni na rowerze, kol. Pawelsz wypożyczył mi ją do zapoznania się z materią.

Za 220 zł niczego lepszego nie kupisz na 100%. Za 300 raczej też ;)
momok

Post autor: momok »

Też polecam, kup na DX, nie warto u allegrowych naciągaczy, od razu zamów przedłużenie kabelka, ew. można samemu polutować. A i jeszcze wtyk ładowarki jest UK, więc też polecam zakup przejściówki na UE. Co do światełka, wykonanie ok, jak widać nowsze partie są dokładniej poskładane, w mieście aż za jasna, tryb strobo bez sensu, lepiej było dać jakis minimalny tryb na oświetlone ulice.
vandar

Post autor: vandar »

Hmm ja też byłem w podobnym dylemacie ale po przeoraniu tutejszego forum :twisted: zrobiłem sobie lampki sam :D plus zakupiłem gotowy pakiet w sumie koszty to około 300 zł z pakietem plus niesamowita frajda z własnoręcznej roboty i około 1000Lumenów światła przez 3 godziny jedna na miasto szeroko i nie oślepia druga w teren http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=3414
Awatar użytkownika
licha89

Tak fajnie wszystko tylko kto na dx mi moze to zamowic ? i wyslac do mnie ? a moja lampke chetnie sprzedam za dobra cene :)
Gardol

Post autor: Gardol »

A czemu sam nie możesz tego zamówić na DX?

Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Jak nie masz konta na dx lub paypal to chetnie pomoge. Jestes ze slaska to bedziesz mogl sobie odebrac osobiscie lub przesle do Ciebie. Reszte na PW lub lepiej na gg 5056060 :)
Ostatnio zmieniony sobota 03 kwie 2010, 06:55 przez bandit, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Nie potrzeba mieć konta na DX, tylko wtedy jest trudniejszy dostęp do kontroli statusu przesyłki. Kilka razy tak robiłem zakupy i nie było problemów.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
licha89

a może coś innego jeszcze polecicie ?
ODPOWIEDZ